hits

"Neida, jeg skal drikke masse sprit!"

02.06.2015 - 22:10 Ingen kommentarer

Minstemann er en skravlebøtte, og han har gjerne en aldri så liten utspørring av oss andre når vi spiser middag. Det er nesten så han ikke har tid til å spise, for det er jo bare så mye som skal fortelles, spørres og tenkes på. 

"Bror, ka du skal bli når du blir stor?" Minstemann ser spørrende på eldstemann, dagens tanker går tydeligvis fremover i tid.

"Vet ikke..." Eldstemann er av typen som ikke utdyper svarene, og spesielt ikke når han er opptatt med å spise ovnsbakt laks med stekte potetbåter.

"Eller, jo... Æ skal bli en sånn som fester mye!" Eldstemann ser meget fornøyd ut med eget svar. 

"Hæ, skal du drikke øl da?" Minstemann har tydeligvis en oppfatning om hva voksene gjør på fest, selv om han aldri har vært på en. 

"Neida, æ skal drikke masse sprit, danse til kul musikk og se på pene damer!" Rampen gliser med tanken, mens lillebroren blir stor i øynene. 


Jeg satte nesten maten i halsen, for jeg hadde absolutt ikke forventet det svaret, er dette noe å planlegge så tidlig?! Og hvor i alle dager har han fått den ideen? Greit nok at han fortalte som treåring at han bare drakk øl til bestemora, men det var nå langt fra sannheten. Niåringen min er åpenbart kommet over stadige der han skal bli brannmann, kokk, forsker eller konge, men jeg velger å tolke samtalen dit at han skal bli student, men at faget fortsatt er litt uklart. Han har heldigvis mange år på seg før han må bestemme seg for retningen han vil gå, og før den tid er forhåpentligvis ikke festing det han mest vil gjøre. Så jeg puster lettet ut, og går heller over til å bekymre meg for noe annet. 

Facebooksiden min finner du her.

#bakfasaden #fest #sprit #ungdomsfylla #bekymringer #fremtidsplaner #utdannelse 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar