Minstemann trenger nye sko, og det helst i går.

13.01.2015 - 22:03 Ingen kommentarer

I dag fikk prosjekt Skrue en ny utfordring, og vi innså at minstemann må ha nye vintersko med det samme og helst i går. De han har klarer ikke å holde føttene varme, og det betyr vonde føtter og mindre nattesøvn. De siste dagene har det vært ufint kaldt ute, og vinterutstyret får virkelig prøvd seg. (Samt tålmodigheten til trøtte foreldre!)

Nå kan det jo være en ganske stor utfordring å handle på salg når du må ha noe, så jeg ga nesten opp før vi dro hjemmefra. Men motet gikk litt opp når mamma og lillesøster passet minstemann, for en handletur sent på dagen med han er litt i overkant av det vi vil gå igjennom. Han har dårlige netter for tiden, og det merkes godt på ettermiddagen. Broren ville ikke være med, så han fikk bli hjemme å gjøre leksene han hadde sneket seg unna når han kom hjem fra skolen. 

Siden vi bare hadde en liten time på oss før vi måtte være hjemme igjen var det begrenset med antall butikker vi kunne springe innom, så vi valgte den med rykte på seg for å ha best pris på sko. Og sannelig fant vi gode vintersko på salg, i rett størrelse og farge! Ikke dårlig, og veldig motiverende siden jeg er fryktelig nysgjerrig på hvor mye vi vil kunne spare på å handle på salg iløpet av et helt år. Selvfølgelig kan det jo bli en utfordring å ha tålmodigheten med seg, og det er vel ganske sannsynlig at vi etter hvert vil glemme oss av noen ganger. 

Vi fant også gamasjer, eller jeg er noe usikker på om det heter det! Jeg er ikke den som springer ut døren å finner frem skiene så alt for ofte. Men det er i alle fall poser som skal holde snø ute av skisko og innsiden av vinterbuksen til eldstemann. Ny "hettelue" i ull ble det også til minstemann, siden den han har fra før er blitt veldig slitt. Vi fant også en lue med øreklaffer som kjentes veldig god og varm ut, og vil passe for iskalde dager. Og dem har vi jo ganske mange av her nord! Denne var egentlig til eldstemann, men han påsto at den var for liten! (Men jeg tror ikke han likte den, og syntes den var veldig lite kul!) Men minstemann ser forhåpentligvis nytten i den i morgen, når han ikke har vondt og er sliten. 

Når vi var ferdig på den første butikken bestemte vi oss for å springe innom en som selger barneklær og utstyr, for å se om vinterdressene vi foretrekker var på salg. Dessverre for oss var de utsolgt på den størrelsen vi må ha, så det får jeg lete etter på nett. 

Siden minstemann sover med ullundertøy og en ulldress over om natten er vi alltid på utkikk etter dette. Det går ganske mange plagg med til et helt år, og siden ullklærne tåler mindre enn plagg i bomull blir det en ganske stor utgift. Eldstemann bruker bare en brøkdel av det lillebroren gjør. Og i dag fant vi en god og varm ulldress til halv pris, som ble tatt imot med et hurra hos den minste. (Ifølge han var den ikke ull, for den var jo så veldig myk!)

Som regel går det alltid mye penger med til klær i januar, men jeg må si meg fornøyd med de tre handleturene vi har vært på. Som du ser av bilde ligger vi godt an fordi vi har "spart" mer enn vi har brukt, og de aller fleste innkjøpene var nødvendige. (Jeg trenger mer øvelse når det kommer til å handle kun ting vi absolutt må ha!) Så nå blir det spennende å se hvordan de neste shoppingturene blir. 

Facebooksiden min finner du her. 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits