Full vinter i nord, og butikkene buler ut av “vår-bekledning”.

Ny rekord! Vi kom oss helt til mars før vinterklærne måtte byttes ut, og bare det er ganske godt jobbet. Ulempen er at butikkene har gått over til “vår-antrekket”, og det selv om vi har full vinter. (Eller nesten full vinter, tre grader og speilholka er jo på en måte vinter, selv om vi bare har det ti grader varmere om sommeren.) Jeg så til og med et par stativer med nyinnkjøpte badeantrekk, og mistenker at en eller annen luring har blitt litt for inspirert av isbadingen en liten prosentandel holder på med her oppe i nord. Men jeg ser nå helst at ungene har på seg litt mer klær når de leker i sørpedammene og svitsjer ned en isglatt bakke gruset med småstein.

Minstemann hadde klart å slite hull i knærne på kjeldressen, og tøyet har helt klart ikke den vannsøylen som er beskrevet på innsiden etter x-antall runder i vaskemaskin etter gjørmebad. Heldigvis har jeg sett dette problemet komme, og kjøpte rett før jul en jakke og bukse til redusert pris som med stor sannsynlighet overlever resten av sesongen. 

Vinterbuksen til eldstemann trekker til seg alt vann som er innen en radius av en meter, og det betyr at han blir kliss våt bare han setter bena utenfor døren. Så han måtte ha en ny, og det helst i går. Dessverre er det jo ikke så lett å finne gode vinterbukser når det henger shorts og lette vårjakker på stativene, og jeg kjente en ganske stor irritasjon bygge seg opp. Greit nok at vi ser værvarslene for hele Norge, men trenger butikkene å gni inn at vi ikke vil se våren før om den to-tre måneder? Kan de ikke la oss leve i den illusjonen om at det er vinter over hele linja, og selge klær som også kan brukes fra fem garder og nedover?! 

Og ikke nok med at butikkene prøver å gjøre oss deprimerte nå som solen er kommet, i tillegg har jeg sabotert for meg selv og insistert på at alt jeg kjøper av klær og sko skal handles på salg! Og selv om man skulle tro det var godt utvalg i vinterklær som selges ut for at vårklærne skal få plass, så er de revet bort fra stativene av mødre og fedre på samme oppdrag som meg. 

Om du nå tenker at det bare er å spare klærne du kjøper nye til neste vinter, regner jeg med du ikke har barn. For det er nemlig slik at ungene vokser som ugress, bare for at de skal slippe å bruke et sett klær i to sesonger. Og dette er helt klart en av de medfødte egenskapene som barn skal plage sine foreldre med. 

Jeg ser et par løsninger på problemet, og den ene er at vi får vår i mars og kan kaste de ødelagte klærne, og den andre løsningen er at det lages vinterklær som tåler en nord-norsk vintersesong som inkluderer ekstremt ustabilt vær og alt fra 20 minus til 5 pluss iløpet av to-tre timer. 


“Våren” i full anmarsj i slutten av april for noen år siden! (Sesongens andre vinterdress.)

For min del er den beste løsningen vår fra og med i går, for nå er jeg en smule lei av ustabilt vintervær og litt for mange shoppingturer etter nye vinterklær med sure unger som aldeles ikke vil være med. 

Facebooksiden min finner du her. 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg