hits

Dagens ungdom!

18.04.2013 - 09:13 12 kommentarer

Når du kommer inn på et venterom, forventer du at det skal være mulig og sitte å vente. Og som regeler er det godt med sitteplasser, alt ettersom hvordan type venterom du er på.  Ventestolens kvalitet avhenger også av hva formålet med ventingen er, og hvordan type tjeneste du skal ha. 

 

På venterommet til den kommunale legevakten finner du rader av benker, som gir en svært ubehagelig tresmak i baken. Og du må også beregne å sitte svært tett inntil vilt fremmede og syke mennesker. (Ikke spesielt fristende med tanke på hva som kan feile dem og hvor smittsomt det kan være!) Men det kommer litt an på hvor mange som trenger legehjelp der og da. Grunnen til at stolene er så ubehagelige er fordi de ønsker å skremme  bort alle som ikke er livstruende syk. Derfor passer de også på at det skal være ekstra lang ventetid, gjerne noen timer. (Som regel har de nesten dødsyke blitt lei innen den tid, og tatt veien hjem.) 

 

Kommer du inn på din private tannklinikk er det behagelige og separate stoler, slik at du ikke trenger sitte klistret inntil fremmede mennesker som rister av nervøsitet. (Tannlegen håper at så lenge vi sitter i hver vår stol, smitter ikke nervøsiteten like mye og vi er relativt rolige når vi skal behandles. Og det sier seg selv at du gjerne blir litt ekstra stresset når du skal være kroppsnær med en fremmed...) Det er også mange stoler, og gjerne flere en de som jobber der. Med andre ord trenger du ikke være redd for å bli stående de 2-5min du må vente på tur. 

 

På offentlige kontorer som NAV og skatteetaten er det også godt med stoler, og her kan du gjerne velge mellom intime benker og separate stoler. Såfremst det ikke er alt for mange som venter på tur. Sittekvaliteten varier ganske mye, og jeg må ærlig talt si at jeg tror det er en tilfeldighet hvilken stoler som havner der. 

 

Når du kommer inn til manuellterapi/fysioterapi er det gjerne satt opp like mange stoler som det er behandlere, og de er også separate. Dette er noe som kan skape store utfordringer, for det har seg slik at på disse plassene samler «veskedamene» seg, de som trenger en stol til seg selv og en til vesken sin. (Uansett størrelse og fasong.) Vanligvis ville jo de fleste av oss flytte bagasjen, slik at den nyankommene kan sette seg på stolen. Men ikke disse damene, de eier nemlig begge stolene og har ingen plan om å ta hensyn til den tilsynelatende «friske» ungjenten som kommer inn. Som regeler har jeg opplevd at de som havner i denne gruppen mennesker er litt eldre damer, som gjerne lukter surt og har et skulende blikk over ukebladet de nettopp har revet ut et ark fra.Damene er ofte lett på bena, og har som regel ingen problmer med å verken stå eller gå, og uansett hvor mye andre trenger stolene mer en dem, deler de ikke. De utstråler fiendlighet, og gjør at alle i rommet får det ubehagelig. Og gjerne er de først å rope ut «Dagens ungdom, håpløse og med dårlig oppdragelse, fy og fy!» og jeg må for all del ikke glemme det lille snøftet de kommer med når de ser noe de er misfornøyd med.

 

Ironisk, ettersom det er disse som er alle de overnevnte tingene. Jeg har aldri opplevd en såkalt ungdom som okkuperte en ekstra stol på denne måten, og som regel er de alltid så høflige at de reiser seg om det skulle komme noen som trenger stolen mer en dem. De smiler og stjeler i alle fall ikke ark fra ukebladene som er ment å brukes av alle som besøker venterommet. 

 

Når du opplever dette har du noen få alternativer til hva du kan gjøre, og det avhenger litt av hvor irritert du blir. Den første muligheten er å sette deg på fangert til damen, eller på vesken. (Men vær obs på at den kan inneholde strikkepinner, noe som er svært smertefult å få opp i rumpen.) Den andre muligheten er å spørre høflig om hun kan flytte vesken, men i de fleste tilfellene må du nesten regne med at hun ignorere deg og later som at hun har dårlig hørsel. Den siste muligheten er å stå å vente, uansett hvor vondt det gjør i kroppen din. Så får du heller krysse fingrene for at terapauten er fort ferdig og at du slipper bort i fra udyret som sitter der og forurenser resten av rommet. 


12 kommentarer

Mamma til 2 Gull

18.04.2013 kl.09:27

Hehe ja sant det der. Tror nok jeg hadde vært så frekk å sette vesken ned på gulvet. Men høflig nok til å legge et blad under om gulvet var møkkete.

Yvonne Jensen

18.04.2013 kl.10:01

Mamma til 2 Gull: Hehe, mulig hun hadde ropt ut noe om "vesketyveri" da;)

Mamma til 2 Gull

18.04.2013 kl.10:06

Man får si det høyt på forhånd, hvis ikke skulle jeg nok ha overlevd den beskyldningen når det mest sannsynlig sitter andre der som hører hva jeg har tenkt

Yvonne Jensen

18.04.2013 kl.10:13

Mamma til 2 Gull: Tror det kan være en god løsning;)

Mamma til 2 Gull

18.04.2013 kl.10:26

Hehe ja, bør nok varsle før man tar seg til rette, så slipper man kanskje unna beskyldninger.

Ragnhild

18.04.2013 kl.21:56

Åh, herlig skrevet! Amen!

Yvonne Jensen

18.04.2013 kl.22:04

Ragnhild: Takk :D

Normal me

18.04.2013 kl.23:14

Helt enig med deg der.. Utrolig irriterende! Og selvfølgelig kan ikke en ung person trenge den stolen mer enn veska. De har jo tross alt INGEN grunn til å gå i manuellterapi/fysioterapi! De bare går dit likevel liksom.. Skjønner ikke helt logikken til mange av de eldre damene :P

Yvonne Jensen

18.04.2013 kl.23:18

Normal me: Synes jeg hører dem "Hmf, småpøbler, de vet ikke hva smerte er!" For det er jo helt umulig at unge mennesker kan ha fysiske plager ;)

Normal me

19.04.2013 kl.00:14

Ja, nettopp! Nesten litt komisk hvis du tenker over det, men forferdelig irriterende!

mammamimm

19.04.2013 kl.13:05

Hehe... kult innlegg, og desverre veldig sant. Opplever dagen ungdom som fornuftige og positive (sikkert fordi det ikke føles så lenge siden jeg var der selv) Det er vel som ved de aller fleste andre tilfeller... de som skriker høyest som er de værste.

Yvonne Jensen

19.04.2013 kl.15:15

mammamimm: Ja, senest i dag opplevde jeg en av disse veskedamene. Når hun reiste seg for å hente et blad, var jeg snar med å kaste meg ned på stolen. Bare for å se om hun ville flytte vesken sin eller kommentere noe. Men av alle ting ble hun ståenede...(Selv ville jeg tatt bort vesken og satt meg ned, men det er tydeligvis ikke et alternativ for disse damene.) Og der sto hun til behandleren hentet henne og vesken :)

Skriv en ny kommentar