Vinn gavekort på Netflix og få den perfekte oppskrift på en velykket kinokveld hjemme!

Skrevet i samarbeid med Netflix, som også står for gaven jeg gir bort!

Nå i disse juletider kreves det ganske mye av oss foreldre, og forventningene til hva vi supermennesker skal klare å rekke over er ganske urimelige. Vi glemmer nesten å kose oss, og er i alle fall ikke innstilt på avslapping i sofaen. Men jeg har funnet en løsning, som inkluderer minimalt med mas fra ungene, minst fem minutters sofasitting og fornøyde foreldre å barn!  

Nemlig hvordan arrangere kino uten at det koster en formue, krever mer energi en du kan gi og som helt fint kan gjennomføres etter en lang dag på jobb/barnehage eller skole som kamuflasje for en rolig time på sofaen! Ja og forresten i tillegg gi deg muligheten til å vinne 6 måneders gratis tilgang til Netflix, siden vi nå nærmer oss et nytt år! Men mer om det litt senere, først skal oppskriften på plass!

“Lenge leve kong Julien” var valget denne gangen, og den har vi ventet en stund på!”

Oppskrift på hvordan arrangere en suksessfull kinokveld i eget hjem, slik at du kan nyte en liten flekk i sofaen helt for deg selv.

1. Finn frem en film som kan glede hele familien noen dager før du skal sette planen ut i livet, her bør du skape noen forventninger om hvordan film det er, og hvor gøy det blir å ha kino hjemme i stuen med med lysene av, film på tv og popkorn i fanget. 

Jeg har helt klart fått til biten med forventninger, så minstemann fulgte nøye med at jeg ikke jukset med fordelingen! 

2. Finn frem skåler, og kjøp gjerne om du har muligheten “ekte popkorn esker” slik at kinofølelsen blir komplett. Om du ikke vil gjøre det hele til en usunn affære kan du poppe popkorn selv. Jeg for min del valgte selvfølgelig mikro-popkorn, og tok som vanlig den usunne men fantastisk enkle løsningen. Tving gjerne noen andre til å lage en sunn og smakfull middag i forkant, slik at du kan droppe den dårlige samvittigheten for snacks midt i uken! Når popkornet er funnet frem finner du drikkeflasker til barna, de vil mest sannsynlig spare deg for søl når lyse slokkes! Fyll dem med ønsket innhold og ha dem klare! 

Popkorn eskene ble en stor hitt, så de vil jeg ta i hus ofte. (Eller, nesten ofte, kan jo ikke risikere å miste magien med kinokvelden!)

3. Om du virkelig vil gjøre stor stas og sikre deg noen ekstra minutter kan du lage billetter. Litt papir og en penn er det som skal til. Den biten tenkte jeg på, men glemte selvfølgelig å gjennomføre. Men neste gang….

4. Rydd frem TV, annonser at filmen starter om fem minutter så alle må finne sete sitt og finn frem popkornet. Om du er redd for krangel rundt plassene, kan du skrive inn setenummer på billetten og fordele barna med et relativt stort område til nestemann. De har jo merkelig lange armer og ben når de bare må dytte, pilke eller hoppe på sine søsken. 

5. Skru lyden litt over normalt nivå, ingen kino har inne stemme. For du vil jo fremkalle kinofølelsen som får barn til å sitte i ro og følge med så du kan nyte sofaputen og kanskje inspisere innsiden av øyelokkene noen sekunder. 

6. Til slutt slår du av lyset, legger deg til rette og venter på “mamma/pappa, jeg er tørst!”. Gi fra deg drikkeflaksen og slapp helt av, for nå har du kjøpt deg noen hærlige minutter med luksusen det er å sitte i ro med barn i hus. 

7. Ha fjernkontrollen på lur når en av familiens medlemmer må på do, sett på pause og klapp deg på skulderen for at du ikke må bølle deg gjennom en rad av mennesker som ikke klarere se gjennom deg, fordi arvingen bare måtte på do, og helst for fem minutter siden! Og som sikkert mange vet, er den følelsen du får da en smule ubehagelig! 

Til slutt vil jeg advare deg litt ekstra, for det finnes noen fallgroper du bør unngå, for eksempel må du ikke gjennomføre dette for ofte, da det vil ta bort magien som får de fleste barn til å sitte i ro noen minutter. Du må også late som at du ser på tv, da ungene automatisk vil slå inn på kanalen “mase på mamma/pappa” om du sover. Det er garantert en innebygget refleks, så her må du lure utviklingen som har foregått siden tidenes morgen. 


Husk å ha litt mellomrom i kinosalen, det vil spare deg for en del megling underveis i filmen! 

Om du nå har lest deg gjennom dette, og finner ut at du vil prøve selv, kan du nå få være med i trekningen av 6 måneders gratis Netflix for se tv-serier og filmer når som helst og hvor som helst! Og det må jo være en ganske så fin etterjulsgave, for der har du godt utvalg til filmkveld, ekstra tv-tid eller bare luksus tid for deg selv. 

Lik, del og kommenter innlegget, så blir du med i trekningen i midten av januar. Vinneren vil bli kontaktet på mail, så den bør du legge med. (Om du skriver epost adressen i felte som det står epost på, vil den ikke bli synlig for andre enn meg.) 

Lykke til med begge delene! 

Facebooksiden min finner du her! 

8 kommentarer
  1. Har to jente som hadde blidd veldi gla for netflix og kino heime!!!
   Veldi arti å følge litt me på bloggen din! 😊

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg