Nå vet jeg hvorfor det er helt umulig å pynte barnet!

Jeg har alltid lurt på hvordan i alle dager penklærne kan se så fine ut på på utstillingsdukkene, og hvorfor det alltid er en kamp for å få dem på ungene. For ikke snakk om at de vil pynte seg frivillig, såfremst det ikke er hverdag og de egentlig bare kan gå i joggebukser som grenser til utvasket. Og nesten hver gang jeg klarer å tvinge dem i klærne, revner en søm eller det faller av en knapp. Men i går så jeg hvordan det er meningen at klærne skal brukes, du skal nemlig ha barn uten hode og med armer som kan demonteres ved påkledning. For mens jeg satt og drakk kaffe kom butikkdamen og tok en kjole av den ene dukken, og for å få dette til tok hun av armene. Så nå er spørsmålet mitt, hvordan i alle dager har klesprodusentene funnet på dette? Har de ikke barn selv, eller har de funnet en ny måte og produsere dem på. Og det er jo klart at klærne holder seg veldig fine, ettersom dukkene står helt i ro. Så jeg tenker at bilde under ilustrere en barnebursdag med aktiviteter som “hvem kan stå stille lengst” og “hvem kan stå enda litt lenger i ro!”.  

Men jeg skal innrømme at jeg får frysninger av oppstillingen, for med den livlige fantasien min tenker jeg automatisk at det er barn som står der. Og da blir det jo plutselig en veldig grotesk og ekkel forestilling, for jeg kan umulig tro at noen synes det er underholdene og se barn uten hoder. Så reklamen slår helt feil ut for min del, ikke snakk om at jeg vil kjøpe klær jeg asosierer med hodeløse mennesker. 

En annen ting som slo meg er at de har “sommer” klær på dukkene, burde de ikke ta litt mer hensyn til at vi enda har vinter i flere måneder? Om jeg hadde klart å få dette på ungene ville de garantert fryse fast med det samme ytterdøren går opp, og de ville mest sannysnlig ringt etter noen i hvit frakk som kunne hente moren sin. For ikke snakk om at noen med sine fulle fem ville ha så lite klær på ungene vinterstid. (Selv ikke når 3åringen trasser og innsisterer på at det er badebukse som er dagens antrekk, for “trassalderen” kan få de fleste fornuftinge voksene vippet av pinnen!)  

 

2 kommentarer
  1. Ja det der har jeg lurt på mange ganger jeg også. Hva i all verden er greia med sommertøy på vinteren da? Det ser jo veldig fint ut og man savner sommeren litt der man står og ser på sommertøyet. Men det er jo plent umulig å finne noe man kan ha på seg som man egentlig kom for å se på!

  2. Stine: Skulle kjøpe en vinterjakke til minstemann i familien på lørdag, og siden butikkene ikke tar hensyn til at det enda er vinter, fant vi stort sett bare tynne sommerjakker. (Eller vårjakker som de kalles sørpå…) Håpløst, så vi får fryse frem til sommern kommer med sine herlige 10 grader og regn.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg