Nytt kjæledyr, igjen!

I dag har vi atter en gang tatt en ny skapning inn i hus, og denne gangen er det en lang, feit og slimete sak som har fått flytte inn i varmen. Ikke favoritten min, men den springer i alle fall ikke avgårde og gjemmer seg under sofaen. Den er heller ikke fra varmere strøk, og jeg trenger ikke være redd for en flueinvasjon av ukjente flyvende udyr. (Les mer om det her…)

Denne gangen var det eldstemann som drasset med seg sin nye venn hjem og inn på kjøkkenbordet. Og som de fleste vet, så er gjerne lange, feite og slimete smådyr også ganske skittene. Så jeg fant jord flekker fra ytterdøren og frem til kjøkkenbordet. Heldigvis hadde jeg fått tilsend bilde noen timer tidligere, så jeg var forberedt på nykomlingen. Så jorden som lå strødd klarte jeg fint å overse. 


For å unngå mer søl sendte jeg han til vasken, og på dette stadiet hadde lillebroren fått med seg sensasjon. Han var overlykkelig, og skravlet uavbrutt om hva vi nå måtte gjøre. Og når han fikk nei på spørsmålet om vi hadde noen syltetøyglass sprang han ut ytterdøren og opp til besteforeldrene. Makken måtte jo få et egnet hjem! 

Eldstemann ble igjen og passet krypet, som jeg må innrømme har en imponerende størrelse! Han hadde funnet han på skolen, og tatt han med hjem i melkekartongen som var full av små hull. Sånn at han fikk friskluft. (Det lukter ikke spesielt godt av melkekartonger!) 

Siden det ikke var tid for å bytte nykomlingen over i glasset før middag ble han puttet tilbake i sin midlertidige hybel. Guttene fikk beskjed om å sette han utenfor døren så jeg kunne vaske av bordet. 
Det var de tydeligvis ikke helt enige i, for når jeg sto med ryggen til og vridde opp kopptua havnet han tilbake på kjøkkenbordet. Jeg sukket oppgitt, og trakk på skuldrene. Det kunne vært et fuglereir eller noe annet med lopper.

PS. Makken ble med opp til bestemor og bestefar på middag, og der sto han på stuebordet sammen med min mors fine stearinlys! Han er en heldig fyr, det skal han ha for nå bor han i et svært syltetøyglass med førsteklasses jord. Så får vi bare håpe han liker å bli pilket på og løftet litt rundt. 

Facebooksiden min finner du her! 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg