Hvordan få knirkefri seng! (DIY)

Da vi kjøpte sengen til guttene tenkte vi at den var et genialt innkjøp som ville glede oss lenge. Den var laget av metall og ville ikke bli tygget i stykker med det første, i tilfelle vi skulle få husdyr. Den ville tåle en trøkk og kunne helt sikkert overleve at taket ramlet ned. Og vi var overbeviste om at de to meget aktive guttene våre ville like den veldig godt, selv om den minner litt om et fengsel. (Men det kan skjules med madrasser!)

 

Det vi ikke tenkte på var den inni hælvetes irriterende knirkingen som kan terrorisere selv den mest tålmodige sjel. Bare vi ser på sengen kommer den skjærende lyden av metall mot metall, nesten som en gammel dør som er uvenn med dørkarmen. Og du vil helst ikke tenke på hvor mye lyd det blir av den når to guttene bruker den som klatrestativ, sjørøverskip eller borg.

 

Siden det vi fortsatt ønsker å ha en seng som tåler litt hardhendt behandling, er det ikke et alternativ å bytte den ut. Men lyden måtte bort, før jeg fikk et sammenbrudd eller den ga seg i kast med å forstyrre guttene i nattesøvn.

 

Så en pakke vinduspakninger ble funnet frem, saksen ble lokalisert og sengen delvis demontert.

 

Vel vitende om arbeide som lå foran meg kastet jeg ungene og mannen ut av huset før jeg satte i gang. De skulle ikke bli utsatt for mitt ganske velutviklede språkbruk som jeg har fanget opp gjennom årene, og som ikke passer seg for andres ører.

 

Så her kommer oppskriften på hvordan du får en knirkefri seng!

 Det du trenger for å få slutt på knirkingen er:

         Vinduspakninger, kan kjøpes på en bygg butikk.

         Saks.

         Ekstremt mye tålmodighet og litt muskler i armene.

         Ha gjerne en person tilgjengelig om du trenger løftehjelp, men utstyr denne med hørselvern i forkant!

 Skru av delene som gnikker mot hverandre, klipp pakningene i passe lengde og lim dem fast på de utsatte punktene.Husk å ikke lime rett over hull for skruer, for du vil nødig måtte tvinge umulige skruer gjennom listen også!

 Der det er trangt om plassen deler du pakningen!

 


(Dobbel tape på de ekstra utsatte plassene!)Husk at det er bedre med litt for mye, enn litt for lite!Så kan du beundre dine ekstremt praktiske egenskaper og glede deg over en knirkefri seng!

 

Facebooksiden min finner du HER!

 

#mammablogg #køyeseng #bloggtips #tips #DIY #gjørdetselv #seng #knirkeseng #interiør #bakfasaden #råd #soverom #barneseng #hverdag #pakning #barnerom

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg