Prosjektet bruke mindre penger er døpt til "prosjekt onkel Skrue".

09.01.2015 - 23:10 4 kommentarer

Som de aller fleste har jeg behov for klær, og siden jeg ikke er barn lenger må jeg pent betale for dem selv. Jeg har dessverre glemt å hake ut alternativet for "rik ektemann", så vi vi må tenke økonomi når det skal shoppes. Jeg har i tillegg valg et yrke som ikke er kjent for skyhøye lønninger og fancy bonuser. Så vi må med andre ord tenke på hva vi bruker pengene til, og hvordan vi skal prioritere dem i hverdagslivet. Ganske likt de fleste i samfunnet. Og fornøyelser og shopping kommer helt klart på bunnen av listen. 

Hvert år er jeg overdrevent positiv til å benytte meg mer av salg, og gode tilbud, men frem til i år har jeg tydeligvis glemt det etter den første uken i januar når hverdagen kastes over oss. Men intensjonen er altså å prøve å handle så mye som overhode mulig på slag, for så å se hvor mye jeg faktisk har brukt i forhold til hva det ville kostet meg før rabatten trekkes bort. Mat kan det spares litt på, men der har vi litt trøbbel siden vi har null oppbevaringsplass og medisiner er det ikke så mye å gjøre med. Men klær er noe som kommer på tilbud stadig vekk, og med litt planlegging skal det gå greit. Selvfølgelig blir jeg å handle om noe er helt nødvendig med det samme på full pris, men ellers skal jeg holde meg i nakkeskinnet. (Okei, jeg skal i det minste gjøre et forsøk på å lykkes med dette...) 

Siden jeg startet dagen med å våkne ti minutter før jeg skulle være på jobb, fikk jeg litt ekstra søvn som medførte en ganske opplagt Yvonne etter endt arbeidsdag. Så jeg smisket litt med mannen og vi kom frem til at han kunne takle noen timer på kjøpesenter. (Vi har avlastning i helgen, så alle ærend vi ikke får gjort ellers skal tvinges inn i en stram timeplan.) Målet for handleturen var å kjøpe noen klær til meg selv, noen klær til ungene og muligens finne noen håndduker. Og alt skulle være handlet med en eller annen form for rabatt, og være noe vi har behov for. 

Handleturen gikk utmerket, men jeg må innrømme at jeg sikkert ville fått litt problemer om vi ikke var midt i januarsalget og om lønningsdagen var i går. Men alle innkjøpene er sånn passe nøye gjennomtenkt, og helt nødvendige. Mulig at noen av klærne til meg ikke faller i den kategorien, men det er begrenset hvor mye den stakkars mannen min skal klare av avledning for at ikke jeg skal kaste meg ned på gulvet å skrike viljen til meg. Men BHene trengte jeg, for jentene har økt i omkrets og helt sikkert lengde de siste ukene. Perfekte kroker har jeg lett lenge etter, og de skal opp på veggen en av de nærmeste dagene. 

Resultatet er vel ikke så galt, for om jeg skulle betalt full pris ville kontoen min vært 2054 kroner fattigere, men jeg betalte altså 754 kroner for alt. Ikke dumt med 1300kroner i rabatt. Men jeg tror absolutt jeg skal klare å forbedre shoppingen med litt god planlegging, og omdisponering av tid slik at jeg kan følge med på reklamene som vanligvis havner i søppelmappe og søppelkasse. (Og det er de små bildene jeg skal se etter, for som regel finner du bedre tilbud der enn på de store!)

Så nå blir det store spørsmålet om jeg har tålmodighet nok til å overleve "prosjekt onkel skrue".

Ps. Oppdateringer vil komme underveis!

Facebooksiden min finner du HER!  

 

 

4 kommentarer

lillsivertzen

10.01.2015 kl.18:17

oi! så gøy å se hvor mye du har spart. Handler alltid på salg men glemmer å se hvor mye jeg sparer.

VillaStrandeng

11.01.2015 kl.03:04

Dette høres ut som et morsomt prosjekt som jeg har lyst til å følge videre med på :-)

Yvonne Jensen

04.02.2015 kl.21:37

VillaStrandeng: Det var morsomt helt til jeg skulle legge sammen kvitteringer for alt som er handlet inn :P

Yvonne Jensen

04.02.2015 kl.21:38

lillsivertzen: Har også brukt å handle en del på slag, men fant ut at det var på tide at jeg tok det et steg videre! :D

Skriv en ny kommentar

hits