Prosjekt onkel Skrue.

"Endelig" hjemme!

Det fine med å bo i campingvogn i tre uker er å komme hjem å oppdage at den vanligvis så lille leiligheten vår er blitt enormt stor. Det er nesten så jeg ikke forstår hvorfor vi sier den er liten, men jeg regner med at det ikke tar mange dagene før jeg oppdager at jeg har tilpasset meg omgivelsene igjen. Og siden jeg er rimelig klosset så er det lykken å kunne bevege seg rundt uten å duke eller dytte bort i skap, skuffer, bordkanter og vegger. Ja i alle fall for det meste, jeg klarer fortsatt å treffe veggen innimellom, men det blir færre treff nå som jeg har mer plass å bevege meg på. 

Det er også en lykke å komme hjem til vårt egent do, for de offentlige er ikke alltid like rene og mini-toalettet i vogna er ganske ubehagelig å gjøre sitt fornødne på. Så jeg hoppet litt av lykke når vi kom hjem klokken tre om natten og jeg kunne synke ned på toalettet tissetrengt som jeg var uten å sjekke det for spor av grisete mennesker som ikke er så nøye med hva de etterlater seg på både ringen og papirholderen. Og jeg måtte styre meg for å ikke hyle av lykke når jeg skulle dusje med visshet om at jeg vil kunne vaske håret uten å være redd for at vannet slår seg av når jeg står der med såpe i øynene. 

Nåja, mine toalettvaner er vel ikke det morsomste lesestoffet, men jeg mistenker at mange kjenner seg god igjen i mine beretninger. 

Det værste av ferien står for tur, for nå skal vogna tømmes og hundrevis av maskiner med klær skal vaskes. Alt skal ryddes på plass og midt oppe i det hele skal hverdagens rutiner sakte men sikkert på plass. Eller, det vil si at bare mine rutiner skal på plass, for denne uken har vi avlastning til minstemann og eldstemann skal til faren. Og vi har en uke full av planer. Men jeg vurderer faktisk å avlyse dem alle for å bare ligge på sofaen, strikke og lytte på gode lydbøker. 


Jeg savner allerede sola, varmen og trollunger som spruter meg søkk våt med vannpistoler som hevn for at de ikke kan spise godteri hele dagen!
 

Sommeren 2016 har i grunnen vært veldig fin, selv om vi har opplevd at eldstemann fikk frastjålet telefon sin og at campingen rotet det til med bookingen vår så vi måtte returnere før planlagt. Og på grunn av det skal jeg nå lage en vurdering av alle campingene vi besøker, slik at andre kan få svar på de spørsmål man har som ikke står på nettsidene. Ikke alle plasser gir like gode opplevelser, og det er gjerne de vi forventer minst av som overrasker mest! Så kom gjerne med spørsmål som du ikke får svar på når du besøker nettsidene til de ulike campingplassene. Og jeg sier heller ikke nei til tips om gode campingplasser fra nord til sør i Sverige. Vår ferd går dit hvert år i sommerferien, og ferden vår bestemmes av dagsformen til minstemann så vi kjører ofte i rykk og napp. En dag kjører vi langt, en annen kort. Så vi besøker ganske mange plasser på vår ferd. 

Facebooksiden min finner du her! 

Jeg føler meg lurt av XXL!

Jepp, du leste overskriften riktig. Men det skal sies at jeg ikke har planer om å drite dem ut, eller slutte å handle der. Men prosjekt "onkel Skrue" krever at jeg holder nøye orden i økonomien, og da fungerer det dårlig at jeg får noen røde tall i mitt ellers så fine regnskap! 

Jeg føler meg lurt, og min indre onkel Skrue gråter sine modige tårer, for ikke snakk om at jeg vil ofre den enorme summen av 25 kroner. 

Den siste dagen i mars var jeg innom XXL i Tromsø for å finne meg en ny lue, og de hadde massevis av fristende tilbud. De fleste klærne var merket med både før og etterpriser, noe som gjør at prosjektet mitt lar seg gjøre. Nemlig å bare handle klær og småting på tilbud et helt år. Men når vi kom til lue-kurven oppdaget jeg at førpris manglet, og selv om jeg bruker å hoppe over slike tilbud bestemte gnieren i meg seg for å stole på butikken. For luen jeg fant så ut til å fungere perfekt for den nært forestående campingturen. 

Vel hjemme gjorde jeg som vanlig litt etterforskningsarbeid, og det jeg oppdaget da tippet hele prosjektet mitt over ende. Det så sannelig ut til at jeg hadde betalt mer en hva varen kostet før den havnet i "salgs-kassen". Jeg måtte nesten grine, for dette var min første bommert for i år. 

Jeg har sendt denne meldingen til facebooksiden deres, siden nettsiden oppfordrer til det kommunikasjon i tryne-boken. Så da er det bare å vente på svaret, og at butikkene igjen skal åpne etter påskehøytiden så jeg kan dra innom å bruke "Prisløftet" som de reklamerer for. 

Hei.

31.3-15 var jeg innom deres varehus i Tromsø, og fant en kurv med det som angivelig skulle være varer som er satt ned i pris, noe som er drømmen til enhver gnier som er på shopping med budsjett. Jeg fant ikke mindre en tre luer som ville få et fint hjem hos oss. Siden jeg holder nøye regnskap sjekker jeg opp førpriser på de varene som handles på tilbud, og kjente jeg ble en smule skuffet over det jeg oppdaget. For hva ser jeg på nettsiden deres? Joda, der står det at luen jeg kjøpte hadde ny pris på 69kroner, og den var satt ned til 50 kroner! Men jeg betalte 75kroner for denne. Nå har det seg slik at dere opererer med prisløfte, der det loves at dere skal ha den beste prisen så jeg regner med at det ikke skal være så vanskelig å få de 25kronene tilbake siden jeg kan dokumentere dette med både kvittering og bilde fra nettsiden deres?! Det kan selvfølgelig være at luen i nettbutikken har en mikroskopisk forskjell fra den jeg kjøpte i butikken, men for meg ser den ganske identisk ut. Men et tips til dere er å ikke skru opp prisene når dere reklamerer for salg, for det gjør prisbeviste kjøpere ganske grinete, og ikke minst mindre handlelystne. Det kan også være en fordel å la tidligere pris stå på varen, for i mange tilfeller kan det gjøre at noen kjøper mer. Et godt tilbud varmer et "onkel Skrue"hjerte. Vennlig hilsen Yvonne Jensen.  

PS. Luen jeg kjøpte var svært god i bruk, så dere trenger ikke være redde for at den skal leveres inn. Den fungerte utmerket når det kom til å danne en perfekt luesveis etter en luftetur i skogen når en selfie skulle postes på nett.

Meldingen jeg har sendt til kjeden med forklaring av problemet og litt sutring over såret stolthet. 

Se der ja, er ikke det nisseluen min?! Den ser merkelig lik ut, men det kan alltids være noe feil med synet mitt. 


Kvitteringen over innkjøpene denne dagen, og den ene luen som laget trøbbel i regnskapet mitt. 


I tilfelle det skulle være noen tvil om jeg snakker sant når det oppfordres til å kontakte dem på facebook er beviset her. Ganske praktisk i grunnen, for facebook sjekkes vel oftere enn mailen.

Noe jeg fikk bekreftet i dag, for her er svaret fra XXL. 

Svaret var helt klart positivt for XXL sin del, og min sure stolthet følte seg litt bedre. Så jeg vil med stor sannsynlighet handle hos dem flere ganger ;-) (Så fremst det ikke blir trøbbel når jeg skal innom butikken her i Tromsø og kreve tilbake noen kroner. Men så lenge jeg oppfører meg som et voksent menneske med god oppdragelse går det sikkert helt greit. Selv om jeg er en gnier som teller penger skal jeg ikke bli en uhøflig og sur kunde!) 

Facebooksiden min finner du her. 

Full vinter i nord, og butikkene buler ut av "vår-bekledning".

Ny rekord! Vi kom oss helt til mars før vinterklærne måtte byttes ut, og bare det er ganske godt jobbet. Ulempen er at butikkene har gått over til "vår-antrekket", og det selv om vi har full vinter. (Eller nesten full vinter, tre grader og speilholka er jo på en måte vinter, selv om vi bare har det ti grader varmere om sommeren.) Jeg så til og med et par stativer med nyinnkjøpte badeantrekk, og mistenker at en eller annen luring har blitt litt for inspirert av isbadingen en liten prosentandel holder på med her oppe i nord. Men jeg ser nå helst at ungene har på seg litt mer klær når de leker i sørpedammene og svitsjer ned en isglatt bakke gruset med småstein.

Minstemann hadde klart å slite hull i knærne på kjeldressen, og tøyet har helt klart ikke den vannsøylen som er beskrevet på innsiden etter x-antall runder i vaskemaskin etter gjørmebad. Heldigvis har jeg sett dette problemet komme, og kjøpte rett før jul en jakke og bukse til redusert pris som med stor sannsynlighet overlever resten av sesongen. 

Vinterbuksen til eldstemann trekker til seg alt vann som er innen en radius av en meter, og det betyr at han blir kliss våt bare han setter bena utenfor døren. Så han måtte ha en ny, og det helst i går. Dessverre er det jo ikke så lett å finne gode vinterbukser når det henger shorts og lette vårjakker på stativene, og jeg kjente en ganske stor irritasjon bygge seg opp. Greit nok at vi ser værvarslene for hele Norge, men trenger butikkene å gni inn at vi ikke vil se våren før om den to-tre måneder? Kan de ikke la oss leve i den illusjonen om at det er vinter over hele linja, og selge klær som også kan brukes fra fem garder og nedover?! 

Og ikke nok med at butikkene prøver å gjøre oss deprimerte nå som solen er kommet, i tillegg har jeg sabotert for meg selv og insistert på at alt jeg kjøper av klær og sko skal handles på salg! Og selv om man skulle tro det var godt utvalg i vinterklær som selges ut for at vårklærne skal få plass, så er de revet bort fra stativene av mødre og fedre på samme oppdrag som meg. 

Om du nå tenker at det bare er å spare klærne du kjøper nye til neste vinter, regner jeg med du ikke har barn. For det er nemlig slik at ungene vokser som ugress, bare for at de skal slippe å bruke et sett klær i to sesonger. Og dette er helt klart en av de medfødte egenskapene som barn skal plage sine foreldre med. 

Jeg ser et par løsninger på problemet, og den ene er at vi får vår i mars og kan kaste de ødelagte klærne, og den andre løsningen er at det lages vinterklær som tåler en nord-norsk vintersesong som inkluderer ekstremt ustabilt vær og alt fra 20 minus til 5 pluss iløpet av to-tre timer. 


"Våren" i full anmarsj i slutten av april for noen år siden! (Sesongens andre vinterdress.)

For min del er den beste løsningen vår fra og med i går, for nå er jeg en smule lei av ustabilt vintervær og litt for mange shoppingturer etter nye vinterklær med sure unger som aldeles ikke vil være med. 

Facebooksiden min finner du her. 

Hvordan handle gaver på sparsomt budsjett.

De fleste har opplevd at økonomien skranter i perioder, noe som fører til at alt som ikke er nødvendig bortprioriteres. Kanskje du er student, eller nybakt huseier.

En ting vi gjerne kjøper selv om vi må leve på knekkebrød noen uker er gaver, av ønsket om å glede andre. Eller, de fleste gjør det vel for å glede andre, mens noen bruker penger på dyre gaver for statusens del og ikke minst redselen for hva andre tenker om deg. Ingen vil vel stemples med "kjip" i pannen. 

Men det er heldigvis mange ting du kan ordne uten å slå deg selv personlig konkurs, bare du vet hvordan. Så i dag skal du få mine beste tips til hvordan trylle frem fine gaver som gleder mottakeren.

1. Tenk over hvem du gir gaver til, og lag deg en liste slik at du alltid kan sjekke til hvem og når du skal gi gaver. Så kan du spre handlinger utover hele året, og finne mange fine ting på tilbud. Jeg har nå laget meg en liste der jeg skriver ned navn og dato for bursdager for de som bruker å få gaver, slik at jeg sjeldent vil oppleve panikkhandling en lørdags formiddag rett før vi skal i selskap. Det gjør at jeg bruker mer tid på å finne gaver som passer til mottakeren, og ikke minst kan jeg handle på slag. For ting er jo like gode, selv om de handles til redusert pris. Det viktigste er tanken bak gaven. 

2. Følg med når lekebutikkene kjører tilbud, og stikk innom dem. De beste tilbudene er ikke publisert i reklamen, så noen runder innom lekebutikkene gir mer uttelling en hva du skulle tro. De fleste med barn vet som regel hvor mye gaver ungene skal gi, og du kan derfor kjøpe inn flere ting å ha liggende. Ofte kan du finne produkter som har kostet svært mye til veldig reduserte priser, noe som gjør at du faktisk kan gi gaver som er verd mer en den summen du opprinnelig ville bruk på en gave. 

3. Ta deg en shoppingrunde innimellom å gå innom butikkene, ofte har de restkurver der du kan finne mye fint. Disse finner du spesielt etter salgkampanjer, og med litt flaks kan du finne både klær og andre ting til under 70% av prisen du vanligvis ville betalt. Ulempen er at du ikke kan bytte varene, så tenk nøye gjennom om dette er noe som ikke trengs å byttes. 

4. Kjøp julegaver hele året, slik at ikke alle utgiftene kommer i desember når alt er til full pris. Lag deg en liste over hvem du mest sannsynlig vil gi gaver til, og kjøp underveis. Dette gjør at du kan finne unike gaver som passer godt til den som skal få dem. 

5. Om du lager pakkekalender til barna, foreldre eller andre i desember, er det lurt å huske på denne hele året. Sist jul brukte jeg 200kroner pr unge på små kalendergaver, siden jeg hadde handlet inn etterhvert som jeg fant de på tilbud. Ungene var strålende fornøyde med gavene, siden de fikk mange kvalitets-leker som vil holde lenge. Jeg er ikke noe fan av småting som bare kastes i en skuff.  Jeg laget også kalender til min mamma og pappa, uten at det kostet en formue. Og utifra tilbakemeldingene ser det ut som om gavene falt i smak. 

6. Bonuskort er en fin ting, for ofte har de ulike kjedene spesielle kampanjer for medlemmer. Disse koster som regel ingen ting, men kan gi deg utbytte i kuponger og spesialtilbud. Noen betaler også ut en vis prosent av det du kjøper, så om du samler opp litt kan du fort få noen ekstra lommepenger. BR-leker gi klistremerker til en verdi av 1 krone for hver tiende krone du bruker. Når du har samlet opp mange klistremerker, kan du bytte dem inn mot ønsket vare til samme pris. Så det kan innmelding kan være lurt, selv om det tar deg noen ekstra minutter. Jeg velger også å få tilbud på mail, så får jeg med meg tilbud som noen ganger først gjelder for medlemmer. 

7. Det finnes flere apper som samler opp tilbud, så disse kan god benyttes. Der samles ofte kundeaviser og det oppdateres ukentlig. Om du har en nyere telefon så har dem alltid i lommen. Så har du noen ledige minutter når du venter hos legen, tar bussen, slapper av etter jobb eller i reklamepausene til favorittserien kan du se gjennom tilbud og avgjøre om noen av disse er verd din tid og dine penger. 

8. Gaver som er laget for hånd blir ofte mer verdsatt en en vase som puttes inn i et skap. Om du kan strikke/hekle er det utallige muligheter, og gaver som votter/luer er noe alle trenger. Følg med når det er garnsalg og sjekker ut restkurver kan du finne mykt og varmt garn til redusert pris. Men husk å kjøpe nok garn siden det er vanskelig å finne samme type når varen er utgått fra sortimentet. Er du god med treverk kan du lage alt fra nøkkelskap til hyller. Det trenger ikke å koste så mye, bare du er flink å lete etter materialer som ikke koster en formue. Du kan også lage drops/karameller og legge i en glasskrukke du har pyntet. Jeg bruker også å lage smykker, og handler i perler og utstyr når jeg finner dette på tilbud. Det tar ned utgiften, og jeg kan lage opp flere smykker samtidig. Alle disse tingene koster selvfølgelig arbeidstid, men du kan også lage mange fine ting uten at du må bruke timesvis på det. 

9. Nettshopping kan være smart, siden de fleste nettbutikker har restkurver. De er som regel mye lettere å rote rundt i, enn de du finner på butikken Men husk å sjekke hva frakten koster slik at du ikke ender opp med å betale mer en hva du ville gjort på full pris. Det kan være lurt å kjøpe flere ting på samme nettside, eller finne nettbutikker som dekker frakten. Noen nettsider gir muligheten for å trykke opp egne bilder på t-skjorter, kopper, nøkkelringer osv, som kan bli fine og personlige gaver. Her er smart å be om å få tilsendt nyhetsbrev, for svært ofte får du bedre pris om du går direkte fra en mail inn til nettsiden. Leveringstid kan variere, så det kan være lurt å planlegge slike gaver god tid før du skal gi dem bort. 

10. Lag deg en egen e-postadresse for shopping, slik at du ikke må lete deg gjennom hundrevis av "reklamemailer" på den du bruker til viktigere saker. Mange nettsider er kjent for å sende ut litt i overkant mye reklame. Lykke til med handlingen, og husk at det er ikke hvor mye du har betalt for en gave som avgjør hvor verdifull den er. 

Facebooksiden min finner du her. 

Ordinær pris 8925kr, salgspris 3325kr.

Siden jeg er klar over at januarsalget ikke fortsetter resten av året har jeg planlagt inn litt innkjøp nå, og på grunn av uforutsette utgifter til en umulig bil var det ikke så alt for vanskelig å holde seg til planen om å handle "ting og klær" på tilbud. Så i dag benyttet jeg og min bedre halvdel muligheten til litt shopping. Egentlig hadde jeg mest lyst å bli hjemme på sofaen siden en heller kjedelig forkjølelse har angrepet meg, men det går jo ikke når jeg vet at ved neste mulighet for shopping så er salget over. 

Men med tanke på at jeg tror vi har oppfylt listen som jeg hadde planlagt innkjøp for, så kan jeg se mellom fingrene på en snufsen nese og et litt sløvt blikk. 

Planen i dag var å finne en bukse og nye vintersko til eldstemann, han har en stygg uvane med å hoppe opp noen klesnummer over natten, så når han først trenger klær bør vi ha noen klare. Og både sko og bukse fant vi på tilbud til en veldig ok pris. Jeg skulle også fornye innholdet i klesskapet mitt etter en fantastisk vektoppgang på fem kilo. Det hører ikke mye ut, men gudene skal vite at det har vært mye arbeid med å få vektnålen til å krype oppover. Egentlig skulle jeg kjøpe meg noen nye bukser, siden de jeg har er litt for trange, men det var dårlig fangst der. (Noe det vil være frem til jeg legger på meg minst fem kilo til.) Men jeg fant mange gensere/cardigans og en ny vinterkåpe.


Vel hjemme var det bare å regne ut hva innsparingen var, og da ble det litt lettere å svelge summen bilen har kostet oss den siste tiden. Typisk at store utgifter bare må komme når man helst skulle klart seg uten dem. 

Siden jeg har en plan om å regne sammen alt vi bruker på klær og småting i år fører jeg opp hvor mye som er brukt, hva prisen ville vært uten rabatt og hvor mye som er "spart" underveis. Og bare det er motiverende til å faktisk følge opp prosjektet vi har startet. 


Selv om innsparing er fascinerende er jeg mer fokusert på selve forbruket, for med bevisstgjøring ønsker jeg at vi faktisk ser hva vi bruker og begrenser innkjøp til det som er nødvendig. Jeg sier ikke at vi skal bli helt hysteriske, men litt oppmerksomhet rundt vårt eget forbruk er sunt. 

Facebooksiden min finner du her!

Minstemann trenger nye sko, og det helst i går.

I dag fikk prosjekt Skrue en ny utfordring, og vi innså at minstemann må ha nye vintersko med det samme og helst i går. De han har klarer ikke å holde føttene varme, og det betyr vonde føtter og mindre nattesøvn. De siste dagene har det vært ufint kaldt ute, og vinterutstyret får virkelig prøvd seg. (Samt tålmodigheten til trøtte foreldre!)

Nå kan det jo være en ganske stor utfordring å handle på salg når du må ha noe, så jeg ga nesten opp før vi dro hjemmefra. Men motet gikk litt opp når mamma og lillesøster passet minstemann, for en handletur sent på dagen med han er litt i overkant av det vi vil gå igjennom. Han har dårlige netter for tiden, og det merkes godt på ettermiddagen. Broren ville ikke være med, så han fikk bli hjemme å gjøre leksene han hadde sneket seg unna når han kom hjem fra skolen. 

Siden vi bare hadde en liten time på oss før vi måtte være hjemme igjen var det begrenset med antall butikker vi kunne springe innom, så vi valgte den med rykte på seg for å ha best pris på sko. Og sannelig fant vi gode vintersko på salg, i rett størrelse og farge! Ikke dårlig, og veldig motiverende siden jeg er fryktelig nysgjerrig på hvor mye vi vil kunne spare på å handle på salg iløpet av et helt år. Selvfølgelig kan det jo bli en utfordring å ha tålmodigheten med seg, og det er vel ganske sannsynlig at vi etter hvert vil glemme oss av noen ganger. 

Vi fant også gamasjer, eller jeg er noe usikker på om det heter det! Jeg er ikke den som springer ut døren å finner frem skiene så alt for ofte. Men det er i alle fall poser som skal holde snø ute av skisko og innsiden av vinterbuksen til eldstemann. Ny "hettelue" i ull ble det også til minstemann, siden den han har fra før er blitt veldig slitt. Vi fant også en lue med øreklaffer som kjentes veldig god og varm ut, og vil passe for iskalde dager. Og dem har vi jo ganske mange av her nord! Denne var egentlig til eldstemann, men han påsto at den var for liten! (Men jeg tror ikke han likte den, og syntes den var veldig lite kul!) Men minstemann ser forhåpentligvis nytten i den i morgen, når han ikke har vondt og er sliten. 

Når vi var ferdig på den første butikken bestemte vi oss for å springe innom en som selger barneklær og utstyr, for å se om vinterdressene vi foretrekker var på salg. Dessverre for oss var de utsolgt på den størrelsen vi må ha, så det får jeg lete etter på nett. 

Siden minstemann sover med ullundertøy og en ulldress over om natten er vi alltid på utkikk etter dette. Det går ganske mange plagg med til et helt år, og siden ullklærne tåler mindre enn plagg i bomull blir det en ganske stor utgift. Eldstemann bruker bare en brøkdel av det lillebroren gjør. Og i dag fant vi en god og varm ulldress til halv pris, som ble tatt imot med et hurra hos den minste. (Ifølge han var den ikke ull, for den var jo så veldig myk!)

Som regel går det alltid mye penger med til klær i januar, men jeg må si meg fornøyd med de tre handleturene vi har vært på. Som du ser av bilde ligger vi godt an fordi vi har "spart" mer enn vi har brukt, og de aller fleste innkjøpene var nødvendige. (Jeg trenger mer øvelse når det kommer til å handle kun ting vi absolutt må ha!) Så nå blir det spennende å se hvordan de neste shoppingturene blir. 

Facebooksiden min finner du her. 

Prosjektet bruke mindre penger er døpt til "prosjekt onkel Skrue".

Som de aller fleste har jeg behov for klær, og siden jeg ikke er barn lenger må jeg pent betale for dem selv. Jeg har dessverre glemt å hake ut alternativet for "rik ektemann", så vi vi må tenke økonomi når det skal shoppes. Jeg har i tillegg valg et yrke som ikke er kjent for skyhøye lønninger og fancy bonuser. Så vi må med andre ord tenke på hva vi bruker pengene til, og hvordan vi skal prioritere dem i hverdagslivet. Ganske likt de fleste i samfunnet. Og fornøyelser og shopping kommer helt klart på bunnen av listen. 

Hvert år er jeg overdrevent positiv til å benytte meg mer av salg, og gode tilbud, men frem til i år har jeg tydeligvis glemt det etter den første uken i januar når hverdagen kastes over oss. Men intensjonen er altså å prøve å handle så mye som overhode mulig på slag, for så å se hvor mye jeg faktisk har brukt i forhold til hva det ville kostet meg før rabatten trekkes bort. Mat kan det spares litt på, men der har vi litt trøbbel siden vi har null oppbevaringsplass og medisiner er det ikke så mye å gjøre med. Men klær er noe som kommer på tilbud stadig vekk, og med litt planlegging skal det gå greit. Selvfølgelig blir jeg å handle om noe er helt nødvendig med det samme på full pris, men ellers skal jeg holde meg i nakkeskinnet. (Okei, jeg skal i det minste gjøre et forsøk på å lykkes med dette...) 

Siden jeg startet dagen med å våkne ti minutter før jeg skulle være på jobb, fikk jeg litt ekstra søvn som medførte en ganske opplagt Yvonne etter endt arbeidsdag. Så jeg smisket litt med mannen og vi kom frem til at han kunne takle noen timer på kjøpesenter. (Vi har avlastning i helgen, så alle ærend vi ikke får gjort ellers skal tvinges inn i en stram timeplan.) Målet for handleturen var å kjøpe noen klær til meg selv, noen klær til ungene og muligens finne noen håndduker. Og alt skulle være handlet med en eller annen form for rabatt, og være noe vi har behov for. 

Handleturen gikk utmerket, men jeg må innrømme at jeg sikkert ville fått litt problemer om vi ikke var midt i januarsalget og om lønningsdagen var i går. Men alle innkjøpene er sånn passe nøye gjennomtenkt, og helt nødvendige. Mulig at noen av klærne til meg ikke faller i den kategorien, men det er begrenset hvor mye den stakkars mannen min skal klare av avledning for at ikke jeg skal kaste meg ned på gulvet å skrike viljen til meg. Men BHene trengte jeg, for jentene har økt i omkrets og helt sikkert lengde de siste ukene. Perfekte kroker har jeg lett lenge etter, og de skal opp på veggen en av de nærmeste dagene. 

Resultatet er vel ikke så galt, for om jeg skulle betalt full pris ville kontoen min vært 2054 kroner fattigere, men jeg betalte altså 754 kroner for alt. Ikke dumt med 1300kroner i rabatt. Men jeg tror absolutt jeg skal klare å forbedre shoppingen med litt god planlegging, og omdisponering av tid slik at jeg kan følge med på reklamene som vanligvis havner i søppelmappe og søppelkasse. (Og det er de små bildene jeg skal se etter, for som regel finner du bedre tilbud der enn på de store!)

Så nå blir det store spørsmålet om jeg har tålmodighet nok til å overleve "prosjekt onkel skrue".

Ps. Oppdateringer vil komme underveis!

Facebooksiden min finner du HER!  

 

 

hits