Ferieslutt, barnehage og flaue samtaler.

Det er alltid like spennende hva barna velger å fortelle om når de ankommer barnehagen etter en ferie med foreldrene. Og siden jeg liker å være forbered på litt flaue samtaler, så har nå funnet ut hva minstemann i familien kan finne på å si. 

 

«Mamma viste rumpen på butikken!» 

Jeg ser for meg at de som jobber i barnehagen automatisk vil tenke at her er det noe muffins, hvordan mor er det vel som blotter seg på butikken? Det som egentlig hendte var at minstemann brukte meg som klatrestativ, når jeg hadde på meg en bukse uten barnesikring…

 

«Bestefar drikker BARE øl, hele tiden!» 

Joda, bestefar drikker øl, men lagt fra hele tiden. Men ordet øl er tydeligvis veldig morsomt, så da er både kaffe, melk og brus omdøpt til det. 

 

«Jeg har drukket masse øl i ferien» 

Å heregud, jeg håper virkelig at han ikke sier dette. Vi gir ikke barna våre øl, og vi drikker det heller ikke selv i nærheten av dem. Så jeg vet ærlig talt ikke hvor han lært seg dette!

 

«Mamma slår pappa!»

Joda, det er sant som han sier, men jeg håper at han tar med det om at jeg klappet han på ryggen for å redde han fra en blodtørstig mygg. Jeg er altså ikke en mannemishandler. 

 

«Vi kjørte like fort som en racerbil på ferie, kjempekjempefort» 

Ja og nei, vi kjørte like fort som en, men den lå altså etter fartsgrensen på en vei med 2 felt. Så for minstemann betyr det at vi kjørte like fort som den, og alle vet jo at racerbiler aldri kjører sakte. 

 

« Vi var bare på butikker hele ferien!» 

Nåja, vi var innom mange butikker, men hadde godt tid til andre ting også. Men ifølge begge mine sønner er en butikk litt for mye. (Og det ble kanskje litt mange skobutikker, det må jeg innrømme!)

 

« Helvetes mannskit!»

Dette er noen veldig populære ord, som kanskje ikke egner seg for en barnemunn, eller noen andre for den saks skyld. Men nå har det seg slik at pappaen var litt uheldig i et sekund av ubetenksomhet, da han slo seg. Men andre ord er det ikke jeg som må ta skylden for dette, denne gangen. 

 

« Jeg var flink å vaske tisseluren og ballan!» 

Ser hvor tvilsomt dette høres ut, og må bare minne på at vi har en sønn til. Som har lært lillebroren hva de ulike kroppsdelene heter, både hode, armer, mage, bein osv, men minstemann velger altså å huske på tisseluren og ballene. (Som han så pent kaller dem, flaks han ikke har lært noen andre ord for dem enda!) Så når han vasker seg vil han selvfølgelig nevne alle kroppsdelene, en god øvelse med tanke på språkstrening.

 

«Det går å spise kyllingrumpehull!»

Neineinei, jeg skal aldri glemme å gjemme FHM eller andre blader som ikke passer seg for barn igjen. Spesielt ikke når storebror er hjemme og skal være flink å lese til lillebroren! Og jeg håper inderlig at han ikke husker noen av de andre tingene i bladet.

 

«Mamma så på en naken dame som viste tishønsen sin på TV»

Denne kan også virke litt mistenkelig, med det har seg altså slik at jeg så på en program om fødseler, selv om det ikke høres slik ut. Satser på at han husker å si at det kom en baby ut av damen. (Håper at DET er en ting som er greit for en treåring å vite, han virket i alle fall ikke ille berørt av denne opplevelsen…)

 

Så får jeg bare håpe han heller velger å snakke om når vi var på stranden, på tivoli eller når vi spiste is. Men kjenner jeg min sønn rett vil han ikke gjøre det…

 

(PS. Jeg lover å skrive en oppdatering etterhvert som jeg må ta disse samtalene med de ansatte i barnehagen!)

 


 

“Mamma sover bare ute!”

Bilde fra dagens forsøk på å sole meg, og også grunnen til at kroppen min ikke har fått særlig med brunfarge etter mye sol i sommer! Treåringen syntes jeg skulle ha teppe på når jeg skulle sove, for når man ligger med øynene igjen sover man!

11 kommentarer

Siste innlegg