Ånei, er jeg blitt voksen?

Fredagskveld, barnefri og ingen planer. Facebook måtte inspiseres og jeg oppdager at jeg er på tur og poste min andre status i dag! Katastrofe, nå er vi virkelig ute å kjører. Jeg holder på å bli gammel, til tross for at jeg ser ut som en småjente under 15 år. (Les: http://steinihavet.blogg.no/1364112452_ser_jeg_ut_som_en_15r.html) Hva har hendt med det sosiale livet vi en gang hadde, der vi alltid var på farten og benyttet hver eneste mulighet til litt sosial stimuli? Hvor er ønsket om en ekte bygdefest blitt av og hvorfor føler jeg ingen panikk over at vi bare kan synke ned i sofaen og gjøre ingen ting? 

Svaret er enkelt, vi er enten så bedøvd av søvnmangel at vi har mistet våre normale følelser eller så er vi rett og slett kommet over i gruppen “voksen”. Og den siste biten bekymrer meg, for i mitt hode er det en del kategorier du må oppfylle for å kunne være dette. 

1. Du må eie og kjøre bil. 

2. Du må eie hus.

3. Du må ha 1 eller flere unger.

4. Du må drikke svart kaffe hver morgen.

5. Du må passe på at du ser nyheten og distriksnyheten hver dag. Samt være fult oppdatert på været. 

6. Du må like å stå opp før klokken 07:00 og helst bør du være i seng til 22:00.

Og siden jeg kun kan krysse av på 1 og 3, er det ganske sannsynlig at det er søvnmangelen som er skyld i at vårt sosiale liv er ruinert.  (Men bekymringen ligger der og ulmer, og jeg skal følge nøye med om jeg etter hvert vil gjøre noen av de andre tingene på listen…) For jeg har faktisk ingen behov for å være voksen, jeg vil heller være en ansvarlig ungdom som forsatt kan regnes som litt tøff når jeg kjørere rundt i den fine BMWen min og spiller listemusikk. (Jada, vet at det høres utrolig teit ut at en 26åring har slike ønsker, men det har liksom vært drømmen siden jeg var 10-12år! Og som det sies, du skal alltid strekke deg mot drømmene dine. )  Jeg vil helst se at ungene ser på meg som en ung og bare litt streng mamma, som ikke blir lagret som “gamla” på telefon når de en dag får dette. Selv om jeg sa da jeg var 16 at om ti år er jeg voksen, har jeg ombestemt meg. Så om du spør meg igjen om 10 år, er jeg sikkert voksen da;)

Ha en fin fredagskveld, for det skal jeg når jeg gjør ingenting og venter på at jeg kan gå å legge meg. For ingen ting er så fint som å sove hele natten og kunne ligge i sengen til langt ut på dagen i morgen.  

 

4 kommentarer
  1. For meg handler det å være voksen om ansvar. Jeg har brukt mange år av livet mitt på å finne meg selv i forhold til karrierevalg, og kommer ikke til å være ferdig utdannet før jeg er 27 (tidligst). Samtidig er jeg i en prosess hvor jeg forsøker å finne ut av hvem jeg er, altså hvordan jeg vil leve livet mitt.
   Jeg kunne aldri hatt barn på dette tidspunktet i livet mitt, hvor jeg er så opptatt av meg selv, og det tror jeg er en ansvarlig avgjørelse. Tanken på å ta ansvar for et annet liv skremmer meg – enkelte dager føler jeg at jeg sliter med å ta ansvar for mitt eget.
   Jeg tror jeg er blitt mye mer voksen enn jeg var etter at jeg begynte å studere, men jeg føler meg ennå ikke “voksen”.
   Hvis det å bli voksen handler om noen av de tingene du lister opp, er det ikke sikkert at jeg noen gang kommer til å bli voksen. Tanken på å slå meg ned skremmer livskiten av meg, og barn er jeg altså ikke klar for ennå. Vet ikke om jeg noen gang kommer til å være klar for det.
   Men som journalist drikker jeg svart kaffe og holder meg oppdatert på nyhetene og været 😀

  2. Mats Vederhus: Det er sant som du skriver, det å bli voksen handler om ansvar. Så med tanke på barna mine er jeg veldig voksen, men det får holde enda en stund. Jeg elsker å kunne være uansvarlig av og til, ikke på en måte som gjør at jeg eller barna skades. Men å kunne drikke cola og spise potetgull til frokost eller rett og slett hoppe i alle søledammene jeg ser på veien hjem fra jobb. Så får andre tenke som dem vil, for det ser sikkert ikke så veldig modent ut og voksent ut. Og du må heldigvis oppfylle hele listen før du blir voksen, så jeg kan fortsette med disse tingene veldig lenge 😉

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg