hits

Kjære nett-troll, du er avslørt!

03.01.2015 - 21:32 23 kommentarer

Jeg blir stadig like fascinert over hvordan enkelte mennesker klarer å legge til noen negative ord på det som er særdeles positive artikler. Disse kommentarene er gjerne personangrep, og bunner vel ut i en god dose sjalusi i kombinasjon med ønsket om å såre andre. Ikke vet jeg hva som driver hvert enkelt troll som sitter å slår på tastaturet samtidig som han/henne hyler ut kommentaren i sinne. For de må jo selvfølgelig rope det ut, selv om de skriver det. Troll er ikke kjent for å være stille av seg, og har gjerne noen trær på nesen. De er heller ikke spesielt sjarmerende når det kommer til oppførsel, men ser tilsynelatende harmløse ut. Jeg har også kommet frem til at denne gruppen mennesker har et stort ønske om å være uenige, og vil mest sannsynlig diskutere om hva det måtte være helt til de tar sitt siste åndedrag. Og det er heller ikke usikkert at de kommer tilbake etter sin død, slik at de kan diskutere enda litt lengre. De gir seg aldri, og flytter som regel bare på argumentene sine. Jeg lurer sannelig på om ikke enkelte har laget seg en liste over kommentarer med negativt innhold de kan bruke på nett, og har helt sikkert sortert dem etter tema. Men noen ganger gjør de feil, og derav kommentarene som virker helt malplasserte i forhold til tekstens tema.

Så se for deg disse trollene da, de som alltid skal komme med noen negative setninger for å holde andre på jorden. Hvordan klarer disse seg "på ordentlig" når de ikke er gjemt bak en PC ? Jeg har fundert litt på dette, og kommet frem til at dette er svært underholdende! 

Se for deg at noen gir en av disse merkelige skapningene noen rosende ord.

Vanlig person: Så nydelig du er på håret, det får deg virkelig til å stråle!

Trollet: HÆ? Hva mener du med det, sier du at jeg er stygg ellers da, og påstår du at jeg er radioaktiv! Dust! 

De klarer utmerket å snu det som er en opprinnelig positiv kommentar til noe veldig negativt som overhode ikke har noe med det opprinnelige budskapet å gjøre. 

Eller så kan vi jo tenke litt på en situasjon som kan oppstå i kassa på dagligvarebutikken.  

Butikkarbeideren: Det blir 436,90 kroner, velkommen tilbake. 

Trollet: Hva feiler det deg liksom, ønske meg velkommen tilbake nå? Det kunne du gjort når jeg kom inn i butikken, og hvor ble det av den røde løperen! Så uprofesjonelt altså!

Trollet tramper ut av butikken for å gjøre det hele mer dramatisk, og hyler gjerne til kundene på vei inn i butikken at noe rød løper kan de bare glemme. 

Så har vi jo dem som velger ut kommentarer fra en liste, som ofte bommer ganske kraftig på det temaet samtalen egentlig hadde. 

Besteforeldre: Hei, så hyggelig at du kunne komme, vi har sett frem til et besøk av deg!

Trollet: Nei, jeg hater virkelig dagens regjering, de idiotene har virkelig rasert Norge etter at de fjernet årsavgiften på campingvogner! Latterlig, og du er garantert årsaken! 

Som du ser kan de bomme ganske kraftig med når kommentarene skal brukes, og vil garanter prøve å hente seg inn når de innser at de har dummet seg ut. 

Trollet: Ja for du sier jo bare det er hyggelig så du skal kunne prakke på meg den dumme informasjonen som renner ut av munnen din, og det er også regjeringens feil!

Som regel er de ikke så flinke til brannslokking, og vanlige mennesker vi forbli sittende som spørsmålsteng etter angrepene. 

Videre kan vi jo se litt på hva som hender når de skal shoppe seg klær. 

Den ansatte: Denne genseren vil passe godt til dine farger, og som du ser vil snittet fremheve kroppsfasongen din på en god måte. 

Trollet: Hva feiler det deg, selv om jeg ba om hjelp betyr det ikke at du skal gi meg den. Mener du jeg er utlending liksom, ettersom du omtaler fargen min?! Du skal vite at jeg er helt og holdet norsk, og du trenger åpenbart en tur på treningsstudio din feite gris. 

Selvfølgelig ba trollet om hjelp til å starte med, for ellers ville han jo ikke fått muligheten til å spre eder og galle!

Og så har vi jo situasjoner der andre folk prater sammen på bussen til jobb, og trollet bestemmer seg for å bryte inn i samtalen der han sitter på raden foran dem.

Person 1:  Ja, det er virkelig trist at Petrus ikke vant løpet i går, vi vet jo han har det som skal til.

Person 2: Enig der, han gjorde virkelig sitt beste.

Trollet: Han er den største dusten dere finner, bare se på den dårlige taktikken, jeg hadde garanter klart det bedre. For jeg kan absolutt alt som finnes om løping og dere er noen dumme høns. 

Vi har også de som overhode ikke tåler at andre har rett, og de har feil. Så de vil diskutere seg grønne uansett hvor åpenbart det er at de tar feil. 

Normal person: Unnskyld, dette er en bussholdeplass, og ikke en togstasjon. Som du ser finnes det ikke skinner på veien her, dessverre. Men jeg kan godt forklare deg veien om du vil. 

Trollet: Hva er det du liksom prøver å påstå? At ikke tog går å skinner, hallo? Om du snur litt på hode vil du se at togskinnene er fem kilometer herifra, så da er det jo åpenbart her jeg skal stå å vente på toget! Bedreviter, som om du liksom skal diktere hva som er rett. 

Videre har du trollene som går rundt og oppsøker muligheter for å lire av seg sine negativt ladede ord, uten å i det hele tatt sjekke opp fakta i forkant. 

Trollet: Hva faen feiler det deg, din alkoholiserte djevel. Jeg ser vel at du bærer en pose med barneklær, samtidig som du står og skal kjøpe en flaske akevitt! DU er en dårlig mor du, som drikker deg drita hver dag med unger tilstede og ikke ofrer de stakkars barna din så mye som noen tanker. Jeg blir kvalm av sånne som deg, og håper at barnevernet henter barna dine! 

Den normale og svært overraskede person: Hva? Jeg har da ikke barn og dette er en gave til min 80 år gamle tante! 

Også denne situasjon elsker trollene å legge seg bort i, så de kan fortelle noen at de er elendige foreldre. 

Barn: Mamma, kan jeg få dette bladet, vær så snill?

Mamma: Ja, det går fint, det er jo lørdag i dag og lenge siden sist du fikk et. 

Trollet: Jaså ja, du er en av de mødrene som skjemmer bort barna dine og lar dem vokse opp til noen snørrvalper som fester seg under skosålene og vil springe ned sosialen siden de aldri lærer verdien av penger. Herregud, jeg skjemmes over denne generasjonen, hva skal det liksom bli av dagens avkom? DU ER EN DÅRLIG MOR DU!!!

En annen gruppe troll er de som bare må lure inn noen nedsettende ord når de skal si noe positivt til andre. 

Trollet: God jobbet på treningen, jeg ser tydelige muskler på armene dine, men de skulle selvfølgelig vært større ettersom du faktisk har løftet vekter i fem dager! Her må du altså skjerpe deg. 

Jeg har jo en viss peiling på hvorfor trollene som regel holder seg innesperret i mørke hus og gjerne kommenterer bak navn som "detskulleduvist", "anonym", "ikke oppgitt" og "detkandudritei". For de har sikkert startet sin trollkarriere på gaten, og har opplevd at ord kan bli fysiske om de ikke gjemmer seg bak lyktestolper, under bruer og inni søppelkasser. Så de er rett og slett redde for å miste de fem tennene som overlevde møte med muskelmannen i baren, som trakk ut tennene etter en kommentar om nøyaktig hvor mye anabole steroider han hadde spist, og hvor liten penis han hadde. De sitter sikkert og suger på tommelen i frykt for at bestemor skal banke på døren, og de tisser garantert på seg i skrekk når de tenker på den litt slitene småbarnsmoren som deiste til dem med tre fulle handlenett samtidig som hun brølte at den eneste dårlige personen var trollet som sto foran henne. 


De gjemmer seg på de minst tenkelige plasser, og skryter gjerne av sin velstand og sitt magemål!

Og selv om jeg helst ser at disse ufyselige vesenene kan holde ordene sine for seg selv, må jeg innrømme at jeg stadig koser meg når jeg ser nøyaktig hvor mye de driter seg ut i diverse kommentarfelt rundt om kring på nett. For selv om de rakker ned på andre, fremstår de gjerne som direkte tåpelige og mindre gjennomtenkt en resten av befolkningen. Det kan selvfølgelig være en sann fornøyelse å svare disse rare individene du finner i mørke smug og kjellere, men det de lever av er oppmerksomhet og svar på tiltale. Så for hver gang du skriver en kommentar til dem, vil de vokse til et litt større troll. Men kanskje om vi lar dem bæsje på leggen mange nok ganger uten at det påpekes, så vil de innse at verden faktisk kan være en ganske fin plass der du kan hoppe over tekster du ikke liker! 

Facebooksiden min finner du HER! 

23 kommentarer

Joachim

04.01.2015 kl.11:22

http://en.wikipedia.org/wiki/Troll_%28Internet%29

kanskje man skulle lært seg hva definisjonen av troll er, før man prøver å rote sammen en artikkel om saken.

Troll

04.01.2015 kl.11:30

Ehhh, nett troll er ikke negative derimot veldig positive de har sans for humor og for å lette på dystre toner men de har også sans for humor med sarkasme osv, de sprer satirè på nettet. Mennesker som tar seg så høytidelig når de poster sine utrolig "viktige" innlegg sånn som dette på facebook/blogger osv mangler selvinnsikt, selvironi og humor dersom de tar seg nær av kommentarer som bare er på gøy.

Svarer vanligvis ikke på blogginnlegg som dette fordi bloggere gjør dette for å få oppmerksomhet og her i virkeligheten de største trollene på nettet, aviser, media generelt med deres photoshoppede bilder og plastic fantastic materialistiske meninger om ditt og datt, men gjør ett unntak for de ignorante.

Espen A

04.01.2015 kl.12:03

Hahaha - virkelig bra. Ser du fikk øyeblikkelig fangst.

Cattzy

04.01.2015 kl.12:15

Huhh... ser ut som noen følte at skoen passet her... Uansett deffinasjon på ordvalg og navngivning av de beskrevede kvervelantene er jeg veldig enig i det du skriver... Hadde selv en diskusjon med ei for en stund siden. Hun var så eitrende forbannet over alle mammabloggene som har kommet frm den siste tiden. Med kommentarer som : tror de ikke at andre har fått unger før, og hva er det liksom som er så spennende med å høre hva en gravid foretar seg... Persolig synes jeg det hele var noe latterlig. Om du ikke liker mammablogger, hvorfor leser du dem liksom? Nei du har helt rett uansett hva man velger og kalle dem... Det er en gruppe mennesker som ser ut til og kommentere bare for og lage diskusjoner og/ eller kvalme for andre. Og de driter seg ut 90prosent av gangene de ytrer seg om noe som helst!

Tine

04.01.2015 kl.12:17

Espen A, årets kommentar, kjempe bra:)

Til Joachim

04.01.2015 kl.12:31

Så vidt jeg kan se er det jo dette det dreier seg om!?!

Ellers: Det MÅTTE jo dukke opp noen troll i kommentarfeltet! Hihi :)

eduard khil

04.01.2015 kl.12:46

artikkelen har glemt å ta med troll som finner opp skrønehistorier og løgner, bare for å se om man er så dum og biter på løgnene. trollets historie blir drøyere og drøyere etterhvert som man leser. til slutt kommer sjokket og fortvilelsen da fryder trollet seg.

Terje Ø

04.01.2015 kl.13:02

Enig med Joachim. Det ser ut til at hun blander sammen "troll" med folk som ganske enkelt ikke er enige med hva noen andre skriver. Og det er faktisk lov, uten at man er "troll".

Et åpenbart troll

04.01.2015 kl.13:22

Du skal ha for forsøket, selv om det bare sto til "måtelig".

Archimedes

04.01.2015 kl.15:56

Jaja, noe skal man jo bruke tiden og kreftene sine på...

hrmf

04.01.2015 kl.15:58

Skriver om seg selv hun Yvonne jo

04.01.2015 kl.16:40

"Jeg blir stadig like fascinert over hvordan enkelte mennesker klarer å legge til noen negative ord på det som er særdeles positive artikler"

Ja, og du tror Hitler gråt når han leste om gasskammer, brenning av lik, og konsentrasjonsleirene?

Akkurat. Ikke det nei. Så hva du oppfatter som positivt er ikke nødvendigvis det.

Also Godwin.

anonym

04.01.2015 kl.17:29

de fleste "troller" for å få frem reaksjoner, det er sannsynligvis ikke noe personlig.

Nettopp det at en og annen kommentar får deg til å bruke tid og krefter på å skrive innlegg som dette er grunn god nok for enkelte :^)

Marchus Stensrud

04.01.2015 kl.17:37

Veldig bra skrevet.

Og enda bedre at flere biter på.

hvit manns artikler...

04.01.2015 kl.17:50

Da mener du hvit manns artikler..

FORDI ALle artikler som handler om alle andre enn hvit er forbundet med kunn ondskap i norske aviser..

FUCK YOU ALL WHITES!

WAR IS COMING!! ENJOY YOUR DEMISE!!

PAYBACK TIME!!!

Jan

04.01.2015 kl.17:54

Til "Troll":

Gratulerer med å klare å skrive tre elendige og altfor lange setninger, når du kommer med oppgulpet ditt.

Satiré? SATIRÉ??

Tosk! Lær deg fremmedordene du skal bruke, før du driter deg ut neste gang!

Satire skrives uten aksenttegn!

04.01.2015 kl.18:07

En sel med bukser og seler er en selsom sel. Bukseseler.

Trall

04.01.2015 kl.18:14

Her skal man altdså skryte - eller så er man et troll.

Ruuuben23cm.com

04.01.2015 kl.20:42

Man kan ikke si alt mann mener ut i verden så man prøver det litt online først. Humor er et tegn på intelligens, og kunne "snakke over noen" er en kunst. Trolling er et humoristiskt verktøy. Det du snakker om er ikke Trolling. Jaja, trenger ikke noe iq test for å bli blogger, bare en mening. Iq vil være en negativ ting for en blogger.

De som skriver mest har oftes minst å si..

Realist

04.01.2015 kl.20:55

Å legge ut en artikkel på nett kan sammenlignes med å stille seg på en stol i midten av en enorm folkemengde og rope ut sine meninger.

Er det da rart at man får forskjellige tilbakemeldinger?

Tobb

05.01.2015 kl.08:03

Det er forskjell på troll og rasshøl. Det som i media blir omtalt som nettopp er ikke annet enn gode gammeldags rasshøl.

Å trolle på nett er å provosere andre, gjerne med den hensikt å få frem vedkommendes virkelige mening gjennom affekt (eller bevise et poeng på en annen måte) . I spill er et troll en som med vilje ødelegger for andre.

Folk som beint frem slenger dritt til andre i kommentarfelter er altså ikke troll, kun smålig rasshøl.

Tobb

05.01.2015 kl.08:06

"omtalt som troll" skulle det stå..

Linn Victoria Grindberg

06.01.2015 kl.23:48

Bra skrevet!

Skriv en ny kommentar