hits

Campinglivet

Lys i tunnelen, og feber i bagasjen!

Er det mulig? Hva er det som er galt med oss?! Hvordan makter er det som er imot oss. 

Vel, som jeg skrev i gr mtte vi avlyse ferien p grunn av konomi. Litt for mange feil har tmt sparekontoen vr p alt for kort tid, og det gikk ut over ferien. Vi bruker ikke penger vi ikke har p snt. 

Men s ble en hnd strekt ut til oss, med kun et nske om hjelpe oss. Et enkelt menneske ville hjelpe, s vi kunne ta med barna p tur. Barna som selvflgelig klarer seg fint uten ferie, men fortjener det inderlig. Vi trenger komme oss bort. Mellomste trenger varme, og den kan vi ikke gi han i Troms. Vi fikk penger, s vi kommer et lite stykke p veien. Penger som kommer uendelig godt med. Vi er s inderlig takknemlig for dette, for den hjelpen vi ikke forventet. For at noen bare nsker gi oss dette uten forbehold. Det varmer s enormt, og jeg gr rundt med trer i ynene av glede. Jeg har nesten ikke ord for hvor godt det fles, selv om det er tft ta imot hjelp! Men hvorfor skal det vre s vanskelig f hjelp, nr jeg gjerne gir den selv?

Det blir ferie, vi vet bare ikke hvordan. Eneste mlet vi har er at det br vre varmt. Utgiftene fr vi fordele utover hsten, for vogna m fikses. Dessverre er kjleskapet fortsatt like ute av drift, og en del andre slitedeler m kjpes inn. Men med at vi fikk litt hjelp gjr at vi ikke m bortprioritere den gaven vi faktisk hadde lovet barna. For ta fra dem en ferie er som ta tilbake en gave, og da er det lov vre lei seg og skuffet. 

Vel, humret kom p topp igjen og vi gikk igang med nye plager. Men, og det er jo alltid et men med oss, s tok feberen til lillemor seg opp igjen, og du kan trygt si at hun har vrt drlig i natt. Det som var litt uro p natta siden lrdag har vrt grt og null nattesvn. S det ble legebesk, og hun har rebetennelse. S n fr hun medisin, og vi hper hun bedrer seg snart. 

Men jeg skal innrmme at det fles fryktelig urettferdig! Og jeg hper virkelig at reiseforsikringen vr dekker noe av det vi taper p plassen vi har booket og betalt i Sverige. For n blir det for sent kjre uansett, for lillemor m f tid komme seg! 

Takk og pris for alle dem rundt oss som sttter oss, de som orker hre p sutringen min og de som stiller opp! 

N fr vi bare ta en dag av gangen, og s finne ut hvor vi drar. Men shorts, is og brus skal vi f til! Mulig det blir flybilletter srover som blir lsningen, sas kjrer vel enda tilbud p barnebillettene!

Facebooksiden min finner du her! 

Og du kan flge oss p snap som yvonne jensen (steinihavet)

Hjemtur.

Da går veien hjemover og jeg skal innrømme at det blir godt å komme hjem. Selv om vi har klart oss overraskende bra med en 6-7uker gammel baby i vogna. Hun sover heldigvis bra om natten og gråter lite. Storebroren har hatt litt varierende netter, men han har heldigvis en god periode så det blir ikke alt for mye nattevåk. Eldstemann på sin side har arvet morens sovehjerte og sover gjennom alt av bråk, og jeg blir ikke overrasket om han sover seg gjennom både brannalarm og storm.  Nå er han den som sover lengst, omsider. Som liten kunne han gjerne stå opp i 4-5tiden å forvente at vi var like våkene.

Et par dager regn har det vært, men ellers har sola og skyene slåst om plassen. På grunn av den iskalde vinden har ikke tempen vært så bra som vi håpet. Men det ble bading på guttene i basseng, å da er ferien deres komplett! Til og med lillemor fikk putte føttene i bassenget. Med tanke på alle rundene guttene tigget til seg tråbilkjøring fra onkelen har de hatt en perfekt ferie.

Siden det har vært småkaldt har det blitt noen runder med shopping, og det er vel ikke noe sjokk at jeg fant både en og to garnbutikker. Så jeg har flere nøster med meg hjem enn det jeg hadde når vi dro! Blir spennende å lage noe fint med de nydelige fargene.

Vi har også trimmet litt, og jeg nyter virkelig å kunne bevege meg rundt. Lillemor koser seg i bæresellen og sover mer en gjerne hengende på magen min. Genialt når jeg trenger armene fri for å hjelpe de andre to ungene. Barnevogna blir stort sett brukt som en ekstremt dyr handlevogn!

Guttene var kanskje ikke helt fornøyde med alle butikkene, så de fant "manneparkeringen" på IKEA. De ville ikke høre snakk om at det bare var utstilling...

Lillemors første møte med gårdsdyr ble også i Umeå, og det var tydeligvis så kjedelig at vi sovnet før vi nådde frem til grisene. Jeg hadde glemt hvordan de luktet, men hukommelsen ble oppgradert rimelig kjapt!

Det er så fint å ha så mye selvtillit at ammingen uten blandt folk går greit, for det gjør alt så mye lettere. Mulighetene til å oppleve mer blir større og alle i familien kan delta når vi skal noe. Jeg husker godt hvor tøft det var som førstegangsmamma å skulle lure puppen frem når lillegutt ville ha mat. Hurra for det naturlige og hurra for at babyer skal få mat når de trenger, uansett måte.

Du finner meg som @steinihavet på insta, snap og facebook 😊

Sa jeg idyll?!

Vel, skrytet mitt fra i går om hvor fantastisk idyllisk vi hadde det på tur var ikke så smart. Det gikk troll i ord, og familielivet kom til det nivået jeg kjenner igjen! Med andre ord kaos..

Når vi ankom campingen i Umeå pustet jeg lettet ut, for kjøringen hadde gått over all forventning med tre stykk trollunger i baksetet.  Dessverre hadde jeg fortrengt hvor mye arbeid som skal til for å rigge alt på plass i vogna og utenfor vogna, og at alt tar dobbelt så lang tid med en baby. Men det var bare å brette opp armene i det samme vi så guttene hoppe avgårde på sparkesykkel. Lillemoe fant ut at det var på tide å være våken, noe som virkelig begrenset hvor mye jeg fikk gjort.

Noen timer etter ankomsten kom en fortvilet gutt tilbake, med brillene i to deler... Jeg fikk lyst å gråte litt, men innså at det ville gjøre situasjon enda verre. Hva i himmelens navn skulle vi gjøre nå? Han ser jo fint lite uten briller. Nå tenker du kanskje at vi er noen urutinerte foreldre som ikke har ekstra briller med, men dette var altså reservebrillene. De vanlige gikk til faens for en god del uker siden, og vi har ventet på de nye med håp om at de skulle komme før vi dro. Som ikke gjorde det med andre ord, men som vi fikk beskjed om var ferdige et par timer etter at vi var kjørt. Vi fant ut at problemet måtte løses dagen etter, for på kvelden var det lite å gjøre med saken.

I dag sto vi opp til lyn og torden, og det bøttet ned over oss. Ja det var faktisk så mye regn at vi i perioder hadde problemer med å høre hva vi sa til hverandre når regnet pisket ned på taket. Det var lyn og torden og et aldeles forferdelig lurveleven rundt oss. Men prinsessa vi har med oss lar seg ikke plage av den slags, så hun lå fornøyd på bordet og spiste på favorittbamsen. For hun har faktisk funnet den hun liker best. Vel, regn betyr flom rundt oss, og du kan trygt si at elver rant gjennom teltet vårt. Jeg fikk dessverre ikke reddet håndklærne før de ble våte, men om ikke annet ble bena mine vasket i skittent regnvann. Riktig sjarmerende, for det er meldt bra vær resten av uka!

På grunn av brillene til pøbelfrøet måtte vi på handletur, og vi dro avgårde med et ørlite håp om å få fikset brillene og i beste fall finne tak i samme typen innfatning som han har. Egentlig hadde vi ikke håpe on det og neste løsning ville være lim.

Og hos optikeren hadde vi flaks, for sannelig hadde de inne en annen innfatning som passet glassene! Hva er oddsene for det liksom?! Jeg feiret med å gi guttene beskjed om at de resten av ferien får ta det med ro! (Den beskjeden overhøres foresten glatt, og det går nok ikke lang tid før neste krise!)

Dagen har gått med til shopping, rydding og amming.  Så nå gledet jeg meg til morgendagen når jeg og lillemor skal prøve den nye bæresellen vi har investert i!

Du finner meg som @steinihavet på insta og snap om du vil ha flere små glimt i hverdagen vår 😊

Galskap eller genialt?!

Vel, det kan vel diskuteres om det er så lurt å kaste seg ut på campingtur med en 6uker gammel baby, men vi tok sjangsen. Vi er på dag to med kjøring og det går over all forventning. Jeg venter selvfølgelig på at alt skal gå galt, men til nå er det minimalt med krangling i baksetet der guttene plutselig sitter klint opp i hverandre. Merkelig i grunnen, for store deler av turen må de sitte uten underholdning i form av mobiltelefon.  Lillemor er stort sett fornøyd og våkner uregelmessig for å ha seg en matbit og et bleieskift bak i vogna, men hun har sovehjerte til mora så for det meste snorker hun der bak. Det er nesten litt klissete harmonisk bak ryggen min!

Været er i grunnen bra, det er godt over 15grader så da regner jeg det som sommerdag! I går regnet det litt når vi ankom første stopp i Pajala, og i natt slo regnet ned på vogna. Og da sovnet jeg fort og slet når jeg skulle være våken å amme, for det er noe beroligende med dråpene som treffer vogna. (Og nå kommer jo ikke regent inn gjennom fronten, så da er det ekstra kos!) I dag har det vært lettskyet å sol stort sett hele veien, og sommerklærne er i bruk. Lillemor er ikke helt komfortabel hvis det blir for varmt, men med luftig kjole går det bra.

Varmen gjør at jeg føler for å kjøpe en bæreselle til, en som ikke har nyfødt innlegg og er like varm som den jeg bærer med i dag! Vi får se hva som dukker opp i Umeå! For jeg innser at barnevogna sikkert kunne blitt hjemme, lillemor har det best på magen min ser det ut til.

Vi koser oss med andre ord på tur, og det er litt lettere enn hva jeg hadde forestilt meg før vi dro! Det blir spennende å se hvordan resten av turen blir!

Du finner meg som @steinihavet på insta og snap, hvor jeg oppdaterer regelmessig! 😁

Ferie sa du?!

For yeblikket klamrer jeg meg fast i det lille hrstret som heter sommerferie, og kniper ynene sammen samtidig som jeg hyler "snart ferie" inne i hode mitt. Det skulle tatt seg ut om jeg satt hylte det hyt p jobb, eller nr jeg subbet gjennom reolene p rema p jakt etter tomater p boks og fiskepudding med en unge som sutrer i armene og en annen som maser om absolutt alt jeg sa nei til fr vi gikk ut av bilen. Jeg mistenker at inntrykket ukjente fr av at jeg er en hpls forelder som brer en seksring ville blitt kraftig forsterket, men det er ikke min feil at han har vondt og at jeg har glemt handle inn middag dagen fr nr vi hadde avlastning. (Den tiden brukte jeg p sofaen med en passe voldelig serie p tv uten noe fot i virkeligheten, med minst mulig behov for hjernekapasitet. Utlp for frustrasjon og avkobling i et, og mye bedre en den hplse pustingen som m til for gjennomfre en passe god meditasjon p en drlig dag.) 

 

Vel, det hrstret blir mer og mer oppfliset for hver eneste dag, og med tanke p at jeg nesten kan lukte sol, sommer og varme gjr det meg panikkslagen. Jeg svetter og jeg knurrer. (Kan vre jeg skal ha mensen ogs, nr jeg tenker meg om.) Men i alle fall, det eneste som str i hode mitt er tanken om at snart kan vi ta guttene med p ferie, vi skal sette oss inn i bilen og legge byen bak oss. Vi skal tasse avgrde i 80kilometer i timen med campingvogn p kroken, og vre den harmoniske familien jeg ser for meg p en solskinnsdag. Realiteten er at fr vi kommer i bilen har det vrt x-antall diskusjoner om hvem som har gjort hva, vi har maset s mye at kjevene verker p overivrige unger som ikke enser foreldrenes smhissige tone og for gjre det hele komplett kommer det til hlje ned, og muligens sn med vr flaks. Men i alle fall er vi p vei til det vi hper blir et par uker med sol, varme og nattesvn. Sistenevnte er vel egentlig det eneste jeg nsker nr jeg kjenner riktig godt etter, men ogs sol og varme er et pluss. 

Jeg vet jo at nr vi har kjrt et stykke vil blodtrykket senket seg spass at jeg kan titte bak og se mine ste sm i skjnn harmoni i baksete der de nistirrer p hver sin skjerm ikledd hodetelefoner. Og da kommer jeg til si, endelig ferie. 

Men s er problemet at det gjenstr to hele uker fr vi nr mlet, og selvflgelig gr ikke ting vr vei. Selvflgelig ikke, det ville jo vre usedvanlig unormalt, for vi er ikke overbevist at noen har kastet gan over oss for ingenting. (Vr uflaks kvote er oppbrukt for lenge, lenge siden.) 


Snn jeg fler meg, bare i en litt eldre kropp...

S i helgen nr vi omsider skulle ta vogna helt hjem oppdaget vi noe besynderlig, de stygge flekkene etter sist sommers vannlekkasje var tilbake. Og det var jo rart, tatt i betraktning at den ble reparert fr vi avsluttet campingsesongen 2015. Ja det var faktisk s rart at det mtte insiseres nye. Og sannelig, det humrsyke beiste av ei campingvogna har igjen bestemt seg for invitere vannet inn, som vi fortvilet prver holde ute. Minstemann lrte ganske mange nye gloser den dagen, og jeg mtte bruke flere timer p overbevise han om at vi skal p ferie uansett hva. (Motgang + lite svn = drlig humr...) 

Mandagen kom, og min bedre halvdel fikk i oppdrag ordne opp, eller i alle fall sjekke med verkstedet om de hadde tenkt gjre det. S rundt lunsjtider var vogna tmt i fronten og vi var nesten helt klare til kjre avgrde med henne. Den eneste lille tingen som gjensto var ta opp det lille ste hjulet i fronten... 

Men det var ikke noe stt hjul, for i det min bedre halvdel tok i hndtaket sa det knekk, og der sto han med det i hnden. En ekstrautgift, akkurat det vi trengte n.

S vi mtte snegle oss gjennom byen med vogna, og irritere alle dem som l bak oss. Og som de fleste vet har ikke campingfolket det beste rykte etter veien, og vi gjorde det absolutt ikke bedre etter dagens ferd. Men til vrt forsvar er det ikke vr feil at veiene er formet som skilte for fartshumper. 

Jeg bare venter p neste hinder, og er redd at drmmen min om svn muligens kan g i tusen knas ganske snart, med mlet rett foran nesen vr. For det hrstret jeg klamrer meg til skulle vrt stelt bedre med, det skulle ftt bde klipp og hrkur for lenge siden. 

Facebooksiden min finner du her. 

PS. Beklager for at jeg ikke svarer p kommentarer, men jeg bruker merkelig lite tid p nett om dagen, og nr jeg gjr det er det for betale regninger, skrive kjipe sknader eller andre ufattelig kjedelige voksengreier. Men jeg leser alle, og veldig mange av dem fr meg til smile. S takk! 

Det finnes fordeler med barn som sover lite!

Jepp, det finnes en fordel med barn som sover lite, og det er at de som regel takler svnmangel bedre enn de fleste andre p samme alder. Og det passet bra i dag, siden vi mtte ta den lange turen til hytta for hente hjem den hullete campingvogna.


Lilleprinsen i full lek med togbanen, og det selv etter alt for lite svn og en veldig vond natt.
Egentlig skulle hentingen taes unna n p torsdag, men siden vi bor i nord ble planene lagt om nr avisene meldte om vinterens tilbakekomst. Vi har ikke spesielt lyst til legge ut p langtur med sommerdekk nr det meldes om sn, og enda mindre lyst i tillegg skulle dra p en campingvogn. Grunnen til at vogna mtte hjem er det utette vinduet som har bestemt seg for gi regnet tilflukt inne, og etter mine beregninger ville ikke hnddukene som stoppet regnet fra delegge sofaputene og hele fronten holde lenger en noen millimeter til med nedbr. S valget var hente den i dag, etter jobb. Eldstemann har tatt turen til pappaen sin, s det var bare minstemann som skulle vre med.

Dessverre for oss har vi funnet vrt paradis langt ute p landet, hvor veien fungerer mer som en berg og dalbane med relativt store feil og mangler, s kjreturen er en prvelse for tlmodigheten nr skiltene med anbefalt fartsgrense hnler nr vi siger forbi.


Den kjipeste vegstrekningen i Ullsfjorden sist vr, dessverre er den reparerte veien p god vei ut i havet igjen s det kan vre en ide finne en bedre lsning neste gang den raser ut.

S vi hente forsterkninger i form av gatekjkkenmat og pakket medisiner og mat til minstemann med en ide om at han sikkert ville sove i bilen. Han hadde tross alt ikke sovet spesielt bra natt til i dag, og tok morgen en gang fr klokken 0600. (Var s trtt p det tidspunktet at jeg ikke klarte se p klokken, men rampen kunne informere om at barne-tv ikke var startet og at det enda var en stund til klokken var seks.)

Svigerbrodern ble med i tilfelle vi skulle f noe trbbel nr vogna skulle lsrives fra vinterplassen. Heldigvis gikk det lekende lett, og mens mannfolkene arbeidet tok jeg og minstemann turen inn p hytta for spise kveldsmat og ta medisiner. Han snakket som en foss og kunne fortelle at han aldri fr hadde kjrt til hytta bare for spise kveldsmat. Og det var jo ganske fint, selv om hytta var litt skummel nr den var helt kald og stille. Nr vi var ferdige inne var campingvogna kommet p kroken, og vi var klare til ta jomfruturen ned den bratte hyttebakken med nybilen. Den imponerte stort, og det var en strlende fornyd femring som gikk ned bakken hnd i hnd med onkelen og fulgte med at alt gikk bra. Til sprsmlet fra onkelen om han noen ganger hadde vrt s lenge vken svarte han "Ja, i dag har jeg jo det!".


Campingvogna p vei opp til hytta hengende p en traktor. Ned kjrer min bedre halvdel selv, men opp blir litt for risikabelt iflge meg, selv om bilen sikkert hadde klart det.

Veien mot byen tok sin tid, og vi hadde flere runder der vi mtte stoppe for sjekke at alt var ok med vogna, det var et par humper som var i overkant uopsjonerte og som klarte sl opp skuffene til bestikket. Men vi slapp heldigvis noen strre ryddeaksjoner. Merkelig nok sovnet ikke den minste som var med, og han skravlet og skravlet i baksete. Du skulle ikke tro at den lille solstrlen hadde vrt vken i nesten 16 timer, men igjen s er det jo ikke s alt for unormalt for han. S selv om han har vrt lenge vken i dag fr det ingen innvirkning p nattesvn hans, og det ville det heller ikke gjort om han sov i bilen p vei utover og s hjemover igjen.

Men om ikke annet str campingvogna trygt plassert utenfor hjemmet, s i morgen er det bare ta fatt p den kjedelige oppgaven med tmme den fr den skal p verksted. (Som forhpentligvis blir en garantisak, og firmaet som solgte oss vognen klarer rote frem papirene vre som er "forsvunnet".)

Og til slutt m jeg skryte litt av BMWen, for den imponerte stort, ikke sinket den i bakkene og den taklet oppgaven med rygge vogna i oppkjrselen til huset uten antydning til brk. S det er nesten litt trist at det blir hjemmeferie i r, og ikke langtur til Sverige.

Facebooksiden min finner du her!

Barna mine fr ikke lov se p TV.

Unnskyld, men mine barn fr faktisk ikke se p TV nr vi er p ferie. De m dessverre klare seg uten, alle de ukene vi er borte!

Tenk s grusomt at de m leke seg ute, uten noe form for stimulans i form av programmer som skal vre s fullproppen av pedagogisk riktig innhold at de garantert m bli noen aldeles perfekte voksne. Jeg tar heller sjansen p at min oppdragelse vil gi dem en real fordel til bli ok voksne! Det er bra fryktelig at jeg lar dem kjede seg, i form av at de m finne p ting selv! Tenk at de m bruke fantasien sin!

Jeg m virkelig vre tidenes drligste mamma, som prioriterer turer p stranden der de kan bade i timevis, istedenfor at de sitter inne firkantet i ynene og flger med p figurer som springer frem og tilbake med fordreid stemme. Og nr vret blir drlig finner vi frem de gode og gamle brettspillene, og koser oss sammen.

Det blir kylling til middag i dag, med stekt mais!

At jeg kan vre s uansvarlig la dem springe til lekeplassen barbente og fornyde. Tenk at de fr lov f blmerker og skrubbsr og flis i fingeren. Jeg lar dem stolt f vise frem sine sommerpregede ftter, fulle av merker som forteller om aktiv lek.

Bryggen er en perfekt lekeplass nr voksne flger med.

Istedenfor la dem oppleve andres lek p en skjerm, tilrettelegger jeg s de kan ordne sin egen. Vi er ute, vi drar p traktor race, vi lager esker til sm skatter, vi tegner og vi er lykkelige, helt uten pvirkning fra andre enn oss selv.

Den nye skattekisten som skal romme alt det magiske vi finner i sommer!

Og jeg har ikke hrt dem klage, for de er opptatte med utforske sommeren og omgivelsene rundt oss. En liten flue blir fort en drage og en pinnsvin som forsvinner inn i buskene blir et lite troll. Ikke har de spurt om se p tv, og ikke savner de den.

Sommerfuglen mtte f seg mat, og det tror vi den var veldig glad for!

Vi nyter det, vi nyter ikke vre slaver av en TV som stjeler av tiden vr og gir barna retningslinjer for hvordan de skal leke. Og jeg er fornyd med valget vi tok om at campingvogna skal vre en TV-fri sone!

Facebook siden min finner du HER!

Da sjarmen ble brutt p campingplassen av nye naboer! (Hylytt klaging med en snert av humor!)

Ja, selvflgelig kunne vi ikke f ligge i fred og ro p en stille og idyllisk camping langt unna byens sty! Nei vi mtte jo f en hel jvla omreisende landsby rundt oss, som ikke har lrt at innestemme eksisterer og enda mindre funnet ut av campingreglene som folk flest klarer flge med gode margin.

Og her snakker vi om en svr familie, med 20 stykk campingvogner og likes mange arbeidsbiler som blir strdd rundt som det mtte passe dem!

Gud forby respektere andres ting og plass, nei her tar vi oss til rette som den stolte eier av et nytt palass, eller utedass. Har lite med saken gjre, de tar seg til rette!

For gjre det hele litt mer koselig er flatfyll en obligatorisk del av nattelivet deres, inkludert en aldeles dramatisk speopera som du garantert aldri vil se sidestykket til! Det er alt fra lugging til drapstrusler og srdeles upassende ord som selv jeg som nordlending nekter ta i min munn. Takk gud for at de ikke snakker norsk s mine barn fr pfyll til sitt allerede fargerike sprk.

Og det er heller ikke spesielt morsomt skulle ta turen innom fellesdusjen, etter at disse usedvanlig oppdallede naboene vre har vrt der. For det ligger strdd av div rekvisitter som jeg antar tilhrer sparkel av et eller annet slag! Men jeg skal ikke klage, for kvinnene hadde ikke slengt rundt seg med underty ifrt serise bremsespor! Men herredusjen, den var penbart blitt omgjort til et slags ungdoms rom der alt slenges rundt og forventes opp plukket av mdre!

Ja s har vi den evigvarende traskingen gjennom vr oppmlte og betalte plass, som allerede er overfylt av to biler, en campingvogn, drssevis av leker, utestoler og to telt. Nei her vandrer de sikksakk rundt og snubler over barna mine som uheldigvis hadde et yeblikk av den skjnneste lek der de satt i ro. Den vakre symfonien av barn som lekte stille og fornyde ble brtt avbrutt av en bannende ire som jeg vurderte klore ut ynene p med mine nylakkerte negler! Og jeg ble ikke spesielt fornyd da jeg sto i en rliten tysak som skal forestille truse og byttet klr, og et fremmed hode sto var klistret inn i vinduet vrt. Direkte uhflig, og sikkert srdeles ubehagelig for dem da min lekre kropp brer tydelig preg etter div graviditeter og andre alders skavanker!

Men selvflgelig, jeg skal ikke klage over gleden da politiet var inspirerte campingen, for mine barn syntes det var dagens absolutte hydepunkt! De jublet vilt og var helt sikre p at de ville komme tilbake etter hvert. At jeg ogs var sikker p det, bekymret meg litt.

Ja og at de ikke gidder g de fem meterne over plassen til neste vogn er litt fascinerende, for de bruker garantert mer tid p finne frem bilnkler barna har sprunget rundt med og kastet i gresset, sette seg i bilen, kjre gjennom de sm og kronglete veiene rundt campingvognene for s parkere ved mlet! Og for varsle de som var igjen p deres plass, sender de lydsignaler i form av bilens horn. (Som for vrig kun skal brukes i ndssituasjoner, og dette karakteriseres ikke som en ndssituasjon!) Og for vre helt sikre p at alle fikk med seg at de flyttet p seg, flyter de litt ekstra! Og gjerne etter leggetid, s jeg fr to stykk unger som vkner og lurer p om det er morgen!

Og s har vi nattesvnen, eller mangelen av sdan. For ikke faen at de klarer holde kjeft mer enn tre minutter, fr en eller annen tulling m rope noe over til den andre siden av campingen til en person som uansett ikke hrer hva de sier, s de m ringe dit etterp! Rett og slett fantastisk at det er mulig, og jeg hper at de alle som en fr en ganske kjip halsbetennelse slik at de kan holde kjeft en stakkars stund s jeg og mine barn fr sove! De har det sikkert veldig festlig, men jeg blir en sur megge nr jeg fr sove enda mindre enn vanlig. n er vi ikke akkurat bortskjemte p svn her i grden. S i natt l jeg holdt pusten i redsel for at guttene skulle vkne.

S n er sprsmlet, vil de etterkomme personalets krav om at de skal flge reglene, vil jeg eksplodere i et meget fargerikt fyrverkeri, eller vil de bli kastet ut i morgen tidlig?

Uansett, har vi gardert oss med finne en bedre plass, med bde plass til biler, vogn, telt, leker og annet rask vi garantert har bruk for de dagene vi feriere.

Takk og pris for et aldeles fantastisk personal p campingplassen som faktisk gidder lytte til min ganske frustrerte klagesang. De skal ha skryt for hvordan de ivaretar oss og hvordan de hndterer situasjonen. S den strlende lille gamle campingen er virkelig anbefale, i alle fall nr du ikke har ekstremt hylytte naboer! Tommelen opp for Bredsand Camping & Stugby!

Facebook siden til denne frustrerte bloggdamen finner du HER!

Sa du veibane, det m vre feil!

Jeg ser med skrekk og gru p den dagen vi skal prve lure campingvogna hjem fra hytta, eller Ullsfjorden som kanskje blir en litt mer riktig beskrivelse. Veiene utover har virkelig overgtt seg selv i r, og du kan trygt si at det er en fordel med nyrebelte og srdeles god helse, ja og ikke minst et kjrety som er beregnet for kjring utenfor veibanen! Her snakker vi ikke om sm humper, men om enorme fjell og daler over det hele, og jeg er helt sikker p at ikke en eneste millimeter av veibanen er p samme niv. Ja for ikke glemme at veien fra fr var et lappeteppe, bare ikke s fint som et teppe faktisk kan vre. Du kan tydelig se forskjellen p hver eneste rgang av lapper, og du vil garantert slite om du prver telle dem. Det blir faktisk enklere si hvor mange cm av veien som ikke er lappet, og her snakker vi om ganske mange kilometer med asfaltert veibane. Men dette er alts ikke det mest utfordrende problemet p vr ferd.


Her kan du vel trygt si at det er veiarbeid hvert eneste r, etter at veien raser ut p nyaktig den samme plassen, av samme rsak som alle de andre rene. Kanskje vi br lre litt om dette? Som for eksempel hvordan vi skal forebygge?!

Flere plasser finner du enorme hull, av typen duoppdager etter enorme meteoritter som smeller ned fra verdensrommet og lagerenormemerker i landskapet. Veien har rett og slett bestemt seg for stikke av, og etterlate en hinderlype som ikke er forenelig med campingvognfrakting. At den ene plassen med krater er en strekning der veien forsvinner nesten hvert r, er direkte irriterende. Jeg tipper at strekningen egentlig br kartlegges, ombygges og at veibanen br forsterkes. Og gjennom alle de rene som er gtt, br veivesenet ha ganske god kunnskap p hva som fungerer eller ikke, men hva vet vel jeg, en helt vanlig sutrete bilist som har flte i handleposene som er krem nr vi kommer frem.


Trappetrinn er en fin ting, nr de er i trappen! Veibanen og kjrefeltet dittbr helst holde samme niv, og i alle fall merkes grundig i forkant!

P en mte kan du jo beskrive veien som en berg og dalbane, og det er helt klart en fordel ikke ha magen full av sukkerspinn og annet snacks.

S n fr jeg bare hpe at de strste kratrene blir fikset, s vi kan f campingvogna hjem p en forsvarlig mte, uten at alt innholdet blir ristet i stykker og at vi m g over hver eneste minste lille skrue for vre sikker p at den ikke ramler sammen etter at vi har slept den over et enormt ujevnt vaskebrett! Og den br helst bli fikset fr juni, noe som ser heller drlig ut med tidligere erfaringer i forbindelese med andre r. Og jeg er ganske sikker p at veien er litt ekstra ille i r, noe som betyr at det vil ta litt ekstra tid reparere den.


Se der ja, enda en utfordring i veien! Heldigvis er den litt bedre oppmerket, s jeg mistenker nesten at det faktisk har ramlet noe ned fra himmelen her!

Jeg er bare en stakkars liten helge turist som kan la vre ta turen utover, s jeg tr ikke tenke p de som faktisk bor der og holder liv i bygda! Og da spesielt de som jobber etter veiene og blir ristet rundt som en smstein i en blikkboks hver gang de tar turen frem og tilbake. Se for deg bonden som skal sende egg fra veis ende til mer sivilisert vei, som skal f dem trygt losset gjennom en jungel av fjell og daler! Se for deg posten som skal leveres, der brev og pakker flagrer rundt i en symfoni av kaos. Se for deg hjemmetjeneste som skal ut til brukere, som m bruke enda mer tid p kjring og mindre p de som trenger hjelpen. Hvem trenger liksom morgenmedisin nr det faktisk er morgen?! Nei snt er vel ikke det miste viktig, la heller alle flytte p sykehjem i byen. (Vi kan jo bare stable i hyden p de allerede overfylte sykehjemmene vi har, hvem bryr seg vel om at de som blir flyttet rundt som sjakkbrikker, er de som har bygd opp landet og den skalte velferdsstaten som vi skryter av skal gange alle?!) Se for deg alle som m ferdes p veiene. For det er dem det er synd p, ikke oss som faktisk har et valg. For det er ikke slik at alle kan bo i byene, og jeg tipper at det ville vre lite populrt med en gjeng med geiter i sentrum av de strste byene, som spiser alt de kommer over og driter p trappa til eksklusive butikker. Eller en flokk hns som virrer rundt i rdhusene rundt omkring i skjnn symfoni med politikerne og resten av staben.


Her kan du tydelig telle alle lagene med asfalt som er lagt, samt studere grunnarbeidet i forkant nye. Litt snn oppdagelsesferd i tilfelle noen skulle ramle ned, og ikke komme seg opp!

S det er kanskje like greit bruke litt penger p veiene, ellers vil landbruket d ut og byene fylles med enda mer folk som sliter med finne tak over hode. Og selv om jeg n har beskrevet strekningen mellom Laksvatn og Jvik i Ullsfjord i Troms, s er jeg nesten hundre prosent sikker p at den ogs vil passe inn med tusenvis av andre strekninger i distriktene som blir nedprioritert nr den feite pengesekken skal fordeles. Hvem bryr seg vel om disse veiene, som er levebrdet til en relativt stor gruppe mennesker, som faktisk ikke ville f plass i byene om de skulle bli mkk lei av krem i kaffen.


Og et til bilde i tilfelle du ikke fikk med deg hvor stort hull dette faktisk er, p en fra fr av smal vei!

Svr s snill, prv legg opp til at reparasjonene av veiene faktisk skal fungere over lengre tid, ikke bare kamufler skadene med sm asfaltflekker som forsvinner bare man ser litt hard p dem!

Facebooksiden min finner du her.

Dette har vi holdt p med de siste dagene!

Tenkte jeg skulle dele noen bilder fra helgen vr i campingvogna, som str i Ullsfjorden. Ingen plass gir meg mer ro enn der ute, og selv om det ble veldig lite svn s har vi hatt det fint.

Denne gangen var det bare minstemann som var med oss, og det er kanskje like greit siden jeg skulle gjre klar vogna etter en lang vinter. Egentlig bruker vi ta ei opprydding p hsten, men dessverre ble minstemann s mye syk at vi ikke kom oss utover.


Minstemann fr haik med bestefar opp bakken! Mulig vi br montere hjul p kjelken!

Det er ikke spesielt stor plass i vogna, s jeg kastet ut mannen og minstemann nr vi kom frem og fikk ryddet alt p plass i skap og skuffer. Jeg fant fort ut at det meste av maten var gtt ut p dato, at det samles enorme mengder stv i et ubrukt rom og at det ikke er s lurt sette seg p huk mellom en seng og et skap. Jeg er tydeligvis strre over rumpen en jeg trodde!

Fredagen gikk fort unna, og det var en veldig fornyd liten gutt som endelig skulle f sove i vogna. Han sovnet fort, men det gikk ikke lenge fr han vknet hadde veldig vondt. S den natten ble det ikke mye nattesvn p noen av oss.


Endelig er vren kommet, selv om det snr konstant og er varmere i kjleskapet enn ute!

Nr vi sto opp p lrdagen s ut, kunne vi konstatere at det var blitt full vinter i lpet av natten. Men det skremte ikke oss fra vre ute, og heller ikke min bedre halvdel fra ta et bad.


Bare litt vind!

Han var rimelig tff, for det blste smjvler ute. (Beklager sprkbruken, fant ikke noe bedre ord som kunne beskrive den sure og iskalde nordavinden!)


Jeg fryser med tanken, det med tykke vinterklr p!

Pappa badet ogs, ikke fordi han var blitt utfordret, men fordi det bare er snn vi gjr i vr familie. (Minus meg, jeg holder meg unna kulde stort sett!)


"Mamma, kan du lfte ned den her?! vil ha den i havet! Mulig han synes jeg er supermamma, men s sterk er jeg ikke!"

Minstemann storkosa seg, og var i himmelen da han kunne kaste stein i havet. Han var kanskje litt i overkant ivrig, og vasset ut i havet.


"Neeeei, STOPP!"

Heldigvis holdt klrne han trr. Han sliter jo med smerter i bena og varmetap, s iskald sjvann kan vre ganske alvorlig i hans tilfelle.


Vi hang litt etter, siden jeg mtte ta bilde av alt i grftekantene...

Etter en stund fant vi ut at vi skulle g opp igjen, for det var langt fra varmt selv om solen skinte. Og minstemann gikk hele veien selv! Og skal si det gledet mammahjerte, for i det siste har han ikke orket g s langt.


Gy klatre p steinene, spesielt nr en hysterisk mamma str roper med et kamera i hendene!

Nr lrdagskvelden kom var det en sliten gutt som skulle legge seg, og all aktiviteten p dagen gjorde at det ble en veldig drlig natt.

Sndagen gikk jeg gjennom alt i vogna og skrev ned alt vi m huske ta med oss utover neste gang. Og da skal storebror fr vre med, for det blir ikke helt det samme uten han. Det var nesten s jeg savnet alt tulle guttene finner p nr de skal legge seg, for da ligger de tuller holder hverandre vkene, mens de lytter til alt vivoksnesnakker om noen f meter ifra dem.

Vel hjemme ryddet jeg p plass alt rote vi hadde med oss, vasket noen maskiner med klr og inns at jeg var ndt hoppe i havet! Men detfortjeneret helt eget innlegg nr jeg finner ut hvordan jeg laster opp film p bloggen!

Facebooksiden min finner du HER!

Hvorfor en campingvogn er "hunkjnn".

P mange mter kan du sammenligne en campingvogn med en gravid mamma, det er svrt mange likheter og det er helt sikkert derfor vi omtaler campingvognene som hun.

Tenk p plassen, det er like trangt i en campingvogn som i en livmor, og uansett hvor du snur deg er det noe som presser mot deg. Du har minimalt med tumleplass, og jo strre du er, jo mindre plass er det.

Du tisser inne i livmoren, og det samme gjr du i campingvonen. (Forhpentligvis i et do med en tank som tmmes, ellers kan du risikere sjenerende lukt og beskyldninger om galskap!)

Man spiser og sover i samme rommet, og fortsatt med svrt liten plass rundt seg.

Selv den minste bevegelse vil sees p utsiden, og jo strre du er jo mer vil mammaen/campingvogna rre p seg. (Noe som kan vre svrt uheldig for oss voksene i en campingvogn, spesielt om vi liker ha hyrdestunden helt privat...)

Nr du kommer ut er det som komme til en helt ny og enorm verden, og som baby grter du fordi du opplever noe nytt og som voksen grter du fordi du vet hvor mye arbeid det er rydde opp etter campingturen...


(Bilde er tatt i den tiden jeg fungerte som campingvogn for minstemann.)

Hengerfeste til traktor?!

Da var tiden inne for flytte p min andre hjem, den kjre campingvoga mi, og denne gangen skal hun tilbake til sin perfekte vinterplass, langt oppe i skogen. Desverre er ikke veien som gr dit like perfekt, og for at den skal komme seg p plass er vi anhengi av traktorhjelp. Jeg har heldigvis sskenbarn med traktor, problemet er at vi ikke har hengerfeste som kan brukes p den. S hvert r m vi finne tak i dette, og hvert r er vi like drlig planlegge.

S n m vi alts ringe rundt til hele bygda for finne tak i noe slikt, sjekke om sskenbarnet mitt faktisk har tid og mulighet dra opp vogna og vi m ikke minst kjre den utover p de fantastisk drlige veiene. Og jeg hper bare at vi har litt flaks, s alt gr i orden!

Vognen m ogs vaskes og klargjres for vinteren, alts pakkes full av spill, ullklr og ting vi ikke har med oss nr vi skal p sommerferie. Vanligvis bruker vi ikke ta den utover fr i september, men i r har jeg og mitt beste sskenbarn funnet ut at vi skulle ordne til slekstreff, som er neste helg. S da m vogna vre p plass.

S om du bor i Tromsomrdet og skulle vite om et hengerfeste som kan brukes p traktor for dra vanlig henger blir jeg glad for tips, enten s vi kan lne det noen dager eller s vi kan kjpe det :) Tips gjerne andre om du skulle vite om noen som har slikt ta kontakt p steinihavet@outlook.com s fr du telefonnr :)


(Bilde er tatt nr hun kom hjem sist, og fr vi rygget henne opp til huset vrt.)

Frst tilvenning til kulden, s kjre hjem.

Siden vi var litt bekymret for vrsyken, mtte vi kjre hjem i sm runder. Litt slik som nr du skal p et veldig, veldig hyt fjell. Etter tre uker med sol og varme, sier det seg selv at kroppen kan bli litt satt ut av kulden. Og til dem som ikke vet at jeg holder til i Nord-Norge, s er det grunnen. Vr sommer bestr av regn, iskald vind og maks 15grader. Om vi er s heldig f noe annet vr, er det rett og slett flaks eller hallusinasjon. Og det er ikke helt umulig at det skulle finne p sn, noe som forvrig har hendt i hyden iflge de lokale avisene. (Nysn i fjellet, brrrr....) Men n er vi alts tatt et steg av gangen og blitt vant til kulden igjen, noe som merkes p haugen av skittenklr som vokser. S da kan vi ta den siste biten av veien hjem, s i kveld vil jeg med andre ord endelig kunne dusje i min egen dusj, og kunne drite uten vre redd for sette meg fast i det lille doet i campingvognen. Jeg vil ogs f muligheten til sende ungene p rommet om de er ulydige, selv om jeg aldri bruker gjre det. (Men jeg har alts muligheten!)

Nr vi har ftt kommet oss til ro etter den lange reisen, og jeg har ftt pakket ut alt rote vi egentlig ikke trengte skal jeg skrive vurdering av campingplassene vi har vrt innom, etter nske fra flere av mine lesere. Og siden vi har en hel uke med barnefri, regner jeg med at jeg skal f god tid til dette, sfremst jeg ikke blir sove alle dagene. For selv om vi har hatt ferie, betyr det ikke at vre hverdagsproblemer ble borte. Men n er alts campingferien over, og vi sitter igjen med en god flelse. Og jeg tror at guttene har samlet mange fantastiske sommerminner de vil huske nr de blir eldre.

Neste uke skal vi bruke den siste ferieuken til sove, ettersom begge guttene skal bort. Minstemann har avlastning hos besteforeldrene og eldstemann skal til pappaen sin. Og det ser jeg faktisk frem til n, for det er ikke bare enkelt bo i tre uker i en liten campingvogn, spesielt ikke med en liten gutt som ikke alltid har det s godt. Men det er helt utrolig hva vi kan bli vant med, s det har gtt mye bedre enn forventet.

S med andre ord ser vi frem til neste sommer, og gleder oss til nye sommeruker p camping. Sol, varme, strand og gnagsr p fttene etter varme dager i fornyelsesparker og p shoppingtur.


(Vet ikke helt hvorfor det gr felte kom p bildet, men tipper at det m vre fordi jeg viste for mye hud. Er jo tross alt en voksen dame?!! og da m jeg vise meg frem som et forbilde. Eller s er det for min bedre halvdel sin skyld, tror han sliter litt nr jeg gr rundt frister i min ganske minimale bikini, han bruker jo bare se meg i vinterklr til vanlig...)

PS. Om du har noen sprsml eller nsker for nye innlegg, fyr ls! (Eller foresten, skriv det ned her eller send meg en mail!)

Mygg!

En ting jeg ikke liker med sommeren er mygg, millinoer av mygg som er ute etter blodet mitt. Og til tross for tiltak som myggstopp av ulike slag klarer de fortsatt stikke meg.

I gr klarte en av smjvlene stikke meg p storten, en ekstremt irriterende plass spr du meg. Nr du har sko p klr det helt forjvlig, og ikke snakk om at ungene tar seg tid til stoppe for at du skal lindre klen.

Og selvflgelig klr det mest nr du skal sove, og med det samme du gir etter og klr s det freser hudrester rundt, klr det mer. Og det blir heller ikke lettere nr du har en 3ring delvis liggenede over hode og armene dine, og ikke kan tilfredsstille kllysten.
Flaks at de fr som fortjent...

Nye naboer, ikke like gy bestandig.

I dag fikk vi oss nye naboer, noe som er like spennende hver gang. For jeg skal innrmme at jeg er veldig nysjerig p alle dem som holder til rundt oss, en egenskap du nesten m ha nr du bor p campingplass.

Om du ikke har vrt p en slik plass fr, skal jeg komme med en liten forklaring p noen regler du m flge fr jeg kommer til poenget mitt.

En campingplassen er det oppmlt tomtegresen og regler for hvordan du skal ha vognen/bobilen stende. P denne plassen skal du st minst 1meter inn p plassen, og draget (fronten, eller der du fester bilen om du vil) mot veien, bilen skal st foran vognen, og det skal da vre god plass til fortelt/ markiser. (De tingene vi fester utp slik at vi skal f noen ekstra meter til alt rotet vrt!) Grunnen er blandt annet brannsikkerhet, ettersom du har et stort problem om det blir brann. (Gass + ild = PANG!) Du skal ogs respektere andres privatliv og holde stynivet nede. (Noe som ALDRI flges.)

Men n har det seg alts slik at vre nye naboer ikke forstr disse reglene, til tross for at de er skrevet p eget sprk.

De har valgt plasere vognen sin nesten helt inn i teltet vrt, og ville helt sikkert puttet den inn om det var teknisk mulig uten kjre ned hele skiten. S vi kan bare glemme sitte utenfor vognen vr sole oss, og vi fr desverre svrt god innsikt i hva de velger skylle ned i vasken! (For nr du er p campingplass m dette samles opp tmmes p bestemt plass...)Og de gr HELE tiden over vr plass, og studerer veldig nye hva vi holder p med! (Og da snakker vi helt inntil teltplassen og vognen vr, ikke litt p avstand!) Ekstremt irriterende siden minstemann har funnet ut at det er veldig morsomt blotte mamma nr hun har begge armene fulle og ikke kan holde fast i buksen. Greit at jeg er ganske konfortabel i lite klr, men det er enkelte kroppsdeler jeg liker ha for meg selv!

Men ellers har dagen vrt som normalt, om du ser bortifra at det er sol og nesten litt for varmt. Og det er vel ogs grunnen til lite blogging fra min side, for jeg m desverre springe etter to veldig aktive gutter hele dagen...(Og de springer aldri samme vei!)

Vurdering av vaskerom.

S var det p tide teste ut campingplassen sitt vaskerom. Og siden jeg regner med du vil hre alt om det skal du f en flott omvisning hos meg. Alltid like spennende hva som mter deg...

Det var en vaskemaskin der, heldigvis. Hadde vrt litt smkjipt betale 100kr for to timer med hndvask! Den krevde at jeg hadde med eget vaskepulver, som jeg selvflgelig ikke var lur nok ta med p ferie...

Den oppga tid for hvor lenge den skulle vaske, men det siste minutte var faktisk ganske langt! Ganske nyqktig 16min om du skulle lure, s det kan vre greit beregne god tid.

Om du kan lese svensk kan du flge instruksjon som henger p veggen, s unngr du dumme situasjoner som kokt ull osv.

Trketrommel var ogs et innslag, veldig praktisk med tanke p den ikke eksisterende trkeplassen jeg har i vogna. Og den gjorde jobben sin veldig bra!

Om du skulle vre s lite praktisk anlagt at du m vaske noe for hnd finnes det en vask til det ogs. Men du m sikkert bruke litt tid p f den s ren at den kan brukes til dette.

De har ogs skjnt at det mest er barnefamilier som vasker klr, og at det havner flere kilo sand p gulvet nr vi tmmer lommer og brettekanter. Godt gjort, for dette er ikke en selvflge!

Og om du er av typen som gidder stryke klr har du muligheten til det ogs, sfremst du har med deg strykejern.

Det var ogs en lst dr der. Lurer veldig p hva som er innenfor den!

Men alt i alt m jeg si meg fornyd med vaskerommet, jeg har opplevd plasser der jeg like greit kunne vasket klrne i do!

Zzzz....snork!

Ilpet av natten vknet jeg av et brk uten sidestykke, og som vanlig skulle jeg til dytte litt i min bedre halvdel for at han skulle slutte med den irriterende snorkingen.

Men s oppdaget jeg at lyden ikke kom fra han, og nr jeg endelig fikk hjernen til fungere klarte jeg resonere meg frem til at snorkingen kom utenfor campingvognen.

Jeg pnet vinduet for sjekke om noen hadde sovnet rett utenfor, men ingen var se. Lyden kom fra et av teltene som str et godt stykke unna oss.

Snorking er ikke et ukjent fenomen for oss, men jeg har aldri hrt noen snorke s hyt at det nesten utlser jordskjelv. Jeg trodde faktisk ikke det var mulig for et menneske lage s hy lyd, og jeg er enda mer forundret over at menneske ikke vknet av det selv.

Det er ogs ekstremt irriterende vkne om natten nr jeg ikke m, spesielt siden minstemann har noen gode netter. Varmen gjr han godt og han er bare vken et par ganger ilpet av natten, og sovner med det samme igjen. Det er s utrolig godt se at han har det s bra, og kunne leve nesten som alle andre. Han grter mindre og vi kan gjre mer.

Siden de har blitt noen runder p kjpesenter har jeg kjpt meg enda et par sko, som jeg bare mtte ha. Og siden de var p tilbud kunne jeg ikke si nei til dem, til tross for min bekymring for overlast pga av sko nr vi kjrer hjem...

Jeg kjpte ogs noen kjrlighetsdrops jeg kan gi til kjresten om han skulle finne p klage over alle skoene som er slengt over alt i campingvognen. S skal det vel g bra kjpe enda flere par om jeg fr muligheten til det :D
Tro om kjrlighetspillene hjelper p kranglefanter ogs?!!

Zzzz....snork!

Ilpet av natten vknet jeg av et brk uten sidestykke, og som vanlig skulle jeg til dytte litt i min bedre halvdel for at han skulle slutte med den irriterende snorkingen.

Men s oppdaget jeg at lyden ikke kom fra han, og nr jeg endelig fikk hjernen til fungere klarte jeg resonere meg frem til at snorkingen kom utenfor campingvognen.

Jeg pnet vinduet for sjekke om noen hadde sovnet rett utenfor, men ingen var se. Lyden kom fra et av teltene som str et godt stykke unna oss.

Snorking er ikke et ukjent fenomen for oss, men jeg har aldri hrt noen snorke s hyt at det nesten utlser jordskjelv. Jeg trodde faktisk ikke det var mulig for et menneske lage s hy lyd, og jeg er enda mer forundret over at menneske ikke vknet av det selv.

Det er ogs ekstremt irriterende vkne om natten nr jeg ikke m, spesielt siden minstemann har noen gode netter. Varmen gjr han godt og han er bare vken et par ganger ilpet av natten, og sovner med det samme igjen. Det er s utrolig godt se at han har det s bra, og kunne leve nesten som alle andre. Han grter mindre og vi kan gjre mer.

Siden de har blitt noen runder p kjpesenter har jeg kjpt meg enda et par sko, som jeg bare mtte ha. Og siden de var p tilbud kunne jeg ikke si nei til dem, til tross for min bekymring for overlast pga av sko nr vi kjrer hjem...

Jeg kjpte ogs noen kjrlighetsdrops jeg kan gi til kjresten om han skulle finne p klage over alle skoene som er slengt over alt i campingvognen. S skal det vel g bra kjpe enda flere par om jeg fr muligheten til det :D
Tro om kjrlighetspillene hjelper p kranglefanter ogs?!!

Jeg digger nabobarna.Jeg m bare si som sant er, at jeg digger barna til de som ligger i en campingvogn nr oss. Ikke fordi de er spesielt veloppdragene, det gjr stort sett det motsatte av hva de stakkars foreldrene sier. (Som jeg forvrig synes veldig synd i!) Men n har det seg slik at disse barna fr mine til se ut som englebarn, og det til tross for alle sm episoder av trass og verdenskriger vi har ilpet av en dag.

  • Minstemann i vr vogn fant ut at han skulle ta med seg en stein inn i campingvognen og tegne p vinduet. Vi fikk noen flotte riper av dette, men klarte begrense kunstverket til noen streker. Vanligvis ville jeg vrt som en tordensky, men ikke i dag. En av guttene i nabovognen tegnet med stein p bilen deres, noe som resulterte i noen heftige striper som du ikke kan unng legge merke til.
  • Strtstegutten min bestemte seg for at det var helt greit fylle lommene med sand legge seg i sengen vr, noen jeg fant ut da jeg skulle sove. (Og jeg kan love deg at det ikke er spesielt gy sove p smstein!) Men hvem kan bli sur nr jeg ser naboen sine barn fylle en btte med sand, bre den inn i vognen og komme ut med den tom!
  • Minstemann hadde ikke lyst vre med p butikken, og kastet seg ned p gulvet hyltedet lille han klarte i ca fem minutter. (Noe som kan virke som en evighet!) Men s hrte jeg en av barna i nabovognen rope VIL IKKE for s skrike sine modige krokodilletrer en hel time etterp. Og jeg priser meg lykkelig over at det ikke var oss!
  • Strstegutten fikk klar beskjed om at han ikke skulle g grise med vann fra vannstasjonen, men selvflgelig mtte han jo vaske sparkesykkelen der. Men jeg tenkte som s at det var helt greit, for det var ikke han som noen timer etterp sto og spylte vann p alle som gikk forbi. (Igjen m jeg bare si at jeg synes virkelig synd i foreldrene!)

S til tross for noen sm utfordinger ilpet av dagen har jeg funnet ut at vi har det ikke s vrst, ungene har det gy og vi klarer tross alt f slappe litt av nr de har sovnet for kvelden.

Noen som husker disse lekene fra de var sm? Genial sak som holder ungene i sving en god stund! :)

Sinkekjrer + campingvogn = jvelskap!

Jvla sinkekjrere som faen ikke klarer holde fartsgrensen til tross for at det ikke finnes spor av is, sn, regn eller andre faktore som skal gjre at du m senke farten.Mtte dm brenne i hlvete de jvla rvhllan. Satan , hate nr vi ligg bak dem, m irritere oss over den jvla drlige kjringa!

Og selvflgelig er det vi som fr skylden, for ingen klarer se forbi den enorme hvite saken som vi drasser rundt. Men det har seg alts slik, at det ikke er vi som kjrere sakte. (Sfremst ikke fartsgrensen gr over 90km/h, for vi har ikke lov kjre fortere en dette!) Men her i nord er det ingen 100soner s det gr helt fint for oss holde farten, og vi er faktisk s smarte at vi har kjpt en bil med motor som kan dra vognen og litt til.

Vi har desverre ingen muligheter kjre forbi, vi er ndt til bli sluppet forbi av disse idiotene som aldri ser i speilene og stopper slik at milevis med k kan slippe forbi. De snegler seg frem i sin egen lille verden til stor iritasjon for alle andre, og desverre blir de ikke luket ut av trafikken, selv om de er like farlige som rkjrerne.

Men n gr vi heller over p litt mer positiv snakk om livet p veien. For i dag var faktisk jomfruturen til bilen og campingvognen sammen, og det gikk strlende. BMWen hadde ingen problemer med trekke, og vi merker at det er mer kraft i motoren (Newtonmeter eller noe slikt jeg ikke har planer om forst!) enn den gamle SUVen vi hadde. Veien ut fra hytten er alt annet en god, s bilen og vogna fikk virkelig rrt p seg, og alle smlekene som har forsvunnet under skap og senger kom frem. Vi hadde heller ikke problemer med rygge opp til huset, noe som er serdeles krevende for bilen. (Men skal innrmme at det luktet litt suspekt av bilen etterp, den har tross alt aldri kjrt med noe s tungt fr. S satser p at det er derfor!)


(Fine vognen og bilen min <3 Synd at vret var kjipt vr i byen, men vi har hatt sol hele dagen i ullsfjorden s trenger ikke sutre over det n!)

S endelig er babyen min kommet hjem, og om ikke s alt for lenge tar vi ferie.

(Du tenker kanskje at jeg er litt dum som publiserer at vi skal bort her, men vi er ikke alene i huset og resten av familien blir hjemme! Ikke har vi mye av verdi heller, og det som koster noe tar vi jo med oss!)

Kunne du tenke deg leser mer om campingvognlivet og vre erfaringer rundt dette?

Feks hvor gy det er vre p campingplass med tunghrte eldre folk som spiller svensk dansebandmusikk s det skurrer i hytalerne, sent p natten s ungene vekkes.

Eller hvor hrlig det er dusje i fellesdusj der det bor hrete troll i sluken og andre slipper ut litt smkjipe kroppslukter som svir i nesen.

Eller hvor bra det kan vre kjre dagesvis med unger i bilen, og tips om hva som kan gjre turen bedre.

Eller litt om ting du m kunne for kunne dra p ferie med vogn.

Kom gjerne med forslag om det er noe du nsker vite mer om, jeg har jo tross alt levd dette livet siden jeg var barn og har litt mer en middels intresse/kunnskap for temaet.


Campingvogndo!

Jeg er av typen som liker campinglivet, men det er en ting som trekker ned gleden over vre stolt eier av ei vogn. Det er campingdoen, som er s liten at selv barna sliter med f plass. Inne p et rom som er mindre en klesskapet hjemme skal det stappes inn et do, vask, skap og varmtvannsberder. For ikke snakke om en dusj.

Det kan vre svrt utfordende rengjre der inne, og desverre m dotanken tmmes. Det er bokstavelig talt et dritarbeid uten sidestykke, som jeg heldigvis har deligert videre til min bedre halvdel. Sa at jeg var s svak, siden han var s supersterk mtte han gjre det.

Doen er ekstremt liten, og selv ungene har drlig plass nr den skal brukes. Det er nesten umulig sette seg ned og om du fr til plasere beina er du heldig! Aromaen som treffer deg nr du pner luken er ubeskrivelig, det beste er vre tett i nesen...Doen er ogs laget for at det skal gjre vondt sitte der, s ingen m vente p tur. Det heter seg at du kan skylle etterp, men jeg vil ikke pst at tre vanndrper er spyle. OBS! Unng for all del bremsespor...de blir ikke borte av seg selv!

Nr du vasker fingrene m du gjre det i tidenes drligste trykk, og du m huske vre snar s ikke vanntanken tmmes. Ikke s lett nr du prver skylle bort spe.

Det er dr inn til doen, men den kunne like greit vrt fjernet. Du kan glemme all form for privatliv, for alle hrer din minste lyd p yttersiden, og om du skulle vre s uheldig lage lukt siver den ogs ut. Ikke er det spesielt gy hre andre der inne heller!

Det skal iflege produsenten vre mulig dusje inne p doen, med jeg kan ikke klare f det til fungere i praksis. Ikke her du plass lfte armene og du m beregne dusje i kaldtvann. For deb pittelille varmtvannstanken holder bare til en fot. S personlig hygiene m pleies andre plasser.

Familien p campingtur, endelig!

Wrllll..... minstemann var ikke helt enig i at mamma skulle bruke tiden p fredag til forberede helgetur til hytta/campingvognen. Han hadde en drlig dag og jeg var et par ganger sikker p at navelstrengen enda var festet mellom oss. Eldstemann igjen hadde en vil ikke hre etter mamma, hvordan kan jeg f henne til eksplodere dag, og han brukte hver minste lille mulighet til finne p noe nytt som han godt vet ikke er lov. Han fant ogs ut at han skulle komme med noen feil ord minst hvert 15min, s broren skulle skrike og jeg bli opptatt av noe annet en han. Det hele endte med null pakking og en mamma som hylte ut at det ikke blir campingtur om dere ikke slutter. (Mulig jeg burde tatt en timeout, men da kunne jeg vrt sikker p at de rev ned huset i mellomtiden.) Heldigvis er det svrt sjeldent jeg mister tlmodigheten, og en gang innimellom m det faktisk vre lov for en mamma bli sit og frustrert.

Da pappen endelig kom hjem hadde jeg mest lyst beskylde han for slippe billig unna, for det kunne umulig vre like slitsomt vre p jobb som hjemme. Men han skjnte tegningen fort tok med ungene ut av mammas synsfelt.

Etter litt frem og tilbake ble vi enig om at vi skulle kjre, men om det ble noe mer tull med eldstemann retunerte vi til byen igjen. S p en liten time fikk jeg pakket alt av utstyr, ordnet med medisiner og puttet ungene i bilen. Siden jeg ikke hadde en sjangs i havet handle p dagen ble pappa sendt inn p butikken med en usannsynlig lang handleliste, srlig med tanke p at vi bare skulle vre borte et par dager. (S gr det nr alt skal gjres p sparket og hode mitt ikke vil sammarbeide nr jeg prver huske hva vi faktisk har i vogna.) Og som den romantikern jeg har stoppet vi i tromsdalen s jeg fikk meg en kaffelatte, humret kom seg og jeg klarte stenge ute lyden av to gutter som kranglet i baksete. Jeg klarte til og med presse frem et takk og smil til min bedre halvdel!

Vel fremme hadde minstemann sovnet p veien, og vi konstaterte at valget av ny bil var genialt. Bilen kjrte opp den nesten umulige bakken som om det bare skulle vre en rett vei. Selvflgelig hadde minstemann sovnet p veien, og var ikke helt fornyd med at vi tok han ut av bilen. Men siden nanni og pestefar var p plass gikk det greit, under tvil. Og verdens snilleste mamma hadde holdt maten varm til oss, s det ble gryterett og loff til kveldsmat/middag, og det varmet hjerte se at minstemann endelig spiste litt. For han er inne i en preiode han bare pirker i maten.

Nr ungene endelig var puttet i seng og sovnet sank jeg sammen. Ikke snakk om at jeg skulle gjre mer en hyst ndvendig. (Om du noen gang har prvd legge to barn p samme tid i en kyeseng i en campingvogn, skjnner du hvorfor jeg sier endelig...Til dere andre kan jeg bare si at det er nesten like vanskelig som vinne i lotto!)

Natten gikk ikke s bra, lilleskatten hadde vondt, og desverre er sengen mindre i vogna en hjemme, s i lpet av natten mtte jeg flere ganger innse at jeg l p gulvet. (Som forvrig trenger en vask etter en lang vinter...) Og klokken 0446 var det morgen. Etter litt diskusjon fikk vi ungene bort fra tanken om g opp til bestemor, og de gikk med p leke litt mens vi sov med et ye pent. Og utrolig nok gikk det bra, de lekte og vi fikk slappet av noen timer til. (Det er fordelen med campingvogn, vi fr det med oss om de gjr noe galt.)

Lrdagen ble tusen gang bedre en fredagen, og vi var ute hele dagen. Jeg fikk til og med muligheten til en liten fototur mens minstemann sovn i bilen, kjresten var sjfr og eldstemann var med besteforeldrene p tur. Roen og stilheten langt unna byen veier opp for ekstraarbeide vi m ha for komme oss dit. For svrt ofte m vi bli hjemme siden formen til minstemann svinger veldig, og barna gr fr alt annet. Det er ikke s lett for oss dra avgrde, vi m planlegge mye og alt som skal pakkes tar sin tid. Det er ogs litt av grunnen til at jeg kjpte en helt ny vogn, slik at vi kan ha en del av utstyret vi trenger der.

Jeg fikk ogs vansket i vognen, noe jeg konstanterte var p tide. (Det var like mye smstein inne i vogna som utenfor...)

I lpet av dagen hadde jeg, kjresten og min pappa prvd tmme energilagrene til eldstemann, men det hele endte med at vi l strd rundt inne p hytten og guttungen hoppet rundt lurte p hva mer vi kunne gjre...S om du noen gang skal prve holde flge med en energisk 7ring, bare gi opp fr du starter ;)

Minstemann hadde ikke vrt i form, og vi merket p kvelden at han fikk vondt. Han sjanglet nr han gikk og sprket ble drligere, og til slutt kom grten. Han er s tapper den lille skatten, og til slutt fikk han endelig sove. Natten ble ikke bra, minstemann grt mye og jeg hadde mest lyst grte sammen med han. Men jeg vet at jeg ikke kan, for da blir han mer urolig og lei seg for se at mamma ikke har det bra. Til slutt fikk han noen timer med rolig svn, og han sov faktisk et par timer lenger en storebror, som fant ut at han like greit kunne st opp i 6tiden. (Han er heldigvis veldig flink til lese og kan holde p med en bok i timesvis. Noe som gjr at den superstolte mammaen kjper mange nye bker til storegullet sitt.)

I dag kjrte vi tidlig hjem, minstemann er i drlig form, og det er bedre for han vre hjemme da. Og siden jeg har en liten gutt som bare vil ligge i fanget og har drlig matlyst hentet vi hamburgermat til lunsj/middag. S hper jeg at resten av dagen blir bedre, og at han ikke holder p bli syk igjen.

S dette er alts vr helg, og grunnen til at jeg ikke har blogget i helgen. S i kveld skal jeg kose meg med blogglesing etter at guttene har sovnet.

Kunne du tenke deg hre mer om hvordan vi har det nr vi er i campingvognen eller om hvorfor jeg valgte kjpe meg en campingvogn? Har liksom ikke lyst til skrive om det hvis ingen vil lese det.

Hper det har vrt en super helg for deg :)

(PS. Blir legge ut noen av bildene jeg tok i helgen i kveld.)


(En smule mye rot, men sn er det ha en liten familie med seg p tur. )