En praktisk og ryddig yttergang, nesten.

Å innrede en yttergang på 140 x 130cm elegant, praktisk og stilfullt er nesten like lett som å balansere på høye hæler på en islagt oppkjørsel eller bøye seg på en anstendig måte i et miniskjørt. Det krever planlegging og smarte løsninger. Når du i tilegg skal dele denne yttergangen med 3mannfolk og du selv er over gjennomsnitte glad i sko shopping, så har du virkelig en utfordring. 

 

Så i dag skal jeg med andre ord illustrer hvordan jeg har klart å få en fungerende og praktisk gang, uten å betale skjorta og ræva for det. (Jeg kan verken spankulere rundt i høye hæler eller i det hele tatt bevege meg i skjørt, så ikke forvent elegant og stilfullt!) 

 

 

Som du ser mangler vi ikke klær som skal få plass i det lille rommet som naturlig vis har to døråpninger, og minimalt med veggplass. 

 

Gangen ser for så vidt grei ut når vi ikke har noe i denne, men med tanke på at vi er en familie på fire som skal ha plass, kunne den helt klart vært tre ganger så stor. Men det er den altså ikke, så da får jeg heller gjøre det beste ut av den. I dag må du nesten gå ut av rommet for å kle på deg, så du kan jo bare forestille deg kaoset når vi skal ut fire stykker tidlig om morgenen, og har dårlig tid. (Og det har vi jo som regel!)

 

At store deler av den 1 av de 2  brukbare veggene har måtte gi plass til et mindre pent sikringsskap er heller ufint, men jeg ser jo nødvendigheten med strøm. Så mulighetene for denne veggen er altså ganske begrenset, men et nøkkelskap fikk heldigvis plass, ja i tilegg til speilskapet. 

 

Sko løsningen har hele tiden vært en enorm utfordring, ettersom mine sko dominere ganske mye av plassen. Jeg kunne for eksempel kjøpe mindre sko, men det ville være en særdeles dårlig løsning. Så jeg kjøpte en opphenggreie på IKEA, som kunne holde fast i støvlettene som jeg nesten aldri bruker. (Legg merke til nesten!) At skoene blir mindre synlig når jeg henger jakkene opp er helt klart en fordel, for vakkert og stilfullt kan jeg ikke skryte på meg at det er. 

 

Vesken fikk jeg en gang jeg kjøpte sko, og den får æren av å holde på ski skoene som merkelig nok tar dobbelt så mye plass som vanlige sko, og som er meget ubehagelig å snuble i. Og om sommeren bytter de plass med sandaler og andre sommersko vi med litt flaks kan få bruk for.

 

Speilskapet er min store stolthet, og får gangen til å virke mye større enn den er. Den gir meg også en gylden mulighet til å ta et siste øyekast over meg selv før jeg springer ut døren. Viktig at jeg ser ut som en småsliten mamma, og ikke lurer noen til å tro det motsatte. Skapet har jeg kjøpt på Ikea, og har plass til enda flere av mine sko. Og alle skjerfene som bare henger til pynt, men som jeg ikke har hjerte til å gi bort fordi jeg kanskje får bruk for dem. 

 

En kurv som jeg fant da min bedre halvdel flyttet til meg har også fått plass i skapet, og der har jeg faktisk enda flere sko. Og tanken var en gang at jeg skulle kjøpe flere slike, men så langt er jeg enda ikke kommet. Og ikke vet jeg hvor de kan kjøpes heller. 

 

Gjemt bak alle skjerfene er det masse kroker, så der har jeg stukket unna enda flere sko som bare kan brukes på  dager med 20+ ute. (Og det kan vi ikke skryte på oss å ha ofte her nord.) 

 

Et par paraplyer har også fått plass, tydeligvis. Flaks at jeg har så god plass i skapet så vi kan ha dem, selv om de aldri er i bruk. Jeg kan jo ikke risikere at regn og vind ikke skal klare å omforme håret mitt til et kråkereir. 

 

Skoskap kan helt klart brukes til mer en sko, og derfor har votter og luer fått plass i dem. En hylle for hver av oss. 

 

 

Jakkeopphenghyllen eller hva det nå heter kunne helt klart vært både penere og mer praktisk, men den fungerer heldigvis til sitt bruk. Så lenge den fungerer skal den få lov å pryde veggen min. At vi kanskje kan ha litt mange jakker er ikke usannsynlig, men med vinter nesten hele året må jo det være lov. Ja også har jeg en krok til enda flere skjerf på denne veggen, og de er i nesten ukentlig bruk. Oppå hyllen oppbevarer jeg klær som er sjeldent i bruk, men som må brukes av og til. Og siden jeg som regel ikke går å ser i taket, plager de meg ikke mye. 

 

Jeg bestemte meg også for å gi en forklaring til de som har vært på besøk hos oss, ettersom det kan se ganske kaotisk ut inne i resten av leiligheten. At plakaten også har en praktisk årsak er en god bonus. Den skygger for lyset som tvinger seg inn om natten i sommermånedene, og ber ungene mine stå opp lenge for småfuglene. 

 

Ullsokkene mine har selvfølgelig fått en egen hylle, og jeg må si meg veldig fornøyd med samlingen. At jeg ikke har strikket dem selv er jo også en bonus. 

 

Også enda litt mer sko, og denne gangen ikke bare mine. Guttenes peneste sko må også ha plass, slik at ikke minstemann krangler seg til å bruke dem i barnehagen. 

 

 

Jeg er litt usikker på hva jeg faktisk har i min hylle, men de øverste lagene er votter, luer og alt jeg ikke finner plass til andre steder. Men hyllene får i alle fall plass til veldig mye og anbefales på det sterkeste, spesielt om man har litt mer en man muligens trenger. 

 

En pitteliten yttergang som på merkelig vis fungerer ganske bra, selv når vi er fire stykker som prøver å samle oss i den på en gang. Som sardiner i boks.  

 

Facebooksiden min finner du HER! 

 

 

#blogg #mammablogg #interiør #praktisk #oppbevaring #skap #skoskap #ikea #bakfasaden #tips #bloggtips #diy #humor #yttergang #hjem 

 

10 kommentarer

Siste innlegg