Kjennetegn på en uflidd mamma.

Når du ser en kvinne som ser uflidd ut, og gjerne har noen barn sammen med seg har vi for vane og tenke at hun er ikke så nøye på det. Men stemmer egentlig dette? Det er noen kjennetegn du kan se etter, for å finne ut  hvor mye hun egentlig bryr seg. 

 

1. Flekker på bryste/skulder, flekker på låret og generelt på resten av kroppen.

Disse kommer ikke av at hun aldri vasker klær, men fordi hun alltid velger å prioritere barnet sitt først. Flekkene på skuldrene viser at hun alltid holder barnet inntil seg og trøster det når det gråter. Hun løfter alltid barnet sitt opp, uavhengi om det har skittene sko eller ikke. Hun bryr seg ikke om at barnet tar på henne med søle/syltetøy hender, for det er viktiger å vise barnet at hun alltid er der for det.  

 

2. Klærne som ser to nummer for store ut er ikke et resultat av at hun aldri ser i speilet, men fordi hun har valgt å bruke pengene sine på barnet etter at det kom til verden. Og klærne brukte hun under svangerskapet, og de ble automatisk for store. Der ligger også forklaringen på at hun ikke følger motebilde.

 

3. Håret er i uorden og trenger en klipp. Også her velger moren å prioritere barna. Selv om hun er veldig bevist på at hun skulle tatt bedre vare på seg selv, går det aldri fremfor barna. Og mest sansynlig måtte hun avlyse sist frisørtime for en av gullskattene ble syke. Hun hadde også ordnet håret før hun gikk ut døren, men under påkledning av barnet rotet det til håret. Og hun hadde rett og slett ikke tid til å gjøre det på nytt. 

 

4. Hun ser sur ut, men egentlig er hun bare trøtt. Hun mener ikke å sende ut singnaler om at hun er sur, det er fordi hun har vært våken hele natten med et barn som trengte hennes nærhet og ubetingede kjærlighet. Og tiden hun skulle bruke til å sminke seg, gikk med til å holde en liten kropp på fanget. 

 

Så neste gang du ser en sliten, uflid mamma, skal du tenke over denne listen og vurdere situasjon på nytt. For kanskje det er slik at mammaen bryr seg så masse, at hun ikke har tid til sitt eget utseende. For henne vil barna komme først, og da får det heller være at resten av verden dømmer henne når hun ikke følger siste mote, er skinnende ren og smiler hele tiden. 

 

 


 

#mammablogg

17 kommentarer
  1. Er ikke denne litt dømmende ovenfor de mødrene som tar seg litt bedre ut? En sier jo implisitt at dersom en fresher seg litt opp, så bryr en seg ikke ubetinget om barnet sitt, noe jeg ville tro at en hver mamma ville si seg villt uenig i – også de litt styla mødrene.
   Og hvor er forresten pappa’n? Forruten å amme, så kan også pappa ganske mye av det samme som mamma kan. Kanskje mamma kan ta seg en blund, mens pappa passer på, slik at hun har ennå mer energi til å være mamma? 🙂

  2. Frank O.: Hehe, god poeng 😉 Jeg kunne skrevet nøyaktig samme innlegget om en mor som tar seg godt ut, og om du ser nøye på henne vil du oppdage alle disse små tegnene på selv den vakreste mamma. Men denne dagen var jeg den uflidde mammaen med flekker over alt, håret i alle retninger og store, mørke ringer under øynene, så da var det også den gruppen jeg ønsket skrive om, uten at det på noen måte trenges å oppfattes som dømmende ovenfor andre. (Og kanskje jeg bør føye til at det også er satt veldig på spisen for å få frem et poeng?!) Og alle barn er ulike, noen krever mindre og da har mamman også mer energi til seg selv. Og alle burde vel strengt tatt slutte å lete mellom linjene etter skjulte agendaer?!
   Og til spørsmålet om hvor pappaen er, kan jeg bare svare for oss, ettersom det kan være mange grunner til at en pappa ikke er tilstede. (Sykdom, død, turnusjobb, at han blir nektet å delta, at han nekter å delta osv…) Men i vårt tilfelle ser pappaen like sliten ut, etter tre år med minimalt med søvn og en rimelig krevende hverdag.

  3. Hvor er “Like”-knappen. 😉
   Kjenner en del fedre som er i de forskjellige kategoriene der, forruten “nekter å delta”, død og syk (bank i bordet). Nå var dette først og fremst ment som en påminnelse om at de fedre som har kapasitet, de bør være sitt ansvar bevisst dersom de ikke allerede er det. De fleste menn i parforhold med barn i bildet, er nok det, men det er jo noen som slurver litt. Det var også litt ment som en påminnelse til alle mødre som sliter seg ut, at de kan gjerne bruke oss menn litt mer, gi fra seg litt av ansvaret – vi både kan og vil. 🙂 Og ikke prøv å detaljstyre oss… 😉

  4. Frank O.: hehe, kunne tenkt meg den knappen ja 😉

   Tror det er en påminnelse mange trenger, for det er ofte lett å glemme at man er to om å lage et barn, så da burde også begge gjøre en innsats, såfremst det er mulig. Og jeg er helt enig i at vi kvinner har en stygg uvane med å detaljstyre alt, men liker å tro at jeg ikke er av den værste sorten 😉

  5. ja det helt stammer =) hva med faren -=)=)????=) følken -?=)vis far og modrene har vart samme arbeide med barne,! så det hadde gått fint for altid ,,,, ingen kan passe barne aleine i dette live uten far ellr uten mor,, i utgangspunkt,, det er helt naturlig at barne har sin egne følelse for far og mor! i samme det Uten vi merka på ellr uten at vi ser så stor oppmerksomhet fra et barn vis vi følge med det er grunnen at barn er endel av oss og han treng oss selv takk =) M<3M<3fra D<3

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg