hits

Give away, konkurranser, sponset

Hvorfor jeg ikke er redd for pirater!

I samarbeid med Netflix

Jeg er ikke redd for pirater, og kan fint se skumle filmer og serier med dem som hovedkarakterer uten å grine i etterkant av redsel. Og årsaken er ganske enkel, sannsynligheten er svært liten over at de vil nærme seg en liten robåt og på hurtigruta vil de støte på store problemer uansett. 

De få gangene jeg er på sjøen blir i pappas lille hvite robåt og forhåpentligvis i hurtigruten en eller annen gang i fremtiden. Så vi tar sistenevnte som eksempel i forklaringen min.

Pirater er gjerne noen sleipe typer og er velkjent for å heve det sorte flagget sitt for å skape frykt og kaos. Men selv dem kan møte sine overmenn, selv om de er nokså fryktløse. Det finnes faktisk en gruppe til som er likedan, og som ville få dem til å skjelve i buksen. 

Jeg ser ikke for meg at pirater skal legge seg til hurtigruta med et stjålet antikk skip fulllastet med svære kanoner og blodtørstige pirater væpnet til tennene med alle mulige former for kniver, klare til kamp. Der de kaster anker over ripa og drar hurtigrute-sjarken inntil, og kaster seg over kanten med ordre i form av rop, skrik og brøl om at kaptein skal overgi seg og lasten med. (Eller kanskje de brøler skatten.) Men om så skulle hende er jeg ikke bekymret, for scenarioet som vil utspille seg er en kamp de er dømt til å tape. 

Hva i alle dager en sjørøver skal med hundrevis av nikonkameraer, luksuriøse capser og håndvesker fullstappet av søte små trollfigurer og postkort med norske fjell og fjorder er jeg usikker på. Men kanskje skal de tømme ut trollene og fotografere dem med sitt nyrøvede kamera som krever data og strøm for at det skal gi noe utbytte. Mulig de planlegger å rane en elektroforretning etterpå, i ekte vikingstil. Men hva vet vel jeg om det.

Uansett ville planen slått feil for piratenes del, da turistene ville trodd at dette var en typisk norsk greie, og de ville klappet entusiastisk og tenkt at dette må være bedre enn å spise sauehoder og spa bort snø når det snør. De ville fyrt av kameraene sine i en slik fart at piratene ble blendet, og satt dem ut av spill de sekundene det tok før den fulle delen av passasjerene reagerte å komme frem. Slik at de kunne snuble over den i oppstyret av frykt for at det er tollere som skal ta fra dem smuglergods i form av alt for mange flasker sprit tatt med over Norges grenser, godt gjemt under kofferter og sko i bagasjerommet på bilene nede i lasterommet. Det er dyrt å drikke i Norge, og det vet selv dem som ikke vet hvor på karte vi holder til. De ville virret rundt som panikkslagende høns og skremt de stakkars piratene til å tisse på seg. 

Men da ville instinktet til mødreklubben innsett alvoret, og kommet på banen for fullt. De ville stått der med det ville i blikket de gjerne får når de ser en farlig situasjon og armene ville vært plassert sint i siden. Og de hadde brølt at kniver ikke er noe leketøy, og i alle fall ikke når du veiver rundt med dem. De ville trampet frem, nappet til seg knivene i lynets hastighet og beordret piratene i skammekroken for den ufine oppførselen, og gitt dem beskjed om at der fikk de stå til de kunne oppføre seg. Maken til oppførsel foran barn, og at de endatil står der å tisser seg ut istedenfor å gå på do. Uhørt rett og slett. 

Pirates treasure background
Licensed from: Anna_Omelchenko / yayimages.com

Så med andre ord er jeg ikke spesielt bekymret for at pirater skal komme å skremme meg, og jeg kan trygt sove etter å ha sett film om dem på kveldene. 

Og med det vil jeg anbefale Black Sails som du finner på Netflix, en perfekt serie for tv-kvelder hvor du vil drømme deg bort til andre tider og en fantasiverden som ikke handler om skittentøyskurven, oppvask eller middagslaging. For ikke snakke om diskusjoner med sta unger og mannfolk som slenger sure sokker over alt. 

Søndag med Netflix på tv, data og mac!

I dag har vi en sløvedag hjemme, ingen planer og ingen mål. Guttene ser på film på Netflix, jeg på macen og min bedre halvdel på sin data. Og vi bare koser oss.  

Vi har regler for bruk av tv, film, data og nettbrett, så når ungene får ekstra tid med det er gleden stor. Og jeg føler det er viktig at de skal få gleden med en filmdag på lik linje som jeg følte da jeg var ei lita jente. Ikke snakk om at vi fikk ligge inne hele dagen å se på TV hele dagen. (Jeg var lita før det fantes data og nettbrett i det norske hjem, og det nærmeste jeg kom spill var en ødelagt boks jeg kunne spille Tetris på om jeg klemte hardt nok rundt den.)

Jeg har til og med gitt guttene popkorn nå før middag, og det bør gjøre at jeg får minst en halvtime med serien min. For jeg har dilla på The Reign som handler om de kongelige for lenge siden. Det er en fin flukt fra virkeligheten tilbake til en annen tid og mennesker med luksus på alle kanter. Ja eller i alle fall luksus for årstallet de var i.


 

Jeg har også laget meg en liste over alternative filmer og serier jeg skal sjekke ut etter leggetid for guttene i kveld. 

PS. Om du ikke har sett Hundreåringen anbefaler jeg filmen på det varmeste. Jeg lo så tårene trillet første gangen jeg så den. 

 

Romantisk aften som pleier parforholdet.

Sponset innhold på skjermen.

Da var tiden inne for en romantisk "date" med kjæresten, noe som er ekstremt viktig i hverdagen med barn, kjedelige gjøremål og bekymringer som hører voksenlivet til. Vi trenger å bruke litt av tiden på oss selv, men har innsett at vi må fire litt på kravene til de vi anser som en romantisk aften sammen.

Jeg forbereder meg nøye, finner frem den mykeste nattbuksen med bare 2-3hull og rydder alt som er synlig av rot fra sofaen. Jeg tørker støv av stuebordet og drar på butikken og kjøper inn popcorn, smågodt og cola. Så beordrer jeg min bedre halvdel til å legge fra seg telefon, for nå er det tid for film.

 (Okei, muligens jeg lyver litt, det er kanskje han som beordrer meg til å legge bort telefon og mac...) 

For en romantisk kveld er like så greit å se en film på Netflix der vi ligger i hver vår ende av sofaen og krangler om bollen med smågodt. 

Og jeg må innrømme at jeg synes vi er svært flinke til å prioritere parforholdet, selv om vi ikke må ut av døren for å gjøre det. 

Dagens anbefaling er Black Sails som vi fant på Netflix, en ganske ganske voldelig serie laget av et menneske med god fantasi og forkjærlighet til pirater. 

Ha en strålende kveld, det skal jeg ha!

Facebooksiden min finner du her. 

âme pureface roller og collagen therapy gel (Før og etter.)

Sponset innhold!

Jeg er en av dem som gikk gjennom tenårene med 2-3kviser og helt fin hud til tross for dårlig kosthold og stress. Jeg var en av de heldige, men  dessverre skulle det vise seg at det ikke varte evig. Så godt opp i 20årene fikk jeg et kviseproblem uten sidestykke, selvbilde dalte mildt sagt når de små tytene klatret frem fra porene i huden. Jeg følte meg ikke bra, og huden så ikke bra ut. Jeg ble satt på medisiner som tok vekk det værste, men dessverre var huden blitt stygg og hullete, og det poppet stadig opp små troll som forsuret hverdagen min. 

Så når jeg fikk tilbud om å prøve noen nye produkter før jul kunne jeg jo ikke si nei, selv ikke når det viste seg at jeg skulle rulle over huden med små nåler. Om det kunne hjelpe meg til å få en finere hud kunne jeg sikkert gått gjennom ilden for det. Jeg hater når huden er uren og innrømmer glatt at jeg har redigert bort de værste partiene på noen av bildene jeg bruker. Ikke alle, men noen. 

Når pakken kom i posten med âme pureface roller og collagen therapy gel hoppet jeg av spenning, for ut i fra før og etterbildene jeg hadde sett var disse produktene geniale. (Jepp, jeg sjekket på forhånd opp hva dette var og leste andres erfaringer. Både positive og negative.) Jeg rev opp pakken og så gjennom innholdet. Det ga meg en følelse av luksus, noe jeg synes er ganske deilig i en hverdag der vi må tenke gjennom hva pengene brukes på. Rullen hadde et flott design og var god å holde i.

Siden jeg har sensitiv hud var jeg bekymret for at jeg ikke ville tåle produktene og fikk nesten angst når jeg kjente sitrus lukten av desinfeksjonssprayen som skulle brukes. Bare jeg ser på appelsiner blir huden min full av eksem. Men heldigvis var bekymringen bortkastet og ikke en eneste eksemflekk har dukket opp. 

Serumet som skal brukes etter behandling hadde en deilig konsistens som var god å smøre inn ansiktet med, og det har mye å si for hele opplevelsen. 

Oppstarten var spennende, og til å begynne med prøvde jeg meg på et lite parti i ansiktet. Jeg rullet huden og skal innrømme at det ikke var det mest behagelige jeg har prøvd. Rullen er jo tross alt full av små nåler, så det sier seg selv at det stikker. Det fine er at etter en stund vil du bli vant til stikkingen, og til slutt bryr du deg ikke om det. 

Jeg hadde lest at jeg kunne bli rød i huden, ikke ulikt slik du ser ut etter en dag i sterk sol uten solkrem. Og det stemte bra for meg, men etter 4-5 behandlinger ble det mindre ubehagelig. Rødfargen går heldigvis fort over, så etter noen timer var jeg presentabel for resten av verden igjen. 

Siden det ikke er noe fasit for hvordan huden oppfører seg kom jeg frem til at jeg kunne rulle hver tredje dag, og etter noen uker kunne jeg se forskjell på huden. Mange av de små arrene etter kviser bleknet bort, og til en forandring var huden myk når jeg strøk over den.

De 10minuttene jeg bruker hver tredje dag faller inn i kategorien "god bruk av tid", for jeg føler meg absolutt bedre når huden ser bra ut. Litt forfengelig må jeg jo være.


Før og etterbilder, tror ikke det er nødvendig å merke bildene med hva som er hva. 
Etter behandling har jeg oppdaget at huden min takler sminke bedre, og det er helt slutt på eksemet jeg alltid fikk når jeg hadde brukt sminkefjerner. Det er blitt mindre kviser og de 2-3 som dukker opp en og annen gang kan jeg fint leve med. Mange av de stygge arrene er nesten helt borte og noen "sint-rynker" i pannen er nesten helt borte. Og det vil jeg påstå er et strålende resultat.

Behandlinger passer for alle med aknearr, rynker, store porer, hudormer og uren hud. Og âme pure sin behandling er en av de veldig får som har rollere og kosmetiske formuleringer med dokumentert effekt. Uten Collagen Therapy Gel vil man ikke kunne oppnå gode resultater og hunden vil være vondt og rød i lang tid etter rulling av huden. Så snarveier blir fort lange omveier med andre ord. 

CIT Face Roller Basic finner du her.  

Sjekk gjerne ut facebooksiden til âme pure her! 

Pakke i posten.

Jeg har et samarbeid med Netflix, selvfølgelig bare for egen vinning. Noe som gjør at jeg har fri tilgang til nettopp Netflix og får mystiske pakker i posten. Som regel er pakkene rettet mot ungene, og jeg må innrømme at det er litt kjedelig. Men for all del, jeg klarer fortsatt å glede meg på vegne av ungene, og jeg kan jo kose meg med de nye tingene når de er i seng. (For det er jo sånn det funker?!) 

Og i dag kom det hentelapp i posten, og spenningen vokste. Det er rimelig kjedelig å være syk, og det selv om jeg får ligge å se film hele dagen. Pakken ble hentet og denne gangen var innholdet treffende! 

Te, kopp, snørrpapir eller servietter for dem som er litt dannet og en liste med filmer som kan være underholdende. Dessverre eller heldigvis, så er formen min så bra at i morgen skal jeg på jobb igjen. Men et kjapt blikk på listen viste at jeg hadde sett halvparten av filmene, så resten kan jeg sjekke ut på kveldstid. 

Så tusen takk for pakken, den falt i smak! Så krysser vi fingrene for at dette blir siste runden med basiller før jul. (Og der var jeg en smule optimistisk.) 

For perfekt sykdoms-tidsfordriv, sjekk ut Netflix her! 

PS! Dagens favorittfilm var Maleficent, filmen som ikke stemmer helt overens med barneboken om Tornerose. 

Facebooksiden min finner du her. 

#streamteam #netflix

Det øyeblikket jeg ble hekta!

Oppfordringen var å dele det øyeblikket jeg virkelig ble hekta på en serie, og den store hendelsen kom for noen dager siden. 

sponset innlegg

Jeg var grusomt trøtt, øynene var like tørre som en ørken, jeg sjanglet av søvnmangelen og mitt høyeste ønske var å bare hvile øyelokket noen få minutter. Om så bare bittelitt. Jeg ramlet ned på sofaen lang som jeg er, og svarte ja på alle spørsmål som blir stilt bare for å slippe å snakke.

Et av dem var om minstemann kunne ta spilletiden sin og i grunnen var det greit nok. Han trenger å hvile litt etter barnehagen og vanligvis sitter han på fanget til en av oss mens vi masserer små føtter og skravler om dagen som har vært, mens den andre lager middag og hjelper eldstemann med lekser. Men denne dagen var jeg altså så trøtt at jeg ikke orket tanke på annet en søvn, og det var akkurat da jeg ble hektet på en ny serie på Netflix, den minstemann så på. Den reddet helt klart dagen, og skal virkelig få lov å gjøre det igjen så jeg får noen etterlengta minutter med søvn når det er helt krise.

Mammas rygg kan være ganske god å sitte på, og når jeg først sover gjør det ingen ting om jeg har et par unger på ryggen. 

Facebooksiden min finner du her! 

#hooked og #netflixstreamteam

Ingen frie tøyler rundt spilletid.

Inneholder spor av reklame!

Begge guttene har nøye oppdelt spilletid i løpet av uken, og selv om mange sikkert synes vi er fryktelig strenge er det helt nødvendig hos oss å ha det slik. Spilletiden er all bruk av pc og nettbrett, så kan de selv velge hva de ønsker å bruke tiden på. De er begge opptatt av at den nøye oppdelte tiden skal benyttes på best mulig måte, så de ligger gjerne slengt på gulvet med puter og tepper, eller i sengene. De skal jo ha det komfortabelt informerte eldstemann meg om da jeg en dag spurte hva de holdt på med. (Jada, teit spørsmål...Som om ikke jeg liker å gjøre det samme når jeg har nesen klistret i maskin!) 

Når guttene spiller stikker vi stadig nesen oppi hva de gjør, for å ha en smule kontroll på hva som foregår i deres verden. Vi spør og maser, og prøver å kamuflere det best mulig. Minstemann vant nettbrett når vi var på en event med Netflix sist høst, så der har vi lagt inn sperre for det meste. Men hos eldstemann er det ikke like lett å få til, han bruker data og ville med stor sannsynlighet klare å fjerne det om vi prøvde. Så vi henger heller over skuldra, og lærer nye ord og begreper når han spiller. 

Her om dagen ble det veldig stille på rommet da minstemann brukte sin tildelte halvtime, og en titt inn på rommet viste en storfornøyd gutt som hadde bygget seg lavvo, i sengen. Han hadde laget seg en alternativ kino informerte han om, og denne gangen var det Netflix som sto for filmen. Dinotrux er fortsatt i vinden, og det må jo være ganske bra siden han ser samme episodene om igjen. Det er en del år siden han var i den alderen der vi så samme filmen 150 ganger før han gikk lei, og jeg kan sikkert sitere samtlige filmer vi har om "lille rød traktor". Synd det ikke kan brukes på CVen, for det må jo vitne om ganske mye tålmodighet og utholdenhet!


Og jeg tror at litt av gleden med tiden de bruker på nettbrett og pc er at de ikke er tilgjengelige hele tiden. Så for dem handler ikke tiden om å bare slå ihjel tid, men også om å gjøre noe de synes er morsomt. 

Facebooksiden min finner du her. 

 

#streamteam #netflix

 

DinoTrux

Sponset innhold.

Minstemann er pjusk igjen, og da er det kjekt med nettbrett som trøst. Han tok det med seg og tasset inn i sengen sin. Jeg lurte veldig på hva han lo så mye av, og fant ut at Netflix har lagt ut en ny serie. Den falt virkelig i smak, og dinosaurer blandet med kjøretøy var en kombinasjon guttene synes var toppen. Noen dager før hadde vi fått en pakke i posten med et puslespill og en kaps med motiv fra DinoTrux. 

Siden jeg er alt for gammel til å bedømme en en barnefilm/serie, bestemte jeg meg for at guttene kunne komme med anbefalingen av "DinoTrux".

Minstemann på 5år. 

" Kjempefin, og kjempegøy. Synes den e veldig tullete og jeg ler meg ihjel av den!"

Eldstemann på snart 10år. 

" Synes den er kul og morsom. Alle burde se den fordi den er bra for utviklingen og for å lære å være venner." 

Så med andre ord anbefaler vi denne serien til alle andre med barn i huset. 

Facebooksiden min finner du her. 

#streamteam #netflix

Dragen min og meg.

Sponset innhold.

Sist uke fikk vi en mystisk pakke i posten, og vi var veldig spente da vi endelig fikk åpnet pakken. Det skulle vise seg å være et nytt medlem til familien, som ble ønsket varmt velkommen til oss. Dragen er en kjent figur for guttene, men det var nok den minste i huset som jublet høyest. Og en slik oppmerksomhet kommer godt med når vi har lange og vonde dager på grunn av kaldt, kjipt og unødvendig dårlig sommervær. 

Netflix har sluppet Dragerytterne- ukjent terreng, og vårt nye medlem av familien var en rød drage. Perfekt, ettersom vi har en svart fra før. De to ble gode kompiser og ifølge min yngste sønn er det de to som har rotet på soverommet til guttene, hver dag...

Og siden vi ikke kan motstå en konkurranse må vi jo dele noen søte bilder som vi håper kan gi oss enda en mystisk pakke i posten. 


Dragen har vært med på mye de siste dagene, så beklager til min mor som fikk ny bordpynt da minstemann var der. Han mente at dragene passet på stuebordet, for de var jo så søte.

"Du mamma, se dragen varmer maten min, var ikke det lurt?!" Er litt usikker på om jeg er enig, men så lenge maten spises skal jeg ikke si noe. På natten fikk dragene sove i telt, i tilfelle det ble regn inne også. 

Og den ene har også fått være med på Legoloftet, en super bruktbokforretning i Tromsø som selger både brukte bøker, filmer og helt ny spennende lego og andre greier. Dragen valgte til og med ut en legopakke som minstemann måtte kjøpe for sine egne penger. De var begge storfornøyde med handelen. 

Så nå venter vi i spenning på at vinnerne av konkurransen skal kåres, mens vi koser oss med Dragerytterne på Netflix

#DragenMinOgMeg  #StreamTeam

Facebooksiden min finner du her. 

Til deg min kjære!

 

sponset innlegg

Kjære, er du klar for en romantisk date i kveld?

Nå er det lenge siden sist, og en eller annen luring snakket om at kjærligheten skulle prioriteres selv om vi sover alt for lite og blir forstyrret hvert femte minutt. Men vi kan jo ikke risikerer å få en ripe i det ganske så solide forholdet vår, nå som vi har lært at vi kan få det av feil prioriteringer. Så min innbydelse inneholder en filmkveld, rester etter middagen og en skvett brus uten kullsyre. Vi kan ligge i hver vår ende av sofaen, med fyrstikker som holder øyelokkene oppe og se på den nye sesongen av Orange is the new black! (Som vi til nå har vært alt for trøtte til å se, og med stor sannsynlighet ikke ville fått med oss om det ikke var for mailen med informasjon fra Netflix som tikket inn her om dagen.) 

Vi trenger helt sikkert å tenke på noe annet en liten stund, og da er morsomme serier den perfekte underholdning og avledning. 

Men først skal jeg spore opp et forsvunnet kosedyr, tømme et klesstativ, brette et fjell av underbukser å sokker, vaske en maskin med svarte klær som egentlig skal være grå, finne frem utstyr til morgendagen, trøste minstemann som våknet, betale regninger og lokalisere nesesprayen min. 

Men etter det lover jeg å se minst to episoder sammen med deg. 


 

Facebooksiden min finner du her. 

Ps. For den her fortjener jeg romantisk-poeng! 

#netflix #streamteam #sponset 

En dag på tivoli med smil om munnen og mye mas.

Sponset innlegg, så takk til Hugos Tivoli for en fartsfylt og litt masete ettermiddag! 

Da kan vi melde om at sommeren er startet, for nå er Hugos tivoli kommet til Tromsø. Dessverre har ikke værgudene innsett at sommeren er på plass, og de siste dagene har det stort sett regnet vanndråper på størrelse med elefanter. Og vi kan bare drømme om et tosifret plusstall på gradestokken. 

Men vi vet hvor vi bor, og lar ikke litt regn stoppe oss når vi skal bruke en fartsfylt og masete ettermiddag på tivoli. Men noen forberedelser måtte til og værmeldingen på diverse nettsider ble studert nøye, og lørdag ettermiddag viste den ett opphold. Det passet jo fint, for om vi tok det rolig på dagen ville minstemann få en fin tur han også. 

Vel fremme ble vi henvist til parkering, noe som var et stort pluss i boken. Plassen tivoliet benytter har ikke den beste parkeringen, men det går ganske smertefritt når de har vakter som passer på og sier hvor du kan stå. 

Guttene var i hundre, og gledet seg stort til karusellene. Jeg på min side var litt smånervøs, for jeg er fullstendig klar over at min eldste sønn er så stor at han kan ta noen av de skumleste karusellene. Og da må jeg jo være med, selv om jeg har høydeskrekk og nesten tisser i buksa av tanken på å slenges rundt. Men når solen tittet frem glemte jeg bekymringene mine om høydeskrekk, og gikk over til irritere meg over at jeg hadde kledd for mye klær på oss. 

Og kamera var selvfølgelig med, så alt ble nøye dokumentert. 

Bakken bærer tydelig preg av store mengder regn, men vi klarte å gå rundt uten at noen ble våte på føttene. (Og det uten støvler.) 

Takk og lov for at eldstemann ikke kan ta den der enda, for den så virkelig skummel ut! 

Så måtte strikkhopp med trampoliner prøves, og det så veldig morsomt ut og passer godt for de minste. 

"Mamma, æ kan fly!" 

Plaster er alltid med i bagasjen, og sannelig fikk vi bruk for det. Min bedre halvdel klarte på mystisk vis å få en rift på fingeren. 

Helikoptertur må til, og det var en fornøyelse å se på de strålende fornøyde guttene som gliste fra øre til øre. 

Så var de klare for en ny runde, og eldstemann ropte ivrig til broren hvordan han skulle gjøre for å heve og senke dyret han satt i. 

Minstemann på sin side er nøye med sikkerheten, så han sjekker den ut først. 

Så var det min tur, og som du ser hadde jeg det ganske morsomt selv om det gikk ekstremt fort rundt og rundt.

Jeg er en av dem som klamrer seg fast som om det står om livet, og eldstemann hadde det veldig festlig når han mobbet mora som satt med øynene igjen. 


Det var ikke like lett å går på en rett linje når vi var ferdige, og jeg tror faktisk at denne gangen slo alle tidligere rekorder når det kom til hvor fort vognene snurret rundt. 

Guttene var veldig klare for litt råkjøring, og eldstemann satt bak rattet. Minstemann flirte hjertelig og vi måtte le av dem der vi sto på sidelinjen. 

Eldstemann gikk inn i rollen som kræsj-sjåfør med stor innlevelse, og jeg mistenker at dette er en av opplevelsene de vil huske best i tiden fremover. 

Jeg var ikke ferdig med karuseller, og for første gang er eldstemann høy nok til å ta dette monsteret. 

Oppe i luften innså jeg at karusellen ikke var så ille, og om du ser bort ifra noen svimlende høyder var det en kjempemorsom tur. Og jeg tror faktisk at denne vil jeg kunne ta på nytt neste år. 

Denne karusellen får gutter i 17-18års alderen til å hyle som jenter, så jeg er rimelig stolt av at jeg ikke gjorde det. Kan være jeg var i sjokk så stemmebåndene ikke virket, men jeg liker å tro det er fordi jeg ikke er pysete. 

Minstemann er ikke i storform, og det merket vi på valget hans av karuseller og opplevelser. Men han kosa seg i hoppeslottet. 

På dette tidspunktet kjente jeg at magen var litt urven, men vi hadde fortsatt mange billetter igjen. 

Alle rundene er helt klart verd det når jeg så gleden på guttene, og når jeg ble lei trøstet jeg meg med tanken om at det er et år til nesten gang! 

Så kom endelig den siste turen, og jeg gliste fra øre til øre. Jeg hadde overlevd uten å bli kvalm. Eldstemann var misfornøyd og kunne helt sikkert vært der i mange flere timer. Egentlig skulle vi prøve oss i en av bodene hvor vi kan vinne premier, men siden minstemann hadde fått vondt gikk turen hjem. 

Vel hjemme spiste vi en sein middag, og gikk løs på den obligatoriske ingrediensen som gjør et tivoli besøk komplett, nemlig sukkerspinn. Men minstemann var ikke helt enig, og ville heller ha mais. Men vi skal vel klare å spise opp de to bøttene vi fikk, om jeg ber søstrene mine stikke innom. Begge dem spiste enorme mengder av dette som barn, og det er vel ikke helt usannsynlig at jeg gjorde det samme.Ekte klissete barnehender, akkurat sånn som de skal være når sukkerspinn skal spises. 

Vi hadde en fantastisk fin ettermiddag på Hugos Tivoli, og sier tusen takk for turen. Vi kommer tilbake neste år, og ungene gleder seg alerede. 

Facebooksiden min finner du her. 

Ps. De ansatte skal ha skryt for høflighet og store mengder tålmodighet. For det er ingen tvil om at ivrige unger kan være litt slitsomme når de stormer inn på karuseller nesten før de får stoppet. Noen av barna vi så i går oppførte seg heller dårlig med både dytting av andre, stygge utrop og dårlig oppførsel. Og forstå meg rett, jeg mener ikke at barn skal oppføre seg som engler, men en liten mengde oppdragelse bør de ha med seg. Og for noen var dette ikkeeksisterende. Så min anbefaling er at foreldrene godt kan være med sine 9-10-11 år gamle barn på tivoli, for å lære dem hvordan vi oppfører oss på slike steder. Du kan bli overrasket hvor koselig det faktisk kan være å tilbringe tid sammen med barna dine og vennene deres. 

Orange is the new black

 Jeg elsker tv-serier og jeg hater å vente på dem! 

Sponset innlegg.

Når jeg finner en serie som faller i smak blir jeg limt fast i sofaen og tar så få pauser som overhode mulig. Det er nesten så jeg begrenser væskeinntaket slik at jeg ikke må springe på do mer en høyst nødvendig. Og de gangene jeg virkelig er hekta klarer jeg på mystisk vis å få ungene i seng til det tidspunktet vi helst ser at de skal legge seg, og jeg blir ekspert på å utsette husarbeid som bare kan vente litt til. Jeg roter frem noe garn og strikker et eller annet som ikke trenger min oppmerksomhet slik at garne bare flyr gjennom fingrene mens øynene er låst på skjermen. Alle sesongene som er tilgjengelig blir sett med stor entusiasmen, episode etter episode. 


Alt klart, nesten...

Og så kommer den siste episoden i den siste sesongen, og jeg blir nesten like skuffet som et barn som ikke får gaver på julaften. Surmunnen klistrer seg i ansiktet, og jeg kaster meg over datamaskin for å finne ut om det kommer en ny sesong.  Det gjør det som regel, men ikke før om lenge! Og jeg hater å vente...

Men så går det noen dager, og den store skuffelsen slutter å plage meg helt til media kommer med slike overskrifter: "Nå kommer den nye sesongen av Orange is the new black!" Pulsen stiger og jeg kan ikke trykke meg fort nok inn på linken med et stort glis om munnen. 

Og hva leser jeg? Den nedslående nyheten om sesongen kommer ikke før 12 juni, og det er veldig, veldig lenge til! 

Men om ikke annet vet jeg hva som skal gjøres den 12.juni etter at guttene er i seng. Og det gleder jeg meg til, selv om ventingen ikke er min sterkeste side. 

Facebooksiden min finner du her. 

#netflix #streamteam

Mitt uknuselig øyeblikk!

Ja, hva er det når som gir meg energi til å reise meg når jeg ligger i skittentøyhaugen og griner? Hva er det som gjør at jeg klarer å le selv etter fire timer usammenhengende søvn det siste døgnet? Hva er det som gjør meg til en uknuselig mamma når det hagler småstein rundt meg? 

Jeg har tatt et dykk i arkivet og sjekket ut bildene som får meg til å smile litt ekstra, hva som gir meg det overskuddet jeg trenger for å holde ut i en krevende hverdag med lite søvn og mange bekymringer. Og kanskje er jeg den heldige som stikker av til London for litt egentid på luksushotell der Netflix sponser turen! For de ba meg nemlig legge ut bilde av mitt uknuselige øyeblikk, men som vanlig er jeg ubestemt og klarer ikke helt bestemme meg for når jeg følte meg sterkest. 


Jeg får ekstra superkrefter når jeg går i strandkanten ved midnatt og ser på den fantastiske midnattssolen. Disse mulighetene kommer hvert tiende år, og gir meg ekstra power helt til jeg husker at egentlig burde jeg ligge hjemme i sengen å sove. 


Eller så få jeg magiske mammakrefter når jeg drasser med meg min bedre halvdel på hotell, og savner ungene så mye at jeg har hjemlengsel. 


Ingen ting er så avslappende som en vakker vårdag med noen ekstra varmegrader hvor jeg kan sitte i solveggen og strikke noe ukomplisert. Da kan ikke engang en kjip forkjølelse stjele energien jeg samler opp. 


Og sannelig får strikkingen meg til å tro at jeg er den perfekte husmor og mamma når jeg kjenner garnet fly gjennom fingrene. (Og det er klart, jeg tror virkelig at jeg ser like strøken ut, uansett antrekk og floke-grad på håret. 


Jeg kan ikke legge under en stol at jeg glemmer omverdenen i noen minutter når jeg ser verden gjennom kamera, og ikke minst når jeg ser tilbake på alle de magiske øyeblikkene det har fanget. (Og de ikke fult så magiske øyeblikkene, som får meg til å le og grine samtidig.) 


Og om jeg kjenner at jeg har mest lyst å hoppe ut vinduet å springe til skogs, kan mammatilværelsen bli helt levelig bare jeg kan lese en ukomplisert og romantisk bok. (Gjerne av typen husmorporno!) 


Og en vakker høstdag langt ute på landet fyller kroppen min med gode følelser og bøttevis med tålmodighet. Når jeg står der, med den vakre og mektige naturen rundt er jeg verdens sterkeste mamma, en mamma som glemmer alt det som er vanskelig for en liten stund. 


Men når hverdagen sier at jeg ikke kan fly rundt i fjæra med kamera, reise bort til spennende plasser, sitte i solen eller leke den perfekte husfrue med strikking i armene så er det kun en iskald cola som kan fylle meg med magiske mammakrefter! 

Facebooksiden min finner du her! 

#UnbreakableMums #KimmySchmidt #Netflix

Nabolaget mitt! (Sponset innlegg.)

sponset innlegg

 

I lille Tromsø på fine Kvaløysletta finner du et fint lite nabolag, som lever i harmoni side om side med alle aldersgrupper spredd rundt i hus og leiligheter. Her er det ingen som krangler om tomtegrenser og ingen som blir sure om barna sykler inn i på den asfalterte gårdsplassen som er den perfekte sykkelbane. Vi er en rolig gjeng, som gjerne følger med naboenes hus når de er bortreiste, tar inn posten eller slår av en prat når flere meter med snø skal ryddes bort under vinterhalvårete. Det er 27 år siden vi flyttet hit, og jeg minnes at det aldri var sure mine når vi barna sprang gjennom naboenes hager og muligens plukket naboenes blomster for å glede våre mødre. Og nå er jeg så heldig å se at mine barn er like velkommen i nabolaget som jeg var den dagen mine foreldre flytte hit. Norsk tipping har laget seg et nytt spill, rettet mot slike fine nabolag for alle oss som er over 18. Det går ut på at om du spiller og naboen vinner, så vinner du også. Og om du vinner, så vinner naboen også. Og hver fredag trekkes et nytt nabolag ut og kan glede en rekke mennesker som bor rundt hverandre. 

Les mer om Nabolaget på Norsk tipping som du finner her!

Se for deg samtalen over gjerdet etter en slik gevinst:

"Jaaa, da slo vinnerlykken til, æ skal nu kjøpe mæ en ny fres, en sånn med gullkant!"

"Ja, det va nu bra at han Hansen vant, før nu blir det ny asfalt i oppkjørselen!".

Været ville med andre ord blitt et nedprioritert tema, til tross for store snøskavler og mye merarbeid. 

Kanskje ditt nabolag blir neste vinner?  

Lykke til, og husk at det er 18års aldersgrense for å spille. 

Glem "lille larve som aldri blir mett."

Sponset innlegg.

Noen dager, skulle vi bare hoppet over! Og på en måte hadde jeg en slik dag i dag, bare at første halvdelen var helt ok. Men når ettermiddagen kom og jeg virkelig merket at det hadde vært en lang og hektisk uke ramlet humøret mitt ned i kjelleren og jeg la bort strikkingen av sikkerhetshensyn! 

Flaks for meg viste minstemann råd, og klarte å overtale oss til å se på tv. Han bare måtte vise oss hva som var kommet på netflix, og så elsket han jo oss sååå masse. Siden jeg håpet på mer smiger sa jeg ja. 

Først satt jeg der i mine egne furtetanker og spekulerte i årsaken til at vi aldri vinner den store gevinsten i lotto, kommer oss unna store utgifter og får være frisk mer en 7dager i strekk før en av oss ramler i staver. Men så la jeg merke til at både minstemann og mannen i huset lo så sofaen ristet. (Eller nesten i alle fall.) Og øynene mine falt på skjermen! 

Der så jeg to snodige små larver, som var særdeles uheldige. Og plutselig lo jeg også, og glemte helt av at jeg skulle furte over kjedlige voksentanker som stadig holder oss nede på jorden og til tider nede i kjelleren. 

Så om du vil ha god underholdning er serien Larva fantastisk morsom. (I alle fall om du har min form for humor, eller mannen, eller guttungen!) 

Advarsel: Dette er en voldelig serie på lik linje med "planeten vår" og andre naturserier der du ser dyr i sitt rette element. Forskjellen er en god porsjon humor og tydeligvis evig liv på de uheldige små krapylene. 

 

PS. Vi har fortsatt lille Johs på kjøkkenbenken, og det ser ut som at den holder på med den magiske forvandlingen! Avsender har ikke meldt seg, og jeg innser at jeg snart skal bli fluemamma! (Ohh, for en lykke!) Du kan lese mer om den saken HER!

Og facebooksiden min finner du her!

 

Jeg som årets mammablogger??!

Steinihavetbloggen min er nominert til å bli årets mammablogger av mammanett.no, og jeg synes jo i grunnen det er litt morsomt.  Det er en rekke blogger som er med i kampen om topp plasseringen, så jeg har i grunnen et ganske realistisk syn på saken. Men inntil finalistene publiseres skal jeg forsette å drømme om reisegavekortet vinneren stikker av med. (Vinter er jo en dårlig kombinasjon for smertene til minstemann, så med 10.000kroner ekstra ville vi satt kursen mot varmere strøk så fort som mulig!) Tittelen ville jo vært fin å kunne skryte av når noen bestemmer seg for å kritisere meg for å være ærlig om mammarollen, eller bare skryte av når mannen klager på at jeg roter eller er litt fraværende. I grunnen er det ganske stor sannsynlighet for at den tittelen kan gå til hode på meg, men det er en bekymring jeg får ta om jeg skulle få den. 

For at jeg skal kunne bli en av finalistene må det stemmes på meg via sms, men dessverre så koster det 3 kroner. Noe jeg i utgangspunktet ikke synes noe særlig om, selv om jeg forstår begrunnelsen med at de vil unngå juks som lett forekommer på vanlig avstemming på nett. Så jeg vil med andre ord ikke komme med masse mas om at alle skal stemme på meg, kun til de i nærmeste familie. (De kan godt ofre litt slik at jeg kan få noe nytt å skryte av, og ikke bare BMWen og guttene!) Om du ønsker å gi meg en stemme så blir jeg selvfølgelig veldig glad og takknemlig, og jeg lover at jeg skal bære rollen som årets mammablogger helt frem til neste blåmandag der ingen ting fungerer og jeg på nytt må klage over vanskelige unger, søvnløshet og andre familieproblemer!  

Kjære mammaen min, for å stemme skriver du: mblogg47 til 2012. (Og det må også du skrive om du vil stemme på meg.) 

De som velger å stemme vil være med i trekningen av noen fine premier som er samlet inn, så mamma om du vinner gavekortet på 2500kroner ønsker vi oss en sånn god ulldress som vi bruker om natten til minstemann. (Og noen nye votter til eldstemann!) 


Da er det bare å ønske meg lykke til, så får vi se om det blir vunnet sydentur eller om vi må fortsette med sparingen av småpenger. 

Facebooksiden min finner du HER! 

Vinn gavekort på Netflix og få den perfekte oppskrift på en velykket kinokveld hjemme!

Skrevet i samarbeid med Netflix, som også står for gaven jeg gir bort!

Nå i disse juletider kreves det ganske mye av oss foreldre, og forventningene til hva vi supermennesker skal klare å rekke over er ganske urimelige. Vi glemmer nesten å kose oss, og er i alle fall ikke innstilt på avslapping i sofaen. Men jeg har funnet en løsning, som inkluderer minimalt med mas fra ungene, minst fem minutters sofasitting og fornøyde foreldre å barn!  

Nemlig hvordan arrangere kino uten at det koster en formue, krever mer energi en du kan gi og som helt fint kan gjennomføres etter en lang dag på jobb/barnehage eller skole som kamuflasje for en rolig time på sofaen! Ja og forresten i tillegg gi deg muligheten til å vinne 6 måneders gratis tilgang til Netflix, siden vi nå nærmer oss et nytt år! Men mer om det litt senere, først skal oppskriften på plass!"Lenge leve kong Julien" var valget denne gangen, og den har vi ventet en stund på!"

Oppskrift på hvordan arrangere en suksessfull kinokveld i eget hjem, slik at du kan nyte en liten flekk i sofaen helt for deg selv.

1. Finn frem en film som kan glede hele familien noen dager før du skal sette planen ut i livet, her bør du skape noen forventninger om hvordan film det er, og hvor gøy det blir å ha kino hjemme i stuen med med lysene av, film på tv og popkorn i fanget. Jeg har helt klart fått til biten med forventninger, så minstemann fulgte nøye med at jeg ikke jukset med fordelingen! 

2. Finn frem skåler, og kjøp gjerne om du har muligheten "ekte popkorn esker" slik at kinofølelsen blir komplett. Om du ikke vil gjøre det hele til en usunn affære kan du poppe popkorn selv. Jeg for min del valgte selvfølgelig mikro-popkorn, og tok som vanlig den usunne men fantastisk enkle løsningen. Tving gjerne noen andre til å lage en sunn og smakfull middag i forkant, slik at du kan droppe den dårlige samvittigheten for snacks midt i uken! Når popkornet er funnet frem finner du drikkeflasker til barna, de vil mest sannsynlig spare deg for søl når lyse slokkes! Fyll dem med ønsket innhold og ha dem klare! Popkorn eskene ble en stor hitt, så de vil jeg ta i hus ofte. (Eller, nesten ofte, kan jo ikke risikere å miste magien med kinokvelden!)

3. Om du virkelig vil gjøre stor stas og sikre deg noen ekstra minutter kan du lage billetter. Litt papir og en penn er det som skal til. Den biten tenkte jeg på, men glemte selvfølgelig å gjennomføre. Men neste gang....

4. Rydd frem TV, annonser at filmen starter om fem minutter så alle må finne sete sitt og finn frem popkornet. Om du er redd for krangel rundt plassene, kan du skrive inn setenummer på billetten og fordele barna med et relativt stort område til nestemann. De har jo merkelig lange armer og ben når de bare må dytte, pilke eller hoppe på sine søsken. 

5. Skru lyden litt over normalt nivå, ingen kino har inne stemme. For du vil jo fremkalle kinofølelsen som får barn til å sitte i ro og følge med så du kan nyte sofaputen og kanskje inspisere innsiden av øyelokkene noen sekunder. 

6. Til slutt slår du av lyset, legger deg til rette og venter på "mamma/pappa, jeg er tørst!". Gi fra deg drikkeflaksen og slapp helt av, for nå har du kjøpt deg noen hærlige minutter med luksusen det er å sitte i ro med barn i hus. 

7. Ha fjernkontrollen på lur når en av familiens medlemmer må på do, sett på pause og klapp deg på skulderen for at du ikke må bølle deg gjennom en rad av mennesker som ikke klarere se gjennom deg, fordi arvingen bare måtte på do, og helst for fem minutter siden! Og som sikkert mange vet, er den følelsen du får da en smule ubehagelig! 

Til slutt vil jeg advare deg litt ekstra, for det finnes noen fallgroper du bør unngå, for eksempel må du ikke gjennomføre dette for ofte, da det vil ta bort magien som får de fleste barn til å sitte i ro noen minutter. Du må også late som at du ser på tv, da ungene automatisk vil slå inn på kanalen "mase på mamma/pappa" om du sover. Det er garantert en innebygget refleks, så her må du lure utviklingen som har foregått siden tidenes morgen. 


Husk å ha litt mellomrom i kinosalen, det vil spare deg for en del megling underveis i filmen! 

Om du nå har lest deg gjennom dette, og finner ut at du vil prøve selv, kan du nå få være med i trekningen av 6 måneders gratis Netflix for se tv-serier og filmer når som helst og hvor som helst! Og det må jo være en ganske så fin etterjulsgave, for der har du godt utvalg til filmkveld, ekstra tv-tid eller bare luksus tid for deg selv. 

Lik, del og kommenter innlegget, så blir du med i trekningen i midten av januar. Vinneren vil bli kontaktet på mail, så den bør du legge med. (Om du skriver epost adressen i felte som det står epost på, vil den ikke bli synlig for andre enn meg.) 

Lykke til med begge delene! 

Facebooksiden min finner du her! 

Hvordan bruke lapp uten at mor og far river av seg alt håret!

skrevet i samarbeid med brilleslangen.no

Nå snakker jeg ikke om merkelapp eller huskelapper, men om  lappebehandling i forbindelse med synsproblemer. Og derfor skal jeg i dag komme med noen tips til alle de som skulle komme i, eller er i vår situasjon der et av barna i huset skal dekke til det ene øyet sitt med en plaster bit. Som jeg skrev for en stund siden må minstemann bruke lapp minst fire timer om dagen, og dette medfører jo en aldri så liten utfordring. 


Godt utvalg gjør lappebruken litt lettere hos oss. 

Lappebehandlingen går ut på at vi dekker til det friske øyet med en plasterlapp, denne skal minimum være på fire timer om dagen hos minstemann, og det hele høres jo ganske lett ut. Men det er det altså ikke. Ingen fireåring vil gå med en lapp over øyet det bruker til å se med, så en gradvis tilvenning ble nødvendig. Og regn med  at de første dagene kan bli både frustrerende og slitsomme, men det går seg som regel til med tiden. Jeg hadde helt klart dager der jeg ville rive meg litt i håret, så jeg har skrevet ned mine beste råd i forbindelse med lappebehandlingen! 

Hvordan bruke lapp uten at mor og far river av seg alt håret!

1. La barnet bli kjent med lappene, og la det klistre lapper på deg, på besteforeldre, kosedyr og vegger. Her i huset ble det lappebehandling på mor og samtlige bamser! Mye lettere å få et barn til å gjøre noe, når det ser at foreldrene også gjør det. Lek dere gjennom dette, og ta det gradvis. 

2. Fargerike lapper tilpasset barnets interesser, slik at du kan gjøre det hele litt mer spennende. Valgmuligheter er en bonus, særlig når barnet skal gjøre noe som det helst ikke vil. Kanskje en skattekiste kan brukes til oppbevaring av lappene, bruk fantasien og finn på noe som barnet kan like. 

3. Rett klokkeslett! For at dette skal gå så smertefritt som mulig, bør du tilpasse bruken i forholdt til barnets døgnrytme. Noen barn vil takle det best om morgenen, andre om kvelden. 

4. Avledning. Her er det bare å slippe til fantasien, hva liker barnet ditt å gjøre. Kan du friste med en spennende bok som kun finnes frem når lappen skal brukes, noen leker som er ekstra bonus, brettspill eller noe som fanger oppmerksomheten til barnet. Etter hvert når dette blir en rutine, kan det være veldig greit å ha den på i barnehagen, for lek med andre barn gjør det lett å glemme. 

5. Motivasjonskalender. For oss er dette punktet som hjelper mest, for vi teller dager med bruk, som utløser premie i form av opplevelser. Kinokveld med popkorn midt i uken, svømming, lekeland, ekstra spilletid etter ønske fra minstemann. Vi bruker en kalender vi har fått hos brilleslangen.no der vi klistrer på den brukte lappen hver dag. Husk at du må tilpasse opptjeningen utifra alder og barnets interesser. Noen kan vente ti dager, andre bare en!  Og ikke minst må du huske å rose, fortell den lille om hvor modig og tøff den er, hvor fantastisk godt jobbet det er når lappen får sitte på, snakk om hvor stor barnet er og hvor stolt du blir. Alt blir så mye bedre når du føler deg som verdens flinkeste!


" Mamma, om æ skal ha lapp på, så skal du også ha det!!"  (Jeg mistet ikke øyenbrynet av lappen, heldigvis. ) 

Til slutt kan jeg legge til at barn er noen smarte og til dels utspekulerte småtroll, så om de insisterer på at lappen skal være på det syke øyet skal du ikke bli overasket. (Så skriv ned hvordan øye som skal dekkes til, for du vil bli usikker når en sta fireåring insisterer på at du gjør feil!) Om barnet reagerer på limet kan du kjøpe noe på apoteket som kan brukes som barriere mot huden. For vår del gikk det heldigvis greit med lappene vi fikk tilsendt fra brilleslangen, så den hissige røde ringen rundt øye ble nesten helt borte.

Om du synes mine råd var ubrukelige, kan du melde deg inn i denne facebookgruppen: 

Lappebehandling og barn med briller- Motivasjonstips og erfaringer!

Gruppen er opprettet av folkene bak brilleslangen.no, men er ikke laget for å markedsføre dem så du vil finne alle typer tips fra de som er medlemmer! 

Ja, også synes jeg det er på sin plass å si at også foreldrene skal få belønning når lappen innføres i familien! For motiverte foreldre er det viktigste i behandlingen, det er jo vi som skal være kaptein på skuta! Så en romantisk date med sjokolade på vei til jobb er lov, eller kanskje litt ekstra datatid før du skal krype til køys er en fin ting. (Så lenge det ikke blir hver dag da!) 

Lykke til, del gjerne innlegget videre! Tips og råd er hjertelig velkomne i kommentarfeltet! 

Facebooksiden min finner du HER!

 

Brilleslangen, lappebehandling og den spennende serien "Fride på skipet"! (Giwe away!)

Skrevet i samarbeid med brilleslagen.no

Det ble alt annet en jubel i huset når minstemann fikk beskjeden om at han skal dekke til det ene øye med plaster, minst fire timer om dagen. Sist kontroll på sykehuset avdekket at han stort sett bare bruker det ene øye sitt, noe som jo er veldig uheldig. Heldigvis og forhåpentligvis kan dette rettes opp i med lapp, motivasjon og uante mengder tålmodighet.

Minstemann var veldig tydelig på at dette var noen "mannskit", og var ikke helt positiv til legens anbefaling! Så det var bare å finne frem alle former for lure metoder som kunne gjøre det hele litt lettere for oss alle. At lappen vi fikk med oss så ut som et plaster var litt uheldig, for den lille rampen kunne fortelle at han trengte aldeles ikke plaster på øyet, for det hadde han ikke slått! Men etter litt forklaring ble vi enige om at det friske øye trengte en pause, slik at det andre skulle få trene. 

Etter at lappen ble innført heter jeg ikke mamma mer, og min bedre halvdel er ikke pappa, vi er nemlig blitt Yvonne og Roy! Og jeg mistenker at navnebytte kan ha en sammenheng med vår nyinnførte rutine!


Kan ikke klage på utvalget! 

Selvfølgelig måtte minstemann være inne i en dårlig periode når lappen ble innført, så det var noen vanskelige ettermiddager før han ble vant med lappen, og godtok at denne skulle brukes på dagen i barnehagen. Og all ære til de fantastiske "voksingene" i barnehagen som følger opp dette hver dag, slik at vi kan slippe det om ettermiddagen. Og selv om mange tenker at dette bør være en selvfølge at de følger med på, så vet jeg av andre som ikke er like heldige som oss. Og uten trygghet ville ikke minstemann tatt lappen på, for vi reduserer jo synet hans ganske kraftig når det "friske" øyet hviler. 

På sykehuset fikk vi et tips om brilleslangen.no som er en nisjebutikk som spesialiserer seg på lappebehandling. Og her snakker vi om godt utvalg av lapper, og jeg tror faktisk at de klarer å dekke opp de fleste interesser som barn kan ha med fargerike lapper med mønster og figurer. Det beste med dette er jo at lappen går fra å være skummel fordi det ser ut som et plaster, til morsom og mer leken. Prisene på lappene er stort sett det samme som du får på ditt lokale apotek, og de jobber hardt for at alle varer skal sendes ut så fort som mulig. Og som jeg har skrevet før, jeg ser ikke på shoppingtur på apoteket etter jobb og barnehage som en koselig familieutflukt, så pakke i posten er en stor bonus i en hektisk hverdag. 


Litt usikker på hvordan som blir favoritten, men tror muligens bilene vil nå toppen.

Brilleslangen.no jobber for tiden med å lete etter nye, gode produkter for lappebehandling og til barn med briller. Så har du noen tips om noe de bør vite, kan du sende dem noen ord på post@brilleslangen.no

Du finner dem også på på facebook. 

Siden jeg uansett hadde tenkt å bestille lapper fra dem, sende jeg en mail og hørte om de kunne tenke seg et samarbeid med en litt for ærlig mammablogger som ikke helt kan kunsten med å fremstille hverdagen som noe vakkert, men heller skriver om alt som er frustrerende og til dels kjedelig. Det gikk ikke lang tid før jeg fikk svar på mailen, og vips gikk jeg inn i et spennende samarbeid som jeg håper vil være til glede for flere en bare oss. Det har seg nemlig slik at brilleslangen.no støtter Mercy Ships! Veldedige skip som yter bistand til fattige uansett rase, religion eller kjønn. 

Som noen kanskje husker gikk den en serie på NRK om en syv år gammel jente som bodde på et slikt sykehusskip sammen med foreldre som var sykepleier og tannlege, og i 10 episoder fikk vi følge henne i det spennende hun opplevde og fortalte til bestemoren som bor i Norge ved hjelp av postkort. Begge mine gutter synes denne serien er fin, og jeg liker å tro at den gir et viktig budskap til barna mine om hvordan livet er andre plasser. Vi bor trygt og godt i lille Norge, og trenger heldigvis ikke dekke hele sykehusregningen vår selv. 

Så i dag skal jeg få lov å gi bort 9 DVDer av serien " Fride på skipet"! Det du må gjøre er å legge igjen en kommentar med e-postadresse og like innlegget mitt. Alle kan delta!


Denne anbefales av begge småtrollene mine, og etter litt mas gikk minstemann med på at vi kunne gi bort ni stykk. Han ville helst ha alle sammen, og syntes aldeles ikke det holdt med en stykk! 

Jeg og minstemann trekke ut vinnerne en gang mellom julaften og nyttårsaften! (Tidsfrister går som regel dårlig her i huset, så da er det like greit å gi seg selv litt spillerom!) 

Skriv gjerne om du selv har barn som bruker lapp, slik at jeg kan sende med noen kule lapper om dere blir de heldige utvalgte! 

Del gjerne innlegget videre, slik at mange kan delta :) 

Facebooksiden min finner du her!

 

16 tips til foreldre om hvor du kan skjule deg med et nettbrett!

 Skriveriet er laget i samarbeid med Netflix! (Men absolutt verd å lese!)

Ser situasjonene under kjent ut? Har du kanskje blitt litt småsprø i et forsøk på egentid alene med et nettbrett for å se en etterlengtet serie på netflix, eller et annet medier? Har du kanskje irritert deg grønn over beskyldningen om at alle foreldre bruker alt for mye tid til internett og duppedingser i hverdagen, så barna settes på sidelinjen? Selv om det overhode ikke stemmer i ditt tilfelle fordi du ALDRI får sitte i fred mer enn tre minutter og 38 sekunder? 

Om du har det, så kan jeg glede deg med at jeg i dag skal vise frem gode gjemmeplasser som gjorde at jeg fikk se en hel episode av Orange is the new black. 

"Mamma, æ vil IKKE se den KJEDELIGE filmen der! Vi vil se på barneTV!!"

OBS! Det første du må gjøre er å passe på at en annen voksen er tilgjengelig for barna, slik at du ikke trenger å bekymre deg for den skumle stillheten som oppstår før de skal gjøre noe ulovlig.

Tips 1. Under kjøkkenbenken.

For at denne skal bli en suksess må du gjemme deg bak noe i tillegg til under benkplaten! En barnestol kan fungere, men du vil med stor sannsynlighet bli oppdaget rimelig fort. 


Tips 2. Bak kommoden i gangen. 

For at denne skal bli en suksess må du passe på at du ikke setter deg i nærheten av barnas hovedveier innendørs! (Som for eksempel inn til soverom, bad, godterilager ol.)


Tips 3. Oppå vaskemaskin. 

Dette er forsåvidt en sikker vinner, ettersom de fleste barn ikke vasker klærne sine selv. Ulempen er at sitteplassen kan bli litt ubehagelig om vaskemaskinen jobber med skittene bukser, sokker og andre mystiske objekter som bråker og dulter i maskinen. 


Tips 4. Fryseboksen. 

Om vaskemaskinen er i bruk, kan fryseboksen fungere utmerket! Der vil du også få muligheten til å strekke litt på deg, og om det er noe godt i fryseren får du snacks til filmen. Jeg har lånt mine foreldres fryseboks siden jeg ikke har en selv.

OBS! Om det er iskrem i fryseren kan du risikere å møte på barn som er på tyveritokt!  


Tips 5. I dusjen. 

Denne vil kun fungere om du har dører som ikke gir innsyn eller om det er et bad som er sjeldent i bruk. Pass opp for dryppende vann og glatt underflate! (Du vil IKKE havne på sykehus, selv om det vil gi deg litt ekstra nettbrett tid! 


Tips 6. Mellom dusjen og varmtvannsberederen! 

Utenfor dusjen om den har gjennomsiktige dører,på et bad som sjeldent er i bruk! Om du er redd for edderkopper eller andre småkryp er det ikke å anbefale å finne dette toalettet i en kjeller! 
Tips 7. Bak en gardin! 

Lange gardiner fungerer veldig fra, og finn gjerne et vindu med en solid vinduskarm du kan sitte på! Pass på at du ikke viser føttene under gardinen, og sitt musestille! 

Tips 8. Bak sofaen. 

En utmerket gjemmeplass om du ikke blir oppdaget på vei dit! Pass på at ikke hår tustene dine stikker frem, for da vil du ikke sitte lenge i fred! 


Tips 9. Oppå et høyt skap. 

Denne er en sikker vinner, da barna ikke klarer å se deg! Men vær obs på eventuell høydeskrekk og minimalt med plass! Det er en fordel om du har gode klatreegenskaper! 


Tips 10. Inni klesskapet. 

Genial plass, men pass nøye på at du ikke blir avslørt på vei inn i skapet. Det er også en fordel at du faktisk har litt plass der, så du faktisk kan puste mens du ser film! 


Tips 11. Under sengen. 

Om du er en av de heldige som ikke har seng som går helt ned til gulvet kan dette være en svært god plass å gjemme seg. Pass på at du i forkant har støvsuget alle hybelkaniner, og legg deg så langt inn som du klarer. Barna vil oppdage eventuelle føtter som stikker ut, og vil angripe dem ettersom kun mostre bor under sengen! 


Tips 12. Oppå et kort skap. 

Denne gjemmeplassen er letere å nå enn det høye skapet, men du risikerer å bli sett ganske fort. Men fordelen er at ungene ikke vil nå deg, og om du tåler litt mas kan du kose deg videre. Også her er det en fordel med klatreegenskaper. 


Tips 13. I vedboden. 

Dette gjemmestedet passer best på sommerstid når temperaturen ute er høy, og vedboden tom. Men i nødsfall kan den også brukes vinterstid, såfremt du kler deg godt! De med frykt for småkryp vil ikke trives, og du bør muligens ta en ekstra sjekk av klærne etterpå. 


Tips 14. I bagasjerommet på bilen. 

Dette tipse innebærer god planlegging, eller en bil der du kan åpne bagasjerommet med å trykke på en knapp på nøkkelen. Du vil ikke bli sperret inne uten mulighet til å slippe ut innen rimelighetens tid, så avtal med en voksen om at du slippes ut! Om du kjører BMW av samme typen som min, får du svært god plass å ligge på! Men hvis bagasjerommet er mindre er det en fordel at du ikke har klaustrofobi mot små rom! Husk at om du har trådløst internett i bruk, kan rekkevidden være begrenset om bilen står langt unna huset. Men mobilnett kan også fungere utmerket! 

15. I en putekasse! 

Om du ikke har problemer med trange rom, kan du fint få plass i en putekasse. Har du flaks ligger putene til hagestolen der, og du kan ligge svært behagelig. Det er en fordel at temperaturen viser pluss, såfremt du ikker er nordlending og har vokst opp med ni måneder vinter i året. 
16. På taket. 

Mitt siste forslaget er på taket, og denne skal kun i bruk i absolutte nødsfall. Risikoen er ikke så stor for at barna finner deg der, men naboen kan godt finne på å ringe politiet. (Såfremt det ikke er julaften, for da venter jo de fleste på nissen uansett, og du kan slippe unna med å kle deg i rød lue og rød jakke!) Og det vil vel ta seg dårlig ut at du blir førsteoppslag i avisen med overskriften: "Mamma krøp opp på taket, og ble forvekslet med en innbruddstyv!"

Jeg håper at et av mine tips vil kunne hjelpe deg i en litt hektisk hverdag, slik at du endelig kan tilbringe litt tid med noe du ønsker å se. Når det er sagt, kan jeg anbefale netflix! Men pass på så du ikke blir hektet og forsvinner i dagevis!

Ps. Om du ønsker noen tips om filmer og serier er det bare å legge igjen en kommentar, så skal jeg svare innen rimelighetens tid!

Facebooksiden min finner du her! 

Ufrivillig hjemmedag!

Sponset av Netflix og min bedre halvdel!

Det er bare så koselig å våkne med enorme buser i nesen, piggtråd i halsen og en ganske irriterende hodepine. Så når jeg slo opp øynene i går ville jeg jublet om ikke stemmen hadde forduftet over natten. Jeg var selvfølgelig med godt mot, og tenkte at noen baselusker ikke skulle stoppe meg fra å dra på jobb.

Men det var helt til jeg kom inn på badet, og lyset traff meg i øynene. Det var da den meget irriterende hodepinen melde seg, så jeg kastet et blikk i speilet for å se hvordan smådjevler som satt å hamret på det. Synet som møtte meg var et sørgelig bilde. Blå ringer under øynene, en grågufsen hud og en knallrød nese fullproppet av gørr! (Omentrent samme farge som slimet som fulgte smålekene guttene digger!)

Jeg klarte å halte meg inn i stuen, og innså at mitt fra før av ganske umulige bekken ikke samarbeidet spesielt godt. Jeg sank sammen på sofaen og innså at slaget var tapt i det samme skundet min fire år gamle sønn ga meg beskjed om å holde rumpen i ro! Mamma, du får ikke gå på jobb når du e syk, men pappa kan kjøpe dæ cola!. Og jeg innså ganske fort at han hadde rett, for så ubrukelig som jeg ar vært i dag er det like greit at jeg fikk være i ro og fred hjemme.

Litt utpå dagen forsvant hodepinene, og jeg hørte enda guttungens ord i hode. HOLD DEG I RO! Så jeg fant frem nettbrettet som på mystisk vis lå ved siden av sengen, og fant frem Netflix!

Jeg er laget for å være i bevegelse, og er om mulig enda vanskeligere enn barna når det kommer til holde seg i ro til formen blir bedre. Men i dag pakket jeg meg inn i dyna og fant frem serien LIFE som handler om hvordan dyr og planer klarer seg. Den perfekte underholdning når formen er dårlig og hjernen ikke fungerer til mer enn noen minutter av gangen.

 

Fikk dessverre ikke tatt noe bilde i går da jeg lå i sengen med rød nese og hår til alle kanter. Så dagens bilde får holde!

Ps. Min bedre halvdel sponset meg med colabokser og sjokolade, så jeg regner med at dette også må komme synlig frem så jeg ikke bryter regelverket for reklame!

Facebook siden min finner du HER!

 

Avtale med Netflix! (Sponset innlegg!)

Jeg lurer på om jeg har gjort noe veldig dumt, når jeg inngikk samarbeid med Netflix! For det jeg har oppdaget de siste dagene er at mye av tiden min på kveldene går til film, og ikke til klesvask og andre ufattelig kjedelige sysler. Det er heldigvis ikke blitt så ille enda at vi lever i et grisehus, men jeg mistenker at vi må sette opp noen nye husregler!

 

Lego i litt større format en hva den bruker å være!

  1. Det er ikke lov å se på tv før leiligheten er ryddet for kvelden, alle blader skal legges på plass, kjøkkenbordet skal ryddes og vaskes, klærne skal fjernes fra gulvet og legges i rett skittentøykurven.
  2. Det er kun lov å se på tv mellom klokken 2130 og 2230. I helgene er det lov å se film helt til klokken 2300.
  3. Det er ikke lov å se filmer som kan gi mareritt, ikke engang på dagtid!
  4. Alle skal få lov å bestemme hvordan film som skal vises, og ved diskusjon får den ene velge først, så får den andre velge neste gang.
  5. Ungene skal også få lov å se film, og de har bestemmelsesrett mellom klokken 1800 til 1900.
  6. Innbydelser til sosiale aktiviteter skal ikke avslås til fordel for sofa og film. Selv ikke når du holder din bedre halvdel i hånden.
  7. Pakker i posten som inneholder ting som skal være til barna skal ikke inndras fordi foreldrene vil leke med dem selv! Ikke engang når de lyser, og ser ekstra tøffe ut i mørket!

 

Et par ekstra øyne!

Det skal sies at jeg har sett like mange filmer den siste uka, som jeg har gjort det siste året til sammen. Så jeg håper jeg klarer å følge mine egne regler, for jeg vil helst ikke gi meg selv noen konsekvenser som inndragelse av tv-tid eller i verste fall totalnekt.

 

To veldig, veldig fornøyde gutter som fikk bruke nettbrettet.

 Netflix er en leverandør der du kan se filmer og tv-serier på nett for en veldig ok sum i måneden. Du finner det meste der, både til barn og voksne. Men husk, sett opp regler før innkjøp!

 

Yvonne gjør ting hun ikke kan.

Okei, det er lov å låne lekene til ungene etter leggetid! Men pass på at de ikke får det med seg, for da vil du mest sannsynlig får høre det i lange tider, og måtte låne bort mobiltelefon, hårstrikk og andre ting du helst ser langt unna barnehender. 

Facebooksiden min finner du HER!

Nye vårsko til minstemann! (Sponset innlegg.)

Sponset innlegg.

Våren betyr ikke bare lysere dager, hestehov og russekort. De betyr også at lettere klær og sko skal finnes frem bakerst i skapet. Dessverre viser det seg gang på gang at ungene vokser i rasende fart, og skoene som passet for 6-7 måneder siden er blitt krympet på mystisk vis.

Så våren betyr med andre ord nye sko, og her er det en del jeg alltid vurderer nøye når de skal handles inn. De skal avlaste foten, være lette i bruk, praktiske for en fireåring å hive på seg i farten ut døren og ikke minst gi godt støtdemping til en aktiv krabat som gjerne hopper mer enn han går. Skoene skal være behagelige på foten og de skal ikke være for tette.


Første prøverunde gikk utmerket, og disse skoene finner du HER!


Det igjen betyr at det nesten er umulig å finne noen som passer både mine krav og smaken til en rimelig kresen fireåring som helst vil bestemme alt selv. Så skoene er selvfølgelig ikke et unntak, og stakkars oss om vi kjøper inn feil. Han vil for så vidt heller ikke høre på at skoene er bra for foten og ganske sikkert behagelige i bruk over lang tid. Og jeg må bare sitere han når pakken kom, og vi åpnet esken «De her råtøffe skoan va veldig bra mamma!».


" Det går helt fint å bruke dem ute mamma, det var veldig bra! Kan jeg få de blå også?!"


Så når jeg fikk tilbud om å reklamere for Gillmor og Kavat sko var det ikke nei i min munn. Kavat gode svenske sko vi lenge har brukt til guttene, for vi synes det er viktig at de har sko av god kvalitet. Jeg vet selv hvor vondt det kan gjøre i føttene etter en lang dag i aktivitet med noen mer eller mindre uvennlige sko på meg.

Skoene vi fikk ikke bare er godte å ha på foten, men de ser også veldig tøffe ut. De har praktisk glidelås på siden, slik at minstemann ikke må tenke på å knyte dem når de skal av og på i en fei. Sålen kan også byttes ut om ønskelig, og det var god plass til foten. Et veldig stort pluss siden vi som regel alltid har ullsokker på minstemann, som tar mer plass enn vanlige bomullssokker.

 

 

Skoene kan kjøpes i nettbutikken til Gillmor eller du kan dra innom butikken deres på st.Hanshaugen i Oslo. Der finner du også mange andre fine og gode sko til både større og mindre tasser, mamman og pappan og bestemor!

 Besøk gjerne facebooksiden til gillmor HER! 

 

Jeg er ganske kresen når det kommer til å velge ut hva jeg ønsker å skrive om, så du trenger ikke bekymre deg for at jeg dynker bloggen i sponsede innlegg. Som regel velger jeg ut produkter jeg kjenner til, eller som er smarte dingser som muligens kan komme med i hverdagen som småbarns mamma.

Posytron.no en nettside med smarte dingser!

Sponset innlegg! (Ingen skal si at jeg ikke følger loven!)

 

Det hender at jeg får forespørsler om å reklamere for produkter, og av og til så er det for noe jeg faktisk ser nytten i. Så i dag skal du får høre om to nyttige dingser som jeg i alle fall trenger. Dingsene har jeg fått fra nettsiden posytron.no


Den første er en veldig praktisk sak som kan gjøre livet veldig mye bedre i bilen. Det er en FM transmitter som sender signaler over radioen i bilen, og siden jeg har en kjip innebygget spiller så mangler jeg mulighet for å plugge, dytte eller koble telefon min rett i den. (Den mangler en USB kontakt!) Så da må jeg bruke FM nettet, eller radioen om du vil. For å få det til trenger jeg en nyttig dings, som den på bilde under. Den er praktisk, tar liten plass og ser bra ut. Så når ungene finner ut at de skal krangle er det bare å finne frem mobil, musikk og skru opp volumet. (Eventuelt om kjæresten eller noen andre er litt for slitsomme i bilen!)
 

Den smarte dingsen på bildet kan kjøpes HER!

 

Siden ikke alle bryr seg like mye om musikk i bilen, eller andre plasser for den saks skyld så skal jeg også fortelle om en sak som kan gjøre husmorlivet ganske så bra. I alle fall når det kommer til å dele opp kaninmat. (Eller grønnsaker!)

På bilde ser du en slik Nicer Dicer Plus sak, eller et genialt hjelpemiddel som jeg omtaler den som. Den kutter opp grønnsaker og andre matsaker på få minutter, og det ser virkelig ut som at du er verdens mest rutinerte med kniv. Alle bitene er i samme størrelse, og ser maten bra ut, så er den ofte bedre også. (Husk å låse døren til kjøkkenet så du ikke blir avslørt, så kan du med fulle rettigheter skryte over dine usedvanlige gode kutteferdigheter når maten serveres.) Ikke minst sparer du mye tid når du skal lage maten, og for meg med barn er jo det et stort pluss. Denne vil passe utmerket på små kjøkken eller i campingvogn, siden du kan legge delene i esken! Vær obs på at det er usannsynlig morsomt å dele minitomater, så salaten kan få litt overvekt av dette!

 
 

Denne smarte dingsen finner du HER!

 

Hurra for praktiske dingser som kan sendes rett hjem, og ingen slitsomme handleturer!

 

Facebooksiden til posytron.no finner du HER!

 

Hvor blir det av sponsoren?

Jeg skjønner ingen ting, hvor blir det av alle mine gratis ting? 

Nå har jeg tross alt vært toppblogger en uke, merkelig nok, og fortsatt er det ingen som tilbyr meg gratis frisør, moteriktige klær eller produkter jeg faktisk ikke vet at jeg trenger. Greit at jeg ikke ligger helt i toppen, men over 50plass må da for all del telle det også. Det er tross alt ganske mange som titter innom bloggen hver dag, og det er jeg jo umåtelig stolt over. 

Her har jeg jobbet hardt for å komme meg opp på listen, men får ingen ting for det. (Okei, jeg har ikke gjort noe mer enn ellers, og får ganske mye gjennom fine kommentarer og meldinger. Ja og en ganske god latter av alle dem som ikke helt forstår at jeg ofte snakker med humor og ironi, og ikke er en oppdallet husfrue.) 

Men jeg tenker som så, at med den etterveksten jeg har så burde jo en eller annen frisørkjede finne ut at jeg kan gjøre genialt god reklame for dem, ettersom det ikke skal mye til før jeg ser adskillig bedre ut en i skrivende stund. Litt farge og en slettetang, og jeg vil bli någen lunde anstendig. 


(Jeg har ikke jukset med bilde, helt sant nesten!)

Og klærne, har dere lagt merke til hva jeg vanligvis trasker rundt i? Altså  gamle joggebukser som henger i rumpen og som har gode utposninger på knærne etter litt for mange timer i bruk. Og det til tross for normal hygiene som fører til jevnlig vask. Og jeg har jo heller ikke noe stort utvalg gensere som pryder overdelen av meg, og jeg ender som regel opp i de samme plaggene, igjen og igjen. Så her kunne mange moteforetninger tjent god reklame med å fiffe meg litt opp, og ikke minst få meg til å se ut som en anstendig husmor. 

Ja også var det alle de produktene jeg ikke vet at jeg trenger, for jeg er ganske sikker på at om du studerer bildene nøye vil du finne både kviser, små hakk i huden eller rynker som det kanskje heter, ujevnheter her og der og ikke minst et ekstremt dårlig utvalg av sminke. Men nei, jeg har ikke fått spørsmål om å reklamere for en eneste liten rynkefjerner, kvisedemper eller øyevippeforlenger. 


(Mitt store utvalg av sminke til hverdagsbruk, når jeg i det hele tatt husker på at de finnes!)

Men siden ingen har lyst å bli assosiert med min uromantiske mammablogg så får jeg heller drømme om herlige spa opphold med alle mulige fancy behandlinger som kan få meg til å roe helt ned og senke skuldrene til ja, skuldernivå. Jeg kan drømme om utbytting av innholdet i garderoben, om hårklipp som ikke tømmer kontoen og om et godt utvalg i sminkehyllen, som for tiden er ganske tynt. Og ikke minst kan jeg drømme om alle de der pengen det heter seg at toppbloggere tjener. Ja og ikke minst lure på hva begrepet ?mye penger? er, for det har jeg ikke klart å finne ut. 

Om en fremtidig sponsor leser dette, så vil du mest sannsynlig få ja om dette er det du har å tilby: 

- Ullundertøy til barn, som tåler maskinvask og som holder lenge. 

- Spa opphold for meg, og eventuelt den stakkars mannen min som må holde ut med meg. 

- Frisørtime, helst i går. Etterveksten er veldig synlig og jeg husker aldri å bestille meg ny time. 

- Penger for det jeg skriver, såfremt jeg ikke må fremstille noe som vakkert og romantisk. (Den evnen mangler jeg, men igjen kan jeg fremheve ting som kan gjøre livet litt bedre. Som hemoroidekrem, feit hudkrem, kondomer og ja slike ting andre ikke biter på!) 

- Klær, som kan passe min ganske så spinkle kropp.

- Soting til vinduene på bilen, lyktene og annet kult som kan piffe den opp. Nye høytalere og bedre anlegg i den. Og seterens, jeg har lyst interiør og barn, ikke en god kombinasjon! Evt. bare en ny BMW, eller nye sommerdekk, ja og egentlig det meste som omhandler bilen. 

- Et hus! (Helst et i Tromsø, for i motsetning til mange andre elsker jeg hjembyen min!)

- Noen bokser cola. 

- Uteklær til barn, som tåler bruk av normalt aktive barn.Ja og de bør helst takle nord-norsk klima! 

- Solbriller, spesielt med styrke til barn. 

- En sydentur, den hadde virkelig gjort seg nå! 

- Romantisk weekend tur for to, samme hvor bare jeg kan reise bort.

- Hushjelp! 

- Et års forbruk av dopapir! 

- Ny datamaskin, min kjære Mac er på vei å ta kveld. 

- Ja å gratis drivstoff til bilen! 

- Gratis fotograf som kan ta noen flotte bilder av meg og mine barn og få oss til å se ut som en perfekt liten familie som alltid smiler og poserer lydig. (Fotografen bør ha god erfaring med mennesker som aldri ser på samme plass, menn som ikke liker å bli tatt bilde av og unger som gjerne går sine egne veier, hele tiden!)

- Mat, alt fra ferdiglaget middag til brød, kaker og annet snadder!

Det var vel alt jeg kom på i øyeblikket, men jeg er altså åpen for forsalg! (Og for øyeblikket er det dårlig med hemoroider, men jeg kan pynte litt på sannheten for å fremme en god sak!)


(Masse penger for en fireåring, lite penger for en mamma!)

Og til alle dere som ikke er potensielle sponsore, såfremst jeg ikke får ekstremt godt betalt reklamerer jeg bare for produkter jeg ser på som brukbare. (Og med brukbar så skal de fungere hundre prosent, være genialt morsomt eller gi meg en god latter!) Men nå ser det ikke ut som at jeg vil dynke bloggen min med denne typen innlegg, så du kan puste lettet ut! 

#sponset #reklame #toppblogg #bloggtips #blogg #mammablogg #humor #samfunn #rosablogg 

Årets kuleste julegaver til meg selv. (Sponset)

Sponset innlegg!

Det måtte jo komme den dagen jeg fikk en sponsorforespørsel om et produkt jeg faktisk kunne tenke meg, og som jeg gladelig skal skatte noen kroner for! 

Har funnet årets tøffeste julegaver til meg selv! For det er jo ikke til å stikke under en stol eller juletreet, at det er betraktelig mindre pakker til meg nå, enn det var for noen år siden. Jeg har kommet inn i de voksnes rekker og må vel bare innse at det blir veldig lite julegaver på meg fremover, dessverre! 

Så etter ganske mange runder gjennom nettsiden www.CoolStuff.no klarte jeg endelig å velge disse utrolig tøffe produktene. Begge er høyst nødvendige for meg, i alle fall den sjokoladefotenen. Kan helt sikkert ikke overleve uten. Og et fansy kamerastativ som kan festes overalt er vikelig en nødvendighet i hverdagen, tror jeg!

 

Jeg må bare innrømme at jeg virkelig falt for denne duppedingsen, den kommer til å passe perfekt inn i hjemmet vår! Det er nesten så jeg må klistre på noen hjerter under bildet, bare fordi jeg synes den ser så ufattelig søt ut. Satser på at kamera mitt blir bestevenn med den! 


Og dette må jo være drømmen for alle som elsker sjokolade, jeg fikk i alle fall frysninger på ryggen av glede når jeg så den. Tenker at dette kan bli en fin tradisjon på julaften når vi koser oss etter middagen, eller når ungene har bursdag, eller når mamma har lyst å kose seg litt ekstra en lørdags ettermiddag. 

Så om du er ute etter smarte julegaver til en veldig grei penge vil jeg anbefale deg å ta turen innom www.CoolStuff.no.  En perfekt nettside for alle dem som ikke liker å drasse med seg to barn på julegaveshopping en lørdags formiddag noen uker før jul. (Vi prøvde det i helgen, og det er bare flaks som gjorde at vi overlevde ekstrem sport turen som det er å ha med barn på handling i butikker mer varer som kan knuses!) 

Stem på helt sjef

Om du tror at du har lest dette før så stemmer det, fikk litt feil informasjon sist. Men denne gangen stemmer det med andre ord, å du kan nå gå å stemme på en av 20 kandidater fra hele norge som er nominert til denne geniale prisen. 

 Da var tiden inne for å stemme på den som fortjener å bli helt sjef, en person som virkelig gjør en innsats for dem rundt seg. Dette er en ungdomspris, og en heldig vinner vil få 10.000kr, egen karrierecoach og en fantastisk tur til Stockholm.  

I august skrev jeg om Helt Sjef, ungdomsprisen jeg er ambassadør for, der det skal kåres en vinner 14. november. Alle har hatt mulighet til å nominere en yrkesaktiv person mellom 18 og 30 år som de mener fortjener prisen. Hva slags jobb personen har er ikke viktig. Det handler om å være en inspirerende og initiativrik leder gjennom den man er som menneske, ikke hva som står på CV-en. 

Og nå er altså tiden inne for å stemme på sin favoritt blant de 30 beste nominasjonene. De ti kandidatene som får flest stemmer er guttene og jentene som juryen til slutt skal kåre en Helt Sjef-vinner ut fra. I juryen sitter blant annet artisten Kaveh og Shahzad Rana fra tv-programmene Skaperen og Teenage Boss.

Bak prisen står ungdomsmagasinet Spirit, McDonald?s Norge og interesseorganisasjonen Lederne. De ønsker å vise at myten om at ungdom er late ikke stemmer. Så hvis du vil være med å knuse den oppfatningen; STEM! 

Klikk inn HER for å stemme på din favoritt. 

I kveld trekkes vinneren!

Yes, da har jeg kommet til 300liker på facebooksiden til steinihavet, og som lovet skal jeg trekke ut en vinner av et nydelig smykke. Smykket har jeg laget selv, og brukt mange timer på en vinternatt. Nå skal de få en eier, og jeg håper at den som får det blir fornøyd. 

Siden jeg ikke får gjort dette før i kveld, er det fortsatt mulig å trykke liker på siden resten av dagen. (Og det er helt klart ingen baktanker med at jeg vil få flest mulig likes der, helt sant :P ) 

Jeg blir å se hvor mange som liker siden, så finner jeg en nettside som velger ut et nummer og publiserer jeg det på facebooksiden. (Håper virkelig at det finnes slike sider med den muligheten, ellers må jeg finne ut noe annet lurt for at det skal bli rettferdig.) 

Til slutt vil jeg bare skryte litt av min plassering på topplisten over norske blogger i dag :D Jeg digger å se at så mange leser det jeg skriver, men jeg liker enda bedre å få alle de gode tilbakemeldingene. Så tusen takk til alle dere som liker og deler bloggen min, uten dere ville det vært litt mindre inspirerende å skrive. Disse tilbakemeldingene gjør også at jeg prøver å få tid til å skrive, selv på dager der hverdagen er en katastrofe med stress og små verdenskriger uten sidestykke. 

Og igjen, tusen takk til alle som har delt facebooksiden min og bloggen. (PS. Når jeg når 600 likes på facebook blir det en ny gave, noe strikket/heklet av meg selv til en heldig vinner. Kom gjerne med innspill om du synes noe er en ekstra fin gave. For å se mer av mitt arbeid kan du sjekke ut hobbybloggen http://minegenlaga.blogspot.no/.

#konkurranse 

Hvordan bli kåret til "helt sjef"!

Når de fleste av oss høre ordene «helt sjef» tenker vi kanskje på barnetv, og han rødhårede fyren som spiste vaffler. Men det er altså ikke det jeg skal skrive om i dag. 

 

Vi har vel alle hørt om late ungdom som sitter på ræva og utrykket «dagens ungdom» er ofte brukt i negative sammenheger. Men nå har det seg slik at det er svært mange ungdom, inkludert meg selv som har et svært aktivt liv. Vi jobber hardt for å komme oss frem i verden, og vi bruker aldeles ikke mer tid på sofaen enn folk som er eldre enn oss. 

 

Men dette skal det gjøre noe med, det skal hjelpe til med å knuse myten om at ungdom er late og det er dette prisen helt sjef er til for. En pris som skal hedre unge mennesker som gjør en ekstra innsats i hverdagen sin, på jobb, som inspirasjon på blogg eller som støtte for andre. 

 

Så det du kan gjøre er å nominere feks noen man synes er fantastiske til å motivere kolleger på jobben, har en flott blogg som inspirerer/hjelper andre eller rett og slett er en råflink fotballtrener på lilleputtlaget. Det viktigste er at kandidaten man foreslår er positiv, inspirerende og viser innsats og initiativ utenom det vanlige!

  

 

Om Helt Sjef

Helt Sjef er en arbeidslivspris der vi skal vise fram og hylle ungdommens lederevner og ståpåvilje. Initiativtakerne bak Helt Sjef er ungdomsmagasinet Spirit, interesseorganisasjonen Lederne og McDonalds Norge, en av Norges strste arbeidsgivere for ungdom. Alle tre jobber med og for ungdom og unge voksne  hver dag. Gjennom Helt Sjef ønsker vi  øke interessen for lederskap blant unge og inspirere ungdom til  skape seg den karrieren de selv ønsker.

 

Bakgrunnen for prosjektet er at media og maktpersoner ofte beskylder norsk ungdom for  være late. Vi mener dette tegner et unyansert og feilaktig bilde av ungdom som gruppe. Helt Sjef-kampanjen skal knuse ungdomsfordommene og løfte frem arbeidsom og initiativrik ungdom.

 

Om konkurransen

Fra 23. august kan ALLE nominere en man kjenner som fortjener  vinne Helt Sjef-prisen. De 30 beste nominasjonene går videre til en semifinale der Hele Norge er med og stemmer fram 10 finalister. En fagjury bestende av blant andre Shazad Rana, tidligere arbeidsminister Hanne Bjurstrøm og Kaveh velger til slutt en vinner som kåres i Oslo 14. november. Juryen ser etter en yrkesaktiv person under 30 år som er et inspirerende og initiativrikt lederemne. Folkets og fagjuryens stemmer utgjr 50 prosent hver, men juryen har den avgjørende stemmen.

 

Vinneren av Helt Sjef fr 10.000 kr, egen karrierecoach og en fet tur til Stockholm!

 

For å nominere den du synes passer, trykk her så blir du sendt videre til nettsiden der nominasjon er. Håper at mange engasjerer seg i denne viktige saken, for det er på tide at ungdom får en tilbakemelding på at vi er dyktige vi også! 

  

 

 ( #konkurranse #mammablogg #vinne #sjef #reise )

 

Give Away!

Siden jeg er så oppsatt på å følge denne bloggverden, skal jeg ha en slik «gi bort» sak som alle andre har. (Har forstått det slik at det er VELDIG viktig om du skal passe inn, og det vil jeg jo selvfølgelig!) 

Det fineste smykke du kan ha på deg er et barn som henger om halsen på deg. Men det sier seg selv at det i lengden er litt upraktisk. (Og til dels ubehagelig både for deg og barnet!) Så jeg velger å gi bort et håndlaget smykke som jeg brukte noen timer på en vinternatt når minstemann var liten og sov ekstremt lite. Så mellom alle gråteøktene satt jeg å laget smykker.  

Smykke som skal passe de fleste siden det er langt.

Nydelig glassperle som hovedpynt.Og som jeg skrev for lenge siden skulle jeg gi bort et nydelig smykke laget av glassperler når jeg fikk 300 liker på facebooksiden min. (Noe jeg ikke hadde regnet med skulle bli med det første...) Men nå mangler jeg altså bare 11 liker før jeg skal dele dette med en av dere som følger bloggen min. 

 

Synes det er fantastisk gøy at så mange ønsker å følge meg og skrivingen min. Så da er det kjempefint å kunne dele noe med dere. 

 

Så følg med, kanskje du er den heldige :D (Eller uheldige om du ikke syntes det var spesielt fint, men det får bli ditt problem!) 

 

Og om du ikke vet hvor du finner den facebooksiden jeg snakker om, så er den HER


( #konkurranse #giveaway #smykke #facebook )

Litt mer skryting over gjesteinnlegg hos zalando.no

Dette er et innlegg jeg har skrevet på bestilling fra zalando.no, de har funnet frem til bloggen min og syntes at skrivingen min passet for dem. Genialt, jeg bare elsker å få slike tilbakemeldinger. (Og utfrodringer siden jeg med andre ord skal skrive noe om en bestemt sak!) Og hvem vil ikke gjesteblogge for en nettside med et enormt utvalg sko?

 


 

«Jeg har lenge fundert på hvordan det kan ha seg at jeg av og til ser mødre med barn som har usedvanlige tøffe klær, som virker både praktiske og svært brukbare i en vanlig hverdag. Konklusjon min ble at dette var damer med mye penger og barnevakt i hopetall, de hadde all verdens tid og trengte helt sikkert ikke å jobbe. Selvfølgelig ble jeg «litt» småsjalu, og hadde mest lyst til å rope stygge ord til dem. Men siden min mamma oppdro meg til å bli en voksen dame, valgte jeg å heller heve et øyebryn når jeg så at barna hadde noen flekker på buksene, noe som mine på mirakuløst vis ikke hadde. 

Så kom dagen når treåringen i huset fant ut at han ikke kunne bruke buksene som hadde gått i arv fra storebror, de var nemlig stygge sa han. Ingen ting annet en sjørøverbukser ville fungere! Og når jeg så godt etter oppdaget jeg at det igjen var tid for fornying av garderoben, klærne hadde igjen krympet i klesskapet! Desverre var det bare 6mnd siden sist, og jeg husket enda svært godt hva det ville si å ta med to barn på shopping.

Så det er katastrofe, for det siste en mamma vil gjøre er å ta med seg to svært motvillige gutter på shopping. De hater alt som heter klesbutikker og du kan være helt sikker på at minstemann på tre vil kaste seg ned på gulvet før du går inn, og hyle hjelp i håp om at noen skal gripe inn og redde han fra denne usedvanlig fæle sjebnen. Og når du endelig kommer deg inn i butikken skal du klare å passe på ungene som helst ville springe rundt og gjemme seg mellom store stativer med klær, selv om du har poengtert at det kommer overhode ikke på tale. (Og desverre er det begrenset mulighet for å ha dem i bånd, det kan i værste fall føre til større problemer en du kan ane...) Om du er så heldig å finne noen klær i passe størrelse må du til kassen, og det vil uten unntak være mange som står i kø foran deg, som misliker unger som dulter borti dem og har et støynivå som kan skade enhver hørsel. Og når det endelig blir din tur må du slippe hånden til barna, og da er løpet kjørt. Ungene forsvinner i hver sin retning og du må springe etter for å unngå den pinlige situasjon som nå kan oppstå. «Vil Yvonne komme til resepsjon, vi står her med lille sjørøver?!! som savner mammaen sin!» En opplevelse som kan få selv den tøffeste mamma til å synke ned i bakken! 

 Resten av teksten finner du på zalando.no

 

Jeg bør kanskje legge til at jeg faktisk bruker å handle klær på nett til meg og guttene, så det var ikke så vanskelig å finne noen ord å skrive ned. Håper jeg får denne muligheten flere gang.

 

Om du ikke har lest det andre innlegget om samme tema og har lyst til det, finner du det her: gjesteblogg om mammaklær

Vil DU være med i trekningen av et hjemmelaget smykke?

Minner alle på Gi bort saken jeg har her på bloggen min :D 

(Og mamma det funke ikke å bestikke mæ med middag samt like alle innleggan mine, du må være med i trekninga på lik linje med alle de andre!) 

Det du må gjøre er å trykke liker på facebooksiden min og kommentere under dette innlegget

Når jeg når 300 trekker jeg den heldige vinneren av smykket, så om du deler facebooksiden min med andre vil det ikke ta så lang tid :)

(Satser på at ingen forstår at jeg bare gjør dette for å få flere lesere, og for at jeg skal finne nye blogger  jeg kan lese! :D )

Kaffestund er gull i munn?!

Dagen startet med mye lyd og stress. Med andre ord en helt normal dag i en småbarnsfamilie. Ungene ble levert og bilen ga beskjed om at den trengte drivstoff. Så når vi alerede var på kjøring bestemte jeg at en belønning var på sin plass, og turen gikk til tromsdalen. Det har seg slik at jeg drikker kun kaffelatte med karamellsmak, og den bør være kjøpt på kaffekroken for at jeg skal være fornøyd.

Så om du er i tromsø eller skal ditt må du ta turen innom pyramiden i tromsdalen for å få deg supergod kaffe. (Og om du lurer er ikke dette et sponset innlegg, men bare min erfaring.)

Ha en super dag alle sammen:-)