Hjelp, bagnehagestart!

Hjelpe meg, hun er jo bare 13mnd. En liten baby, langt fra klar for andres omsorg. Bare mamma er best. Kanskje hun nekter å spise,kanskje hun vil sulte. Enn om hun blir lei seg å ingen ser henne. Hva om hun klatrer over gjerde og strikker av. Skal jeg slippe henne alene ut i verden!! Hva om mor i huset eksploderer før morgendagen av vanskelige tanker?!

Hjelp, for i morgen starter lillemor i barnehagen. Å hun er mer en klar, men det er ikke mammaen. Jeg går rundt med alle slags katastrofe tanker og det er tett før jeg biter negler av nervøsitet og frustrasjon. Livredd, skrekkslagen og temmelig hysterisk! Hvorfor i alle dager skal dette være så skummelt. Egentlig er det jo helt ok, og vi har jo hatt god tid å forberede oss. Men nei, mammahjerte vil ikke slappe av. Å det enda det har vært gjennom det samme to ganger før. Jeg vet at det går bra, all logikk sier at jeg kan slappe av og hjernen sender ut krisetanker. Enn om, hva hvis og hvordan?! Vel, det er bare å innse at jeg er å blir en mamma, og da får jeg finne meg i å være slik.

Og feige ut kan jeg ikke, for neste uke skal jeg på jobb. Og jeg gleder meg, selv om det er motstridende følelser som sliter meg alle veier i kveld!

Følg oss gjerne på snap for det er der vi er mest aktive i en hektisk hverdag 😊 eller på instagram der jeg legger ut romantiske bilder av de fine perfekte  øyeblikkene vi innimellom har. Og husk at det altså ikke er sånn hele tiden! 😂

Oslosommer

Oslo levere! Sommer, varme og nattesøvn. Ja eller den søvn kan diskuteres, men han som trenger å sove mest er ikke den som holder oss våken heldigvis. Lillemor hoster om natta og sover fryktelig urolig, og vi tipper at varmen er den del av årsaken. Men den rennende nesen og de røde øynene er vel gjerne allergi, for hun er dessverre rimelig disponert for det gjennom arv. Nå er det jo ikke så vanlig at så små blir urven av sånt har jeg forstått, men det er vel liten tvil ettersom det er når vi er ute plagene øker. Om morgenen er hun helt fin, og hun har heller ingen andre sykdomssymptomer. Sånn utenom mer eksem, som nok skyldes solkrem. Men det er lite å gjøre med den saken. Min form var også temmelig laber når vi kom, så flyturen ble en pine. Var sikker på at hode skulle eksplodere! Bihulene var nok tette av gugge og hosten jeg enda sliter med tyder på et ufint virus som ble med på ferie. 

Men vi koser oss uansett, og det føles så uendelig godt å se at alle ungene er som du forventer at barn skal være. Aktive, fornøyde og klare for action fra de våkner til de legger seg! Jeg kan faktisk ikke huske sist vi gikk en hel uke uten at mellomste hadde det vondt, og selv om jeg ikke skal bruke tiden på å bekymre meg gruer jeg meg til vi skal hjem. Selv om det er meldt litt regn innimellom, skal tempen uansett være høy. Så vi krysser fingere for at det er nok. 

Før vi dro var jeg noe bekymret for å ikke ta med rullestolen som vi har brukt som avlastning, men det har gått over all forventning. Vi har tilpasset oss og tatt pauser ofte, og passet på at vi har gode pauser i løpet av dagen. Den eneste gangen han fikk vondt var når han hadde badet litt for lenge, og det er helt normalt. Det er ikke så varmt i vannet, selv om solen varmer godt. 

Det er så godt for mammahjerte å se at barnet mitt har det supert, se han sprudle og se at han ikke trenger å tenke vanskelige tanker når kroppen stritter imot. 

Endelig litt sol på en hvit nordnorsk kropp som hyler etter d-vitamin og enda mer solkrem! 

Sterke gode pappa passer alltid på!

En kort oppsummering av det vi har gjort til nå er å spise tonnevis av is, badet i et vann ikke så alt for langt far her vi er. Vært på shopping over grensen for å kjøpe snop og brus, byvandring i oslo og i dag et besøk i Tangen dyrepark. Ungene er storfornøyde og er ute det meste av tiden, ja de to største altså. Minste vil helst ut hele tiden, men må ha litt flere pauser inne enn brødrene. Hun elsker sommerlivet og hun elsker å være i farta. Så det er ikke noe problem å dra rundt med henne. 

Ville helst klatre over for å ta fuglene, ikke mye idyllisk titting med henne på tur!

De første som møtte oss i dyreparken! Som forøvrig er en liten park som passer oss perfekt, særlig når du har en lite utålmodig sjel med deg. Akkurat passe stor! 

Veldig, veldig gøy med de fuglene altså! 

Ganske sikker på at han der brukte oss som underholdning! 

Vi tar en dag av gangen, og regner med vi vil ha veldig mange fine minner når vi vender hjemover. Men vi må i alle fall bade mer, det er helt sikkert! 

Tusen takk for alle tips til aktiviteter, vi setter stor pris på det! Uten dem ville vi aldri tenkt på dyreparken! 

Facebooksiden min finner du her! Og du kan gjerne følge oss på snap hvor jeg deler aktivt hva vi holde på med. (Yvonne Jensen (steinihavet) )

Ferdig med uflaks sa du?!!

Så du trodde vi var ferdige med uflaksen vår? Nånei du, det var litt mer på lur. Gud forby å la et frossent par fra NordNorge får slippe billig unna å komme seg avgårde på ferie med tre søte små uten å få all verdens hindringer på veien. Det går da ikke. 

Litt usikker på hva det er for en straff vi får, men nå må det da holde. Å kan jeg eventuelt bytte det inn med fengselsstraff, eller husarrest med armbånd rundt foten?! Tipper det vil skape mindre stress en hva de økonomiske utfordringene gjør…Men grei, om det er straff så treffer den god, jeg innser det. 

Vel for de som henger seg på kan jeg kort oppsummer de siste ukene, og det startet med en storservice på bilen, som var planlagt og null stress. Men den ufine lille ulyden i motoren vi hørte, den var stress. Så under servicen skulle det byttes et drivhjul eller noe sånt i dynamoen, men neida. Den jævla skiten var på vei å ta kveld, å hele måtte byttes. (Kaster tusenlappene ut vinduet!) Vel, DET skulle ikke stoppe der nei, for da vi skulle hente hjem campingvogna røk kroken, under kjøring. Ikke så alvorlig at den falt av, men den løsnet, gikk ut av lås. Berging måtte ringes til vogna, og verkstedet fikk seg enda mer jobb, sånn rett før ferien når de allerede har alt for mye å gjøre. En elektrisk krok koster, og når forsikringsselskapet påstår at dårlige/humpete veier ikke er ytre påkjenning og at det er en kjent feil at kroken går ut av lås!!? under kjøring, så er det bare å starte krangelen. Vi mener det åpenbart er en forsikringssak, de vil krangle. Men det kan umulig være vanlig at kroken skal løsne under frakt, hva om vi møtte et vogntog i en nedoverbakke. Det hadde gått til helvete for å si det mildt. Heldigvis var vi nå ute i ødemarka når det hendte. (Riksvei, selv om det kan diskuteres om det faktisk er en vei slik standaren er blitt.) Men vi mannet oss opp, greit nk. Vi skal vel klare å leve billigere så vi ikke må avlyse ferien, og når verkstedet tar inn bilen å får den fikset så vi skal rekke fristen for å kjøre går alt bra. Helt til jeg skal starte kjøleskapet i vogna, og gjøre det klart til langtur. 3dager etter veien for så 2-3uker på camping sør i Sverige med 30grader å sol. Men den faens skiten funket ikke, og da vi hadde sjekket å byttet alt mellom himmel og jord som kan være feil, innså vi at det her var ikke en typisk feil. Kjøleskapet ble levert på verksted, dem plages og sist beskjed var at det her blir dyrt! Vi er ferdige med forsiktig optimisme om at dette kan løse seg innen rimelighetens grenser. Ferien ble avlyst og jeg gråt og ungene gråt. Faens skit, det suger å være voksen. 

Så kom et lysglimt, en utstrakt hånd! Idiotisk stolthet ble satt til side, og ferien ble sikret. Billettene er bestilt til Oslo, hvor vi får låne leilighet og bil. Det var lykkelige barn som fikk høre at det blir ferie, som lovet. Egentlig er det varmen vi søker mest, hadde det vært 25grader å sol her kunne vi alle ha taklet enda en sommer hjemme, men når det høljer ned å vi slår den ene dårlige vær-rekorden etter den andre er det ingen ting mer vi savner en varme, og mer nattesøvn. For mellomste sliter virkelig nå som vi har surret med 5grader å regn i en evighet. 

Og så ble lillemor syk, vi kjører på med dobbelsidig ørebetennelse, feber og null nattesøvn på henne. Og når det plusses på kvoten urolig nattesøvn på mellomste, blir det ikke så mye tid til hvile. Vi får bare håpe at hun ikke blir dårlig igjen, for vi dør nok av kulde og lengsel om vi ikke kommer oss med flyet som vi venter på. Satser på at antibiotikaen dreper det som troller i ørene. 

Så klarte eldste å tippe på sykkelen, litt uvisst hvilket triks det var. Men det må ha vært jævlig tøft siden sykkelen fikk en real trøkk. Jeg vil helst ikke tenke på hva det koster å fikse, for det er girsystemet som fikk mest juling.

Nåja, en sykkel er jo egentlig bare småting. Så da jeg kjente svilukt fra badet i dag tidlig hylte jeg av frustrasjon og du kan trygt si at samtlige ord fra den mørke siden ramlet ut over leppene mine. Skrekk å gru, vi har ikke glemt at stikkontakten under vasken på kjøkkenet tok fyr i vinter. Det var bare å få koblet fra alt, å sjekke hvor lukta kom fra. En bukse hadde på et mystisk og nesten umulig vis kilt seg fast inni tørketrommelen, og om vi ikke hadde stoppet den tidsnok ville det vel endt ille. Men der kom hysteriet mitt bra med skal jeg si deg, så hyppige sjekkerunder innom badet når klær vaskes og tørkes vil jeg fortsette med. Heldigvis klarte mannen og pappaen min å fikse den, så vi slipper reparasjon og det som verre er. 

Hun prøve å rømme, og det skjønner jeg godt. Har vurdert flere ganger å hoppe ut av vinduet å springen avgårde.  

Men ærlig talt, nå må vel den faens uflaksen være brukt opp?! Kanskje vi kan få lov å få tre herlige uker i hovedstaden hvor vi kan nyte tiden samme, sove mer en vanlig og storkose oss med småkrangling mellom ungene og massevis av is. 

Koffertene fylles i alle fall sakte men sikkert, for tirsdag stikker vi! Ja om ikke det kommer noe mer i veien da. 

PS. Kom gjerne med tips til hva vi kan gjøre der nede, og helst ting som koster så lite som mulig. Hva er den perfekte sommerdag for barn i Oslo?  🙂

Facebooksida mi finner du her! 

Og legg meg gjerne til på snap som: Yvonne Jensen (Steinihavet)